– Cinema – El HOBBIT: Un Viaje Inesperado (****) – Cinemes Filmax Gran Via 2 – 03/01/2012

Per MIQUEL GASCÓN

Tenim els cinemes FILMAX GRAN VIA 2 al mateix costat de la feina i per nosaltres és molt còmode aparcar el cotxe gratuïtament al centre comercial i als 5 minuts ja estem comprant l’entrada. Son uns cinemes que gairebé estan sempre bastant buits i la veritat és que no ho entenem massa ja que son còmodes, nets, amb pantalles de gran format, esglaonats i amb un so realment extraordinari.

El_Hobbit_un_viaje_inesperado - cartell

Aquest dijous varem escollir la pel·lícula “El HOBBIT: un viaje inesperado”, que jo aquesta vegada tenía moltes ganes de veure, encara que haig d’avisar de que no soc massa amant de la literatura de Tolkien i que mai he arribat a llegir degut a que se’n fa molt complicat el tema ple d’Elfs, Trolls, Orcs, Nans i multitud de personatges que desprenen una fantasia desbordant, però que a m’arriba a atordir.

El Hobbit“, és el preludi de la primera trilogia del Senyor dels Anells – “La Comunitat de l’Anell”, “Les dues Torres” i “La Tornada del Rei”. Amb tota la probabilitat aquesta nova trilogia, que comença amb aquesta pel·lícula és conseqüència del gran èxit que han obtingut les pel·lícules basades amb EL SENYOR DELS ANELLS i una manera de fer mes calerons. Molta gent ha criticat que aquesta nova trilogia, esta basada en un relat força curt, estret d’un llibre amb menys de 300 pàgines.

El Hobbit- Un Viaje Inesperado 7-imp

Però sincerament, si es amb aquesta qualitat cinematogràfica, no m’importa pas i encara menys quan s’aprofita per donar una nova passa en el mon del cinema, sobretot en la seva espectacularitat, aprofitant la tecnologia 3D i afegint-li la innovació del format de 48 FPS (el doble d’imatges per segon) i sincerament per mi l’’experiència ha estat màgica. La perfecció de les imatges és absolutament increïble, es poden veure fins el porus de les cares del protagonistes i ja no diguem pas la perfecció dels monstres que arriben a produir fins i tot fàstic als espectadors; fa pocs anys mai hauria dit que podríem arribar a aquesta perfecció d’imatges i de so que a vegades supera la realitat que els nostres ulls son capaços d’observar.

El Hobbit- Un Viaje Inesperado 8

El seu excessiu metratge ens deixa moments tediosos, com la primera mitja hora dins dal cau del protagonista, en Bilbo Bolson… que van en detriment del ritme general de la història. És una pena allargar aquestes pel·lícules innecessàriament, com si ja fos obligat acostar-se a les tres hores per justificar que es tracta d’una superproducció. Fins que no acaba la presentació dels nans a casa del hobbit Bilbo Bolson i no surten de Hobbitton, es pot dir que no comença l’aventura.

El Hobbit- Un Viaje Inesperado 5-impEl Hobbit- Un Viaje Inesperado 6-imp

Una aventura de la qual cal destacar diverses coses:

La tècnica per tal de posar en el mateix pla figures humanes com la de Gandalf, compartint amb els nans i on l’escala de diferencia de mides està molt aconseguida.
La caracterització de tots els nans…. un treball extraordinari.
La fantasia desbordant que converteix aquesta nova trilogia i que apropa així l’acció també al nens mes petits, com per exemple el mag boig que va pel bosc en un trineu arrossegat per conills.
La baralla de boxa entre les dues muntanyes errants
La ciutat en l’interior de la muntanya, ple de pons de fusta que s’entrecreuen i que és l’escenari de les imatges mes espectaculars de la pel·lícula.
Les àguiles del final que treuen les castanyes del foc al protagonistes i els porten a tocar de Erebor, a punt de començar la nova aventura lluitant amb el Drac Smaug, on la seva missió serà recuperar aquest territori i tornar la grandesa a aquest entranyable poble.

El Hobbit- Un Viaje Inesperado 14-imp
Gollumperò la millor escena del film sense cap mena de dubte és l’arribada de Gollum a la pantalla i la seva conversa amb Bilbo. És del millor que he vist en molt de temps al cinema. Aquestes endevinalles i aquesta bipolaritat del personatge, magistralment interpretat per Andy Serkis, és com a mínim per ser nominat a un oscar de Hollywood. És en aquesta mateixa escena on se’ns explica com va arribar a mans de Bilbo el mític anell únic.

La pel·lícula, amb la qual al principi NO s’havia de comptar amb Peter Jackson per problemes monetaris i sobretot perquè l’antiga productora de El Senyor dels Anells, va decidir comptar amb Guillermo del Toro, encara que amb la supervisió i col·laboració de Jackson. Finalment desprès del cabreig dels fans enfurismats, la Metro Goldwyn Mayer va decidir apostar de nou per Jackson, i així que Del Toro va passar a ser co-escriptor en l’adaptació.

El Hobbit- Un Viaje Inesperado 13-imp

La fotografia i la direcció artística són d’una extrema bellesa. Paisatges, escenaris i personatges retratats amb una gran qualitat tècnica i narrativa que il·luminen un món tan bell com irreal. Les criatures que van trobant en el seu camí tenen una capacitat per transmetre sensacions i sentiments pràcticament perfectes, bona mostra dels avenços tecnològics que s’han produït en aquest terreny.

