– Gastronomia – Restaurant VIA VENETO (****) – 07/12/2012

Per MIQUEL GASCÓN

Desprès de 5 hores d’òpera a un “Milà virtual”, sortim quasi a les 10 de la nit i ràpidament en un “jet privat” volem a una “Venècia virtual”, encara que el sopar que ens espera al restaurant VIA VENETO de Barcelona, no és gens virtual.  Per l’Imma és una sorpresa i no sap pas on ens dirigim ja que és part del meu regal ja que a l’endemà 8/12 és el seu sant.

Via Veneto 21

VIA VENETO és un restaurant que encara no havíem trepitjat, i sembla mentida, perquè es va inaugurar a l’any 1967 (el mateix any que vaig començar a treballar a Vitalici, ara fa mes de 45 anys…bufff !!!). Un restaurant de cuina clàssica catalana de molt bona qualitat que ens ha sorprès molt favorablement.

Entre els seus premis, entre molts d’altres: Premi Nacional de GastronomiaMedalla al Mèrit Turístic de la Generalitat de CatalunyaPremi 1 Estrella Michelin 2012 (rebut ininterrompudament des de 1975) – Màxima puntuació a la Guia Repsol 2010 (Tres Soles).

Via Veneto 5-imp

.

Té una decoració modernista força recarregada, però agradable i a banda de la fantàstica cuina, que és a la fi el mes important, té un servei de cara als clients immillorable; els maitres i el sommelier no fa quatre dies que estan al restaurant, ja que la direcció de Josep Monje i ara la del seu fill Pere Monje, consideren que l’experiència és un dels principals valors d’una persona que treballa al restaurant… cosa que tal i com estan les coses actualment és difícil te trobar.

Via Veneto 20

Via Veneto 1-impVia Veneto 2-imp

La cuina esta al càrrec del xef Carles Tejedor. Aquesta vegada també estem a punt d’escollir el menú degustació, però al final ens decantem per escollir plats de la carta que ens vingui realment de gust:

Comencem amb una copa de cava acompanyats per una serie d’aperitius que ens ofereixen sense demanar-los i que estan realment molt bons…

Via Veneto 3-impVia Veneto 4-imp

… i ja a continuació comencem amb els plats escollits…

VIÈIRES SALTEJADES AMB AMANIDA “WALDORF” (Poma i nous de Girona, cabdells de Tudela)

Via Veneto 6-imp

VIÈIRES SALTEJADES AMB AMANIDA “WALDORF”

TARTÀR DE LLAMÀNTOL GALLEC AMB CAVIAR DE SALMÓ I CREMA SMITANE… segurament el millor de tota la nit… una combinació extraordinària i totalment recomanable.

Via Veneto 7-imp

TARTÀR DE LLAMÀNTOL GALLEC AMB CAVIAR DE SALMÓ I CREMA SMITANE

Com plat fort escollim el plat mes clàssic de Via Veneto, que conserven a la carta des de què es va inaugurar el restaurant l’any 1967…

ÀNEC ROSTIT EN EL SEU SUC A LA PRESSE

Un ànec sencer (de mida petita) que compartirem els dos… i ens el preparen davant nostre, trinxant l’ànec i un cop fet això la carcassa i el suc el posen a una pressa de metall i el converteixin en salsa que desprès un cop escalfada amb una marmita l’abocaran sobre l’ànec trinxat….

Via Veneto 8-imp

Via Veneto 8 bis-imp

ÀNEC ROSTIT EN EL SEU SUC A LA PRESSE

Per postres demanem primer una taula de formatges…. l’Imma de formatges secs i jo de formatges pastosos…

Via Veneto 11-impVia Veneto 12-imp

…i evidentment acabem provant els dos tota la gama.

i com a postres, postres…

Bescuit de castanyes dels boscos gallecs, gelat de cinc espècies, cruixent de marron glacé i marbre de xocolata blanca

Via Veneto 15-imp

Bescuit de castanyes dels boscos gallecs, gelat de cinc espècies, cruixent de marron glacé i marbre de xocolata blanca

… postres sorpresa i cafetò.

Via Veneto 16-impVia Veneto 17-imp

Un sopar molt complert i dels millors que recordem a la ciutat de Barcelona.  Tornarem de ben segur…. això si per celebrar quelcom…. i estem segurs que encara ens queda moltes coses per celebrar plegats.

________________________________________________________________

– Restaurant VIA VENETO – Preu ??? € – ( d’un regal mai es pot dir el preu )

________________________________________________________________

Cargol Via Veneto

2 pensaments a “– Gastronomia – Restaurant VIA VENETO (****) – 07/12/2012

  1. pere

    Felicitats parella. A l’Imma ja vaig fer-ho. Ara a tu Miquel pel detall. No se si el Via Vèneto actual és com el del temps de l’Oriol Regàs, però pel que expliques i mostres, no ha perdut gens. Que podeu gaudir molts anys de celebracions així.

    Respon

Deixa un comentari