– Cinema – EL ÚLTIMO BAILARÍN DE MAO (***) – Filmin

per IMMA BARBA

Per un bon motiu divendres dia 16 no teníem cap activitat programada i ens vam animar a veure una pel.licula a través de Filmin (segons ells mateixos diuen: el mes gran catàleg de pel.licules on-line).
La pel-licula seleccionada va ser EL ULTIMO BAILARIN DE MAO.

És una pel·lícula de l’any 2009 que està basada en fets reals. En plena revolució cultural xina, Li Cunxin, als onze anys, va haver de deixar els seus, una família de camperols i va ser enviat a estudiar ballet a Pequín.

La pel·lícula ens relata com Li va superar l’adversitat, va descobrir i explorar les seves habilitats naturals i el seu gran talent com a ballarí clàssic i com després d’anys de duríssim aprenentatge, es va convertir en un dels millors ballarins del món.
Aclamat al principi com un heroi de la Xina comunista, va acabar sent acusat de traïció perquè, durant un intercanvi cultural amb Texas, es va enamorar d’una nord-americana i va intentar quedar-se als Estats Units.

És una pel·lícula que és crítica amb la irracionalitat del comunisme i del maoisme però al mateix temps ens mostra una critica moral del capitalisme.

No és una pel·lícula estereotipada i humanitza els personatges que ens presenta. Ens mostra l’art com a llenguatge universal i la casi impossibilitat de què una persona doni l’esquena als seus orígens, la seva família, el seu poble, les seves tradicions, a la fi, a la seva historia.

El conflicte que està permanentment en pantalla és l’existent entre la política i l’art, ha de ser l’art l’instrument d’una ideologia?? han de ser els artistes mers actors d’una gran obra política??

Bruce Beresford, el director australià al que coneixem per Paseando a Miss Daisy ó Evelyn, va néixer l’any 1940 prop de Sidney i es va traslladar a Anglaterra l’any 1962.

Beresford va escollir com a protagonista de la pel·lícula a Chi Cao un reputat ballarí recomanat pel propi Li Cunxin que malgrat la seva inexperiència com actor ho compensa quan balla.

Títol original : Mao’s last dancer
Direcció : Bruce Beresford
Guió: Jan Sardi – Música: Christopher Gordon – Fotografía : Peter James

Interpretació: Bruce Greenwood, Kyle MacLachlan, Amanda Schull, Joan Chen, Chi Cao, Alice Parkinson

Durada : 117

En resum, una pel.licula que ens va agradar molt amb una excel·lent fotografia i unes escenes de ball bellíssimes.

Si voleu veure la pel.licula a traves de FILMIN, cliqueu AQUÍ

______________________________________________________________

FILMIN – Preu 1,95  € 

_______________________________________________________________

2 pensaments a “– Cinema – EL ÚLTIMO BAILARÍN DE MAO (***) – Filmin

  1. Neus

    Imma és una pel.lícula que tenim pendent de fa molt de temps;ens la va recomanar la meva mare.Quan va la veure va venir entussiasmada .
    Gràcies per l’enllaç.
    Una abraçada.

    Respon
    1. Imma Barba

      Una pel.licula que ens mostra la duresa de la vida dels camperols a la Xina sota la tutela d’un govern totalitari i la conformitat de les famílies amb les decisions que uns altres prenen per ells. També la lluita i l’esforç del protagonista per arribar a aconseguir un somni que en el primer moment no es ni tan sols seu. Escenes de ball magnifiques i una fotografia molt maca. No te la perdis, val realment la pena. A nosaltres ens va agradar molt.
      Gràcies pel comentari. Una abraçada.

      Respon

Deixa un comentari