– Concert – QUARTET CASALS (1 de 3) – (****) – L’Auditori sala de Cambra – 29/11/2012

Per MIQUEL GASCÓN

Desprès d’un any de fer-los el salt, ens retrobem amb el nostre estimat QUARTET CASALS, en una nova temporada en el que les retallades també han arribat, traient un dels 4 concerts dels que habitualment constava la seva temporada a l’Auditori.

Quartet Casals 1 de 3

De fet la temporada passada no varem assistir als seus concerts, perquè arriba un moment que tens que prioritzar la “inversió” en cultura i varem creure que havíem d’obrir-nos cap a altres propostes menys conegudes per nosaltres, com va ser el Palau100.

Teníem moltes ganes de retrobar als que segurament son els nostres musics de capçalera i no se ben bé si era que feia molt de temps que no podíem gaudir d’ells en directe o que el grup de corda encara ha millorat mes; el que si sabem és que va ser un concert inoblidable que hem estat molt a punt de classificar amb 5 estrelles.

.

El programa aquest cop va ser el següent:

1 – Franz Joseph Haydn (1732 -1809) –

Quartet de corda en Mi bemoll major op.33 núm. 2, Nob III: 38  – “La broma “ (*****)

No se si és que estàvem al ben mig de la fila 3, a tocar dels musics, o que feia molt de temps que no els veiem… però aquest primer concert ens va semblar meravellós i sublim. La perfecció al interpretar qualsevol peça et deixa sense ale.  Increïble de debò.

2 – Franz Schubert (1797 – 1828) –

Quartet de corda núm. 10 en Mi bemoll major, op.125/1 DB7 (****)

Preciós concert també el d’aquesta segona proposta, i que amb una perfecta interpretació ens confirma que aquest Quartet és en l’actualitat un dels millors del mon.

Quartet Casals 1

3  Dmitri Xostakóvitx (1906 – 1975) –

Quartet de corda núm. 15 en Mi bemoll menor, op. 144 (****)

Concert difícil, certament.  De ben segur que escoltat en disc jo no se si l’hauria aguantat sencer… però en directe, veient els quatre musics coordinats a la perfecció en una musica moltes vegades atonal és tot un espectacle.  És aquí en aquestes peces que no son fàcils on es nota encara mes la dificultat d’interpretar segons quins sons, amb moviments bruscos que fan sonar les cordes rítmica i seqüencialment un per un els quatre instruments.  A pesar de la dificultat en seguir aquest tipus de música al que no estem massa acostumats… o poder per axó mateix, valoro mot positivament aquesta increïble interpretació.

quartet-casals 3

Tornarem a l’Auditori per tal d’escoltar de nou al Quartet Casals el proper 7 de febrer del 2013.

______________________________________________________________

– L’Auditori – Sala de Cambra – Preu 28 € – (preu pagat 14 € – Oferta contra l’IVA)

_______________________________________________________________

Cargol violi

Leave a Reply