– Exposicions CCCB – World Press Photo 2012 (***) – 05/01/2013

per MIQUEL GASCÓN

El dissabte 5 de gener ens varem aixecar amb ganes de visitar el CCCB, per tal de veure dues exposicions; la primera ja a punt de finalitzar, és una de les meves preferides i cada any intento no perdremela…. es tracta de la World Press Photo 12 (***) – Mostra Internacional de periodisme professional.

World Press Photo 12 - 12

World Press Photo 12 - 2World Press Photo 12 - 9

World Press Photo 12 - 7

Es el vuitè any consecutiu que arriba a Barcelona l’exposició internacional World Press Photo al CCCB. Aquest any la mostra recull les 156 fotografies guanyadores del prestigiós premi internacional de fotoperiodisme, i en aquesta edició compta amb un fotògraf català, Samuel Aranda, com a guanyador de la màxima categoria del concurs, el World Press Photo of the Year 2011, amb una imatge presa durant les revoltes al Iemen. El fotògraf exposa una sèrie de fotografies realitzades per ell amb capacitat d’emocionar l’espectador.

World Press Photo 12 - 11

World Press Photo és considerada arreu del món la mostra més important en l’àmbit del fotoperiodisme; destaca per la qualitat de les seves fotografies, un aparador per als millors fotoreporters del moment, que moltes vegades han estat censurades pels governs i els mitjans de comunicació.

World Press Photo 12 - 16

World Press Photo 12 - 8

World Press Photo 12 - 10

En el World Press Photo 2012 han participat 5.247 fotògrafs (dels quals 217 espanyols) de 124 nacionalitats, amb 101.254 enviaments d’imatges classificats en deu categories: retrats, personatges d’actualitat, temes d’actualitat, notícies d’actualitat, temes contemporanis, vida quotidiana, naturalesa, arts i entreteniment, esports.

En aquesta edició del 2012, també ha resultat guanyador un altre espanyol, Joan Costa, que ha obtingut el segon premi en la categoria naturalesa en fotografies individuals. La fotografia mostra un exemplar de CARGOL femella de Pterosoma planum, fotografiat a l’oceà Pacífic.

World Press Photo 12 - 5World Press Photo 12 - 17

World Press Photo 12 - 4

World Press Photo 12 - 6

_______________________________________________________________

Aquesta ultima foto del World Press Photo 12, encara que no ho sembli és un CARGOL….

Joan-Costa-Cargol

Aquesta fotografia d’un CARGOL realitzada per Joan Costa, és la que ha obtingut el segon premi en la categoria naturalesa. Es tracta d’un exemplar femella de Pterosoma planun a l’oceà Pacífic entre Honolulu (USA) i Sydney (Austràlia). Pertany a un grup de CARGOLS predadors que viu en el mar obert. Poden arribar a tenir 3 o 4 cm de longitud, són carnívors i s’alimenten de peixos i altres cargols i llimacs. Aquesta espècie té una closca, però el seu cos no en pot sortir sortir del tot. Floten de forma passiva i és desplacen segons els corrents.

_______________________________________________________________

3 pensaments a “– Exposicions CCCB – World Press Photo 2012 (***) – 05/01/2013

 1. viatgesambcartabo

  Nosaltres tampoc ens perdem mai el World Press Photo. I el que també és cita obligada és el Visa Pour l’Image cada setembre a Perpinyà. Hi heu anat? És el millor festival de fotoperiodisme del món i aquí, al costat de casa.

  Respon
  1. Imma Barba

   A nosaltres ens passa una cosa molt curiosa al mes de setembre i es que com acabem de tornar de vacances i comencen les festes de la Mercè a Barcelona, es un mes en que no ens ve gens de gust sortir fora. Potser ens ho haurem de plantejar perquè tenim entès que realment paga la pena el desplaçament a Perpinyà. Una abraçada.

   Respon

Leave a Reply