– Voltar per la literatura – TODO AL 69 – Una vuelta a un mundo en crisis (Carme Corretgé i Xavier Molins)

Per IMMA BARBA

Vam conèixer a la Carme i al Xavier l’abril del 2011 amb motiu del Primer Congres Volta al Mon on ells explicaven que ja havien fet dos vegades la volta al Mon i que els hi faltava ben poc per iniciar la tercera. Dons aquí tenim el llibre que han publicat amb motiu d’aquesta tercera volta al mon que van començar al 2011 i els ha mantingut durant catorze mesos viatjant.

Todo al 69

Al igual que els seus dos primers llibres “Diario de viaje de un viaje diario” i “Pasaporte hacia ningún lugar”,  també aquest està escrit en castellà i d’una forma molt propera ens expliquen casi de passada tots els països que han visitat i de quina manera han anat vivint les diferents etapes del viatge.

Aquest llibre és per ells una aposta, segons diuen l’aposta de la seva vida perquè amb ell volen donar el pas decisiu cap el somni de ser escriptors. Aquesta tercera volta al mon va ser iniciada desprès d’una etapa personal molt dura tal com ells mateixos expliquen a la contraportada del llibre:

Hay momentos en la vida de un ser humano que son cruciales, devastadoramente importantes. Son épocas donde se forjan las personas que en un futuro seremos. En nuestro caso esta época coincidió con el viaje mas intenso de nuestra vida : nuestra tercera vuelta al mundo.

Sin duda los catorze meses de viaje fueron un punto de inflexión porque crecimos interior y espiritualmente. En un mundo en crisis económica y de valores, superamos nuestras propias crisis personales. Aquello nos permitió apreciar la polaridad de la vida, el entender que la enfermedad y la salud son partes de un todo, de una unidad, al igual que la alegria y la tristeza se complementan, que la luz y la oscuridad se necesitan para existir, que lo bueno no tiene sentido sin lo malo.

Este viaje nos ofreció el inmenso regalo de saber que estamos más preparados que nunca para superar cualquier crisis futura, porque aprendimos no solo a aceptar los malos momentos, sino incluso a disfrutarlos, entendiendo que aprender de los errores y de los contratiempos es el primer paso para ser feliz incluso en la adversidad. Este libro pretende explicar aquellos días en los que comprendimos que uno no siempre puede elegir lo que le sucede, pero si puede decidir cómo afrontarlo y cómo vivirlo.

Todo al 69 - Carme i Xavier

Des d’aquest petit racó de “Voltar i Voltar”, els encoratjaria a escriure, a explicar moltes coses que s’endevinen en les 200 pàgines que resumeixen 14 mesos de viatge i que et saben realment a poc, a molt poc i també i perquè no? els hi diria, perquè no en català ?? …. per mi encara serien molt mes properes les vostres narracions si fossin escrites en l’idioma que compartim quan parlem.

Per adquirir aquest llibre o els altres dos publicats per ells mateixos cal que us adreceu a la seva pàgina web:    www.lavueltaalmundo.net

Durant el seu viatge, a Zimbabue; van rodar un capítol del programa de televisió “Españoles en el mundo” del que os deixem l’enllaç:

http://www.rtve.es/alacarta/videos/espanoles-en-el-mundo/espanoles-mundo-zimbabue-xavi/1429423/

________________________________________________________________

Voltar i Voltar

Deixa un comentari