Està clar que Peter Jackson ha estat molt ambiciós en aquest projecte, i, almenys a mi no m’ha defraudat. Els paisatges són espectaculars i et trasllada de nou cap a tot el que abasta la Terra Mitjana. Em va sorprendre molt la qualitat de la imatge i dels detalls.

El Hobbit- Un Viaje Inesperado 12-imp

Molt recomanable per la multitud de seguidors de les històries del Senyor dels Anells, però també per la gent que es considera una “mica” nens i que els agrada la fantasia sense limit.  També pels que estimen el cinema, per tal de que comprovin per ells mateixos a on ha arribat la tècnica cinematogràfica per aconseguir que el cinema sigui  100% ESPECTACLE.

Titol original : The Hobbit: An Unexpected Journey
Any: 2012 – Duració: 169 minuts – Nacionalitat: USA
Director: Peter Jackson
Guió: Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson, Guillermo del Toro (Novela: J.R.R. Tolkien)
Música : Howard Shores – Fotografia : Andrew Lesnie
Actors : Martin Freeman (el Hobbit Bilbo Bolson), Ian McKellen (el Mag Gandalf, el gris), Richard Armitage ( Thorin, el prícep nan hereu del tron d’Erebor), James Nesbitt, Aidan Turner, Graham McTavish, Jed Brophy, Stephen Hunter, Ken Stott, John Callen, Adam Brown, Dean O’Gorman, William Kircher, Peter Hambleton, Mark Hadlow, Hugo Weaving (Elrond), Andy Serkis (Gollum), Sylvester McCoy, Cate Blanchett (Galadriel), Christopher Lee (Saruman), Elijah Wood (Frodo), Ian Holm, Barry Humphries, Jeffrey Thomas, Lee Pace, Conan Stevens, Bret McKenzie, Manu Bennett

________________________________________________________________

– Cinemes Filmax Gran Via 2 –  (Preu 10,40 Euros)

________________________________________________________________

Cargol Hobbit

6 pensaments a “– Cinema – El HOBBIT: Un Viaje Inesperado (****) – Cinemes Filmax Gran Via 2 – 03/01/2012

 1. Neus

  Estem mirant d’anar aquest cap de setmana.
  Nosaltres som dels que ens agrada la triologia de “El señor de los anillos” ,però abans a casa fem una marató de les tres pel.licules.

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Us recomano que busqueu un cinema que la projectin en 3D però format de 48 FPS (el doble d’imatges per segón)….. atenció que pocs cinemes ho fan amb aquest format.

   Si sou seguidors del Senyor dels anells, estic segur que us encantarà.
   Ja m’ho sabreu dir…

   Respon
  1. Miquel Gascon

   Nosaltres varem gaudir com a nens petits, mes inclús que a la trilogia del senyor dels anells… i és que trobo que s’apropa molt mes a la mentalitat infantil i per tant és mes apta encara per tots el públics.

   En quant a la tècnica cinematogràfica, no tinc paraules… fa pocs anys no podria imaginar on podria arribar el cinema, que quant vol es converteix en l’espectacle perfecte.

   Que aquesta nit os portin als dos, moltes cosetes xules els Reis de l’Orient, perquè estic segur que amb la sensibilitat que transmeteu al Bloc, segur que heu estat dos nois bons. Una abraçada

   Respon
 2. Joaquim

  No estic gaire segur d’anar, per una part em tempta, però per l’altre…
  Aquests dies anant als Icària per a temes metropolitans m’he fixat que el públic que va a veure-la és tota una fauna diferent a la que va a veure la resta de pel·lícules, gent que podrien ser en alguns casos personatges sortits del imaginari tolkià, veritables personalitat mimètiques d’un univers ben wagnerià per altre part, ja que Tolkien beu de les mateixes fonts que el gran Ricard, i hi ha situacions calcades a la Tetralogia .
  Ahir us vam trobar a faltar a Les Troyens, haguéssiu bavejat com nosaltres.
  Bons Reis!

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Nosaltres no ens varem disfressar per anar a veure-la….. creu-me, també la van a veure gent amb forces anyets con nosaltres, però amb moltes ganes de gaudir d’una fantasia que ni tan sols amb somnis ens podíem imaginar. T’agradarà o no, però el que no es pot discutir és que és tracta d’una feina ben feta en la que intervenen milers de persones… i que per primer cop s’utilitza una nova tecnologia cinematogràfica que fa que la imatge sigui gairebé mes real que la realitat mateixa.

   De debò que si…. ens varem quedar amb MOLTES ganes d’anar a veure “Les Troyens” amb vosaltres… és una òpera que tinc en DVD i que m’agrada moltíssim. Aquest mati, encara al llit, quant llegia la teva crònica infermendelaire, les dents m’anaven creixent d’enveja. Malauradament les tradicions monàrquiques a la nostre família estan molt arrelades i no podíem faltar a la Cavalcada de cada any.

   Els Reis com a premi s’han portat molt bé amb l’Imma i en amb mi…. i és que ens portem molt bé. casi sempre..jejejeje

   Una abraçada Joaquim

   Respon

Leave a Reply