– Concert Palau 100 (7/13) – RUDOLF BUCHBINDER (***) piano – Palau de la Musica Catalana – 21/01/2013

… per MIQUEL GASCÓN

Palau bar-imp

Des de el mateix dissabte quant estàvem al cinemes Yelmo Icaria veient l’opera Maria Stuarda, l’Imma ja no va trobar-se be del tot i tenia molt de fred; al arribar a casa varem veure que efectivament tenia febre…. malauradament havia arribat la grip a casa, i això que ja fa uns anys que ens vacunem per evitar-la, però ni així.

Palau bar 2-impPalau bar 3-imp

Quant escric aixó (dimecres 23).encara continua reclosa a casa, la major part del dia al llit i amb força febre… i la cosa pinta no gaire be, ja que el metge li va dir que tenia per forces dies mes. Els voltaires es veuran obligats a no voltar gaire aquets dies.

Tot i això el passat dilluns 21, teníem concert de piano dins del cicle Palau100 i l’Imma em va trucar a la feina i em va animar a assistir i no perdre els abonaments..La veritat es que jo tampoc en tenia masses ganes, i es que un concert tan sols de piano i escoltat des de el “cel” del segon pis … em feia mandra i mes si tenia que anar tot sol . L’Imma em va animar a buscar parella de fet per convidar-lo…. i ràpidament ho vaig aconseguir. En Joaquim es va apuntar sense dubtar-ho.

El concert de piano estaba interpretat per RUDOLF BUCHBINDER

Rudolf Buchbinder 2

Rudolf Buchbinder (nascut l’1 de desembre de 1946 a Litoměřice, Txecoslovàquia) és un pianista clàssic austríac, nascut a Bohèmia. El 1947 la seva família, d’origen alemany, es va establir a Viena.

Buchbinder estudiar a l’Acadèmia de Música i Arts Escèniques de Viena. El 1965 realitza una gira per Amèrica. El 1966 va guanyar un premi especial al Concurs Internacional de Piano Van Cliburn. Després va recórrer el món amb la Filharmònica de Viena com a solista. També ha estat professor a l’Acadèmia de Música de Basilea.

Rudolf Buchbinder, Grafenegg, Tonkuenstler, Copyright www.peterrigaud.com

Actualment està considerat un dels pianistes més importants i és freqüentment convidat pels festivals i les orquestres més rellevants de tot el món. Té una predilecció especial pels romàntics alemanys.

La primera part va interpretar:

Franz Schubert (1797-1828) – 4 Impromtus op. 142, D. 935

A la segona part :

Robert Schumann (1810-1856) – Estudis simfònics, op. 13

Va ser una delicia de concert, especialment l’interpretació de Estudis simfònics, op. 13 de Robert Schumann. Al final els aplaudiments van estar tant importants que va tenir que fer fins a 3 bisos.

Spotify en catalàOs deixo un enllaç amb Spotify amb els millors treballs de Beethoven intrepretats per RUDOLF BUCHBINDER…. cliqueu AQUI.

Palau RUDOLF BUCHBINDER-imp

________________________________________________________________

– Palau de La Musica Catalana – Preus de 60 € a 14 €

( preu pagat 15,75 € – abonament 25% descompte)

________________________________________________________________

Leave a Reply