– Exposicions – MUSEU del MODERNISME CATALÀ – (****) – novembre 2012

per IMMA BARBA

Una crònica que teniem pendent, però que no voliem deixar de fer…

Divendres dia 2 de Novembre i coincidint amb una estada a casa nostre dels nostres amics de Vitòria vam decidir anar a visitar el Museu del Modernisme Català, al carrer Balmes 48, un museu que encara nosaltres no havíem visitat.

I la veritat és que ens va sorprendre i agradar molt.

El museu està instal·lat en un edifici modernista de Enric Sagnier edificat entre els anys 1902 i 1904 i que inicialment fou magatzem de distribució de l’empresa Fabra & Coats i a principis dels anys 80 va ser adquirit per la galeria Gothsland que el va utilitzar per a serveis.

El Museu neix,  al març del 2010, de la necessitat de mostrar la col·lecció que Fernando Pinós i Maria Guirao (propietaris de la galeria Gothsland) han format durant gairebé 40 anys d’activitat professional. La col·lecció es composa de 350 obres de 42 dels artistes més representatius del Modernisme Català en les seves diferents disciplines: Pintura, Escultura, Mobiliari i Arts Decoratives. Presentada en dues plantes, a la planta superior (a peu pla de carrer) s’exhibeix el mobiliari amb peces d’Antoni Gaudí, Gaspar Homar i Joan Busquets.

 

La planta inferior està dedicada a la pintura i escultura amb obres de  Hermen Anglada i Camarasa, Gaspar Camps i Junyet, Ramon Casas, Joaquim Mir, Santiago Rusiñol i escultors com Eusebi Arnau, Miquel Blay, Enric Clarasó, Lamber Escaler i Josep Llimona. El museu també disposa d’unes vidrieres dels germans Maumejean i un fascinant vitrall emplomat de Joaquim Mir, de la desapareguda Casa Trinxet.

.

Un museu magnífic que paga la pena visitar encara que el preu de l’entrada és un xic car ja que val 10 euros; també és molt destacable la botiga amb llibres i peces de joieria molt interessants. Durant l’any organitzen concerts que ofereixen combinat amb el preu de l’entrada a 15 euros….

Els propers serán :

15/12/2012 – 19 h – AIRE – Quartet de Flautes

19/01/2013 – 19 h – TRIO SANTIAGO – violí, violoncel, guitarra

16/02/2013 – 19 h – DUO de GUITARRES

16/03/2013 – 19 h – DUO ZOCO, guitarra, oboè i corn anglès.

Com no poden tenir exposat tot el seu fons de peces modernistes manifesten la intenció de renovar tota l’exposició cada dos anys mantenint únicament una peça de cada modalitat artística que s’escull per votació popular.

______________________________________________________________

– Museu del Modernisme Català – Preu 10 €

_______________________________________________________________

4 pensaments a “– Exposicions – MUSEU del MODERNISME CATALÀ – (****) – novembre 2012

 1. viatgesambcartabo

  Fa molt temps que tenim ganes de visitar aquest museu. Ens vam assabentar que existia gairebé per casualitat quan un turista ens va parar a la Rambla de Catalunya preguntant com arribar-hi i no sabíem de quin museu ens parlava. Llavors ens va ensenyar la guia i el vam descobrir una mica avergonyits.
  És una iniciativa privada interessant i esperem que aguanti en aquests temps de crisi!

  Respon
  1. Imma Barba

   Es el que ens va passar a nosaltres, sabíem de la seva existència per una oferta que va sortir al TresC ja fa un any o mes, però no teníem, en principi, cap interes especial perquè pensàvem que serien quatre peces, …. la sorpresa, majúscula, ja nomes per l’edifici i les columnes del pis inferior val la pena visitar-ho. A mes, molt tranquil perquè casi be no hi va ningú. Fins i tot vam comprar els catàlegs perquè tenen peces magnifiques. Ja ens ho direu. Salutacions.

   Respon
   1. alopez47

    Quina preciositat! N’havia sentit a parlar, però després del teu post, en prenc nota… Encara que darrerament estem embolicats amb visites a jaciments arqueològics:lLa meva filla petita està treballan a l’escola el tema de l’arqueologia!
    Salutacions

    Respon
    1. Imma Barba

     Com també he tingut els meus fills petits se del que parles, s’ha de prioritzar però no deixis de visitar aquest museu a la mínima que puguis ja que al ser una iniciativa privada
     desconeixem si podran mantenir-ho amb la gran qualitat que te durant molt de temps, tan de bo. Gràcies per comentar. Salutacions.

     Respon

Deixa un comentari