– Concert PALAU 100 (02/13) – PITTSBURG SYMPHONY ORCHESTRA – Simfonia Resurrecció de Gustav Mahler (*****) – Palau de la Musica – 25/10/2012

Encara que el cicle de concerts Palau 100 d’aquesta temporada es va iniciar el passat 29 de Setembre, amb la prestigiosa orquestra Wiener Philharmoniker i a pesar de què nosaltres estem abonats a tot el cicle, per coincidències d’agenda (El Celler de Can Roca), ahir 25 d’octubre va estar el nostre primer concert de la temporada….. i quin concert !!!

Es tractava de la també prestigiosa orquestra nord-americana “PITTSBURG SYMPHONY ORCHESTRA“, (fundada a l’any 1.895), interpretant una peça sublim, com és la segona Simfonia  en Do menor,  “Resurrecció” de GUSTAV MAHLER…. i hem de dir que va estar un dels millors concerts dels que hem assistit en directe, i això que el cicle “Palau 100” ens te molt ben acostumats per les seves magnifiques vetllades.

Aquesta nit, serà, sense cap mena de dubte, difícil d’oblidar, per la combinació de la  extraordinària qualitat de l’orquestra d’Estats Units, els magnífics intèrprets vocals i els Cors de l’Orfeó Català i el de Cambra del Palau de la Musica, que van estar també extraordinaris.  Una nit que recordarem per molt de temps, sens dubte.

MANFRED HONECK

MANFRED HONECK

El director, MANFRED HONECK (actual director titular des de 2008), per mi absolutament extraordinari, va fer que l’orquestra interpretés amb una sensibilitat i perfecció poques vegades vista, la segona Simfonia de Mahler…. en què la musica era quasi inaudible en segons quins moments, almenys des de “el cel” pel baix volum en el que s’emetia…( i t’obligava quasi a no respirar, per escoltar aquella delicadesa musical)… fins a l’esclat en èxtasi en segons quins moments, en què tot semblava tremolar pel  volum tan imponent i espectacular, però en cap moment molest a l’oïda… mes aviat tot al contrari, ja que arribava a posar la pell de gallina, tanta grandiositat.

LAURA CLAYCOMB

La soprano prevista va estar substituïda per la meravellosa LAURA  CLAYCOMB  i va estar tot un encert.  Les poques estones que canta a la simfonia va deixar clar que és una de les grans veus internacionals.  La contralt GERHILD ROMBERGER no va tampoc desmerèixer el conjunt d’aquest concert extraordinari.

GERHILD ROMBERGER

He fet una recerca per youtube d’alguna interpretació d’aquesta simfonia interpretada per la Pittsburg Symphony Orchestra, i hem tingut sort, encara que en alguns moments la qualitat de la imatge deixa molt que desitjar.  Us la deixo en aquesta crònica per si us be de gust escoltar-la.   El director en aquest cas és Sir Gilbert Levine.

Crec que paga la pena almenys escoltar el primer moviment i el cinquè.

Els aplaudiments i els “Bravos” van esclatar unànimement al finalitzar la Simfonia, i varen durar forces minuts de forma intensíssima, fins que l’orquestra va decidir marxar.

I si voleu escoltar una altra versió amb molta qualitat i per per Spotify, la de Wiener Philharmoniker, dirigida per Zubin Metha…. cliqueu AQUÍ.

________________________________________________________________

– Palau de La Musica Catalana  – Preus de 150 € a 25 €

 ( preu pagat 26,25 € – abonament 25% descompte)

________________________________________________________________

Deixa un comentari