– COMUNICAT DE L’ANC SOBRE L’ATAC A LA IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA DEL GOVERN ESPANYOL

 

En relació al projecte de llei de la qualitat educativa impulsada pel govern espanyol, en què el català passaria a ser una llengua residual a l’ensenyament, l’Assemblea Nacional Catalana constata:

Que el projecte de llei és l’atac més greu a la llengua catalana des de la fi de la dictadura franquista. Un atac covard, fet públic un cop han passat les eleccions al Parlament de Catalunya, que respon a l’estratègia sistemàtica dels aparells polítics i judicials de l’Estat espanyol de menyspreu i residualització de la llengua catalana; especialment pel que fa al model educatiu de la immersió lingüística.

Que la llei no tan sols denigra el català, sinó que atempta contra la cohesió del poble català cercant la segregació i divisió entre catalans catalanoparlants i catalans castellanoparlants per crear un conflicte lingüístic inexistent a Catalunya. Som els catalans i les catalanes els que hem escollit lliurement el nostre model educatiu i no permetrem que cap ingerència vulneri la nostra voluntat. La immersió lingüística i l’ús del català com a llengua vehicular a les escoles és i continuarà sent un model d’èxit, que a més és reconegut per experts i institucions europees.

Que l’atac del govern espanyol no es pot desvincular del context polític. Mai no havien arribat tan lluny en els més de trenta anys de monarquia parlamentària, perquè mai no havíem estat tan a prop d’assolir la nostra llibertat.

Que l’única resposta possible a aquesta llei passa per la desobediència civil i pel front comú de partits, sindicats, entitats i del conjunt de la societat contra aquest nou atac, en una resposta contundent, pacífica i clara.

Que es fa evident novament que la independència és l’única solució possible i desitjable per la supervivència cultural i econòmica del país. Qualsevol falsa sortida no resoldrà els anhels d’una societat que, tal com s’evidencia en els resultats del 25N, ha optat majoritàriament perquè Catalunya sigui el proper estat d’Europa.

Que els atacs i les dificultats són un impuls per treballar encara més persistentment per la construcció d’un nou país, un projecte il·lusionant i inclusiu que compta amb tots els catalans i les catalanes.

Finalment, l’ANC s’adhereix a les mesures i convocatòries sorgides per respondre a aquest atac des de Som Escola, i fa una crida als seus adherits i al conjunt de la societat a mobilitzar-se per defensar l’educació catalana.

INDEPENDÈNCIA ÉS LLIBERTAT
CATALUNYA NOU ESTAT
Barcelona, 4-12-2012

4 pensaments a “– COMUNICAT DE L’ANC SOBRE L’ATAC A LA IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA DEL GOVERN ESPANYOL

 1. Neus

  Amb el teu permís ho comparteixo al meu facebook.
  No m’agrada el que està passant,no m’agrada la ràbia que sento,no m’agrada estar indignada,
  Em sento impotent !!!!!!!!!!!!,què més haurem d’aguantar??????
  Catalunya LLIURE!!!!!!,Catalunya INDEPENDENT!!!!!!!!!!!!!!!!
  Perdò pel “mal rollo”,però no puc amb aquesta gent.
  Una abraçada.

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Pots fer us tranquil·lament de tot el que publiquem al Bloc. Precisament aquest comunicat caldria que tots els catalans ho poguessin llegir.

   Jo estic il·lusionat, perquè estic segur que això, facin el que facin, no te marxa enrere i molt aviat tindrem estat propi. És absurd retenir un poble dins d’un estat del que no se sent particip.

   No hem de desanimar-nos pas…. és el que desitjarien.

   Una abraçada

   Respon
 2. FLORESTÁN

  Yo, con tu permiso Miquel, lo diré alto y clarito para que se me entienda…. Estoy hasta los huevos de España, el PP, la Iglesia, la caverna mediática y la madre que los parió.
  Vull una Nació Catalana Independent, ara…

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Faig notar, Florestan, pels que ens llegeixin, que independentment de l’idioma que utilitzem, castellà o català…. els catalans estem farts d’aguantar imposicions d’un estat que ens desprecía. Volem decidir per nosaltres mateixos … simplement això….

   … i és que, a mes a mes tenim dret a fer-ho.

   CATALUNYA com a naciò que és, vol un estat propi i prendre les seves decisions.

   Respon

Deixa un comentari