– Voltar per la literatura – Hermana (Rosamund Lupton)

Desprès de llegir uns quants llibres que no m’han acabat d’atrapar he trobat “Hermana“, una novel·la “negre” de Rosamund Lupton que m’ha enganxat. He de reconèixer que la novel.la negra és un genere que m’agrada molt però també és veritat que de vegades trobo uns llibres molt tòpics i que tret de saber qui és l’assassí no m’aporten gaire mes que unes hores d’entreteniment.

Aquest llibre l’he trobat diferent, el suspens és enorme però a mes la novel·la és d’una emotivitat que en alguns moments m’ha trasbalsat molt profundament. El dolor per la pèrdua, la impotència per no haver actuat quan encara era tot possible, la desesperació davant la incredulitat de l’entorn, …..
El grau d’intriga és mes gran a mida que avança l’obra i ha aconseguit absorbir-me fins arribar a la ultima línia.

Beatrice viu còmodament als EEUU amb la seva parella quan rep una trucada de la seva mare que li comunica que la seva germana petita, Tess de 21 anys ha desaparegut. Una germana amb la que té una connexió molt especial des.del moment en què van perdre al seu germà Leo de tan sols 8 anys a conseqüència d’una fibrosi quística. Beatrice vola a Londres per esbrinar que ha passat amb la seva germana que a mes estava embarassada en el moment de la seva desaparició.

Molt aviat la troben morta i aparentment s’ha suïcidat però el grau de connexió que Beatrice tenia amb la seva germana, provocarà que s’enfronti a la policia, desconfiant de les seves teories, i comenci la seva pròpia investigació, reconstruint els passos de la seva germana en els últims mesos i coneixent a les persones que havien tingut algun tipus de relació amb ella.

Rosamund Lupton

L’argument no te a primera vista cap punt d’originalitat, el que si ho te és la forma narrativa de la novel·la. La història es desenvolupa amb una narració en primera persona en la qual Beatrice es dirigeix a la seva germana com si li escrivís una carta, prenent com a base l’interrogatori davant l’advocat de la fiscalia, és per això que des del primer moment sabem que hi ha un assassí però fins al final som incapaços de saber qui és.
El llibre és també una declaració d’amor fraternal que està inspirat en las relacions que l’autora mantenia amb la seva pròpia germana.
Rosamund Lupton , anglesa, va néixer l’any 1964 i aquesta és la seva primera novel·la que va ser guardonada com la millor novel·la de debut en 2011 i ha estat èxit de vendes.

Deixa un comentari