– Gastronomia- restaurant EL RACÓ D’EN CESC (****) – 06/01/2013

… per MIQUEL GASCÓN

Com ja us vaig comentar en un anterior crònica, el dia de Reis i per sorpresa la nostra filla Ruth ens va portar enganyats fins a la porta del restaurant el Racó d’en Cesc, al carrer Diputació, 201 (entre Aribau i Muntaner).

El Racò d'en Cesc 16-imp Ens volia convidar com a regal seu de Reis desprès de que en forces ocasions ens havia comentat que al costat de la seva feina coneixia un restaurant que ella considerava d’alta qualitat i de preu no massa excessiu.

El primer que ens va sorprendre és la amabilitat del personal del restaurant, començant per el propietari Cesc Canovas, com del sommelier Edgar Rodríguez. Però principalment l’espai entre taules i d’insonorització real, necessari en un dinar, ja que et permet xerrar amb el companys de taula sense tenir que cridar, com en la majoria de restaurants de Barcelona. A mes, nosaltres teníem reservada una petita sala que encara donava mes intimitat i et donava la sensació que estaves com a casa.

El Racò d'en Cesc 1-imp

A la Carta, un parell de Menús degustació amb mitges racions de força qualitat i a un preu mes que raonable. Un d’aquets Menús degustació és amb maridatge de cerveses… i és que en aquest local a mes a mes d’una extensa carta de bons vins, tenen a l’entrada una bodega/nevera amb mes d’un centenar de diferents tipus de cervesa d’arreu del mon.

El Racò d'en Cesc 7-impNosaltres ens varem posar en mans del sommelier i li vam demanar quatre cerveses ben diferents, per fer un tast entre nosaltres a mode d’aperitiu. Va ser una de les decisions millors preses del dinar, ja que varem tastar cerveses que no coneixíem pas… i totes de gran qualitat.

Érem 5 persones a taula i a dos els hi venia de gust tastar el Menú degustació … creiem que no podria ser possible perquè casi sempre es demana a taula complerta, però aquí no varen posar cap entrebanc; axó es de valorar, ja que algun cop hem viscut situacions surrealistes i gens agradables en aquest sentit.

La situació mes sonada va ser fa uns anys a un altre “Racó”, en el Racó d’en Freixa (ara anomenat “Freixa Tradició”); teníem reservada una taula des de feia molt de temps per 8 amics i al presentar-nos al restaurant varem demanar el Menú de Tòfona (per el qual havíem reservat), però al dir que volíem 7 Menús perquè una persona no podia per raons mèdiques i que demanaria quelcom a banda, ens van dir que no era possible i desprès de donar les raons una llarga estona del perquè no podíem demanar els 8 el mateix, ens van dir que no ens podien servir i varem tenir que marxar. Evidentment mai mes hem tornat a trepitjar aquell lloc, i això que ens agradava molt la seva cuina. Ara per sort el seu propietari s’ha estimat mes marxar a Madrid a muntar un altre restaurant i ha deixat al seu pare que és el que va iniciar el negoci.

El Racò d'en Cesc 2-imp

Com veieu a el Racó d’en Cesc, no arriben a situacions surrealistes i poc raonables, encara que reconec que te que ser una mica conyàs combinar en una mateixa taula Carta i Menú degustació i alhora donar un bon servei.

El Menú degustació escollit :

1 – Amanida de Calamars farcits de verdures amb tapenade d’olives i anxoves

El Racò d'en Cesc 9-imp

2 – Ou amb saltat de botifarra del Perol, alls tendres, ceba confitada i parmentier de patata

El Racò d'en Cesc 12-imp

3 – Lluç amb escabetx de musclos i coliandre

4 – Hamburguesa de vedella amb foie a la planxa i mango caramelitzat

El Racò d'en Cesc 17-imp

– postre – Babá amb textures de taronja

Un Menú força ajustat en preu, ben presentat i de qualitat, encara que l’hamburguesa no era ni molt menys la millor que he provat.

A banda els que varem demanar Carta varem tastar plats com :

Tataki de Salmó amb carpaccio de portobello i oli d’anet

El Racò d'en Cesc 11-imp
Tàrtar de Gambes i guacamole.

El Racò d'en Cesc 10-imp

Canalons cruixents d’ànec amb foie.

El Racò d'en Cesc 15-imp
Bacallà amb cap i pota

El Racò d'en Cesc 14-imp
Peu de porc farcit amb CARGOLS i samfaina.

El Racò d'en Cesc 13-imp

A veure si endevineu el plat que jo vaig demanar… jejejeje

No vaig fer fotos de tots el plats però de debò que la cuina era bona, elaborada i molt ben presentada.

El Racò d'en Cesc 18-impEl Racò d'en Cesc 8-imp

El Racó d’en Cesc, va ser inaugurat l’any 1986 i per tant no és tracta d’un restaurant de nova creació, i per això mateix en el temps que corren, 27 anys d’experiència diuen molt del restaurant. Un dels pocs llocs que a un preu raonable s’aconsegueix un perfecte maridatge de la cuina catalana mes tradicional, amb tocs de modernitat que encara la fa mes atractiva, amb unes molt bones referències en vins i cerveses.

La cuina es responsabilitat del Xef Toni Romero, que malauradament no varem conèixer i ens varem quedar amb les ganes.

El Racò d'en Cesc 3-imp

Nosaltres no  conexiem el restaurant, però per el que veiem es tracta d’un clàssic de la ciutat que es manté a dalt per la seva excel·lent gastronomia basada en un producte d’altíssima qualitat i una cocció i una presentació exquisida… i a sobre un servei molt professional, atent i discret.

No es tracta d’un restaurant “estrellat”, i sincerament no ho entenc…. de ben segur es sentirà parlar d’aquest restaurant en un futur molt proper.

Un lloc que us recomanem perquè creiem que val la pena que ho proveu.

________________________________________________________________

cuiner cargol

Deixa un comentari