– Òpera al cinema – LES CONTES D’HOFMANN (****) – en directe des de L’Opéra Bastille de Paris – Cinemes Bosque -19/09/2012

JUANCA !!!     On estaves quant “l’Espanya casposa” va trepitjar la voluntat del poble català expressada en el seu Estatut, aprobada per el parlament de Catalunya i refrendat per el poble de Catalunya ???

Ara vens a parlar d’unitat ??? Adéu JUANCA, ….  Campechano !!!     

…. no et necessitem pas.

Una raò mes per demanar a crits :

                     IN DE PEN DÈN CIA !!! 

 ‘Catalonia new independent State in Europe’

  ‘Catalunya nou estat d’Europa’

—————————————————————————————————

LES CONTES DE HOFFMANN de Jacques Offenbach

Ahir per la tarda vaig anar a un altre retransmissió en directe d’una Òpera als cinemes.  Una Òpera que mai havia vist ni escoltat sencera, encara que coneixia forces seqüències com la conegudíssima “Barcarola”, que el gran public va conèixer gracies a la pel.licula “La vida és bella”.

… la versió que heu escoltat esta interpretada per Montserrat Caballè i Shirley Verret

LES CONTES DE HOFFMANN és una òpera amb música de Jacques Offenbach i llibret en francès de Jules Barbier, basada en tres contes d’E.T.A. Hoffmann. Es va estrenar en l’Opéra-Comique de París, el 10 de febrer de 1881.

Offenbach va morir abans d’acabar-la, i Ernest Giraud (1837-1892) va emprendre la seva orquestració i també va musicar els recitatius.

Idealment, els tres personatges femenins principals (Olympia, Giulietta i Antonia), que no són sinó diferents encarnacions dels amors de Hoffmann, haurien de ser interpretades per la mateixa cantant (en aquest cas va ser interpretat per diferents veus). Però és normal, en els mateixos supòsits dramàtics, que els quatre papers de malvat (Lindorf, Coppelius, Miracle i Dapertutto) siguen interpretats pel mateix baríton, ja que els quatre són encarnacions diferents del mateix geni del mal que en cada ocasió frustren els plans de Hoffmann.

La primera representació a Barcelona, que va ser també la primera a Espanya, va tenir lloc al Teatre Eldorado, amb el llibret traduït al castellà.

En aquest breu apunt únicament vull destacar que va estar una de les òperes retransmeses en directe als cinemes, que m’ha impactat mes.  Un espectacle grandiós amb unes veus extraordinàries, recolzat per una posada en escena i escenografia espectacular, que segurament és el millor d’aquesta producció.

Us recomano que assistiu a alguna de les retransmissions en directe que es fan des de molts dels teatres d’Òpera del món.  Nosaltres ens hem apuntat aquest any a moltes de les representacions que es faran des de el Metropolitan de New York (Cinemes Yelmo de Barcelona).

Conductor |  Tomas Netopil
Director | Robert Carsen
Vestuari i escenografia | Michael Levine
Il·luminació | Jean Kalman
Coreografia | Jean Gaudin
Amb els cors i la orquestra de la òpera de París


Jane Archibald Olympia
Sophie Koch Giulietta
Ana Maria Martinez Antonia
Kate Aldrich La Muse, Nicklausse
Qiu Lin Zhang Une veu
Stefano Secco Hoffmann
Fabrice Dalis Spalanzani
Cyrille Dubois Nathanaël
Jean-Philippe Lafont Luther, Crespel
Eric Huchet Andrès, Cochenille, Pitichinaccio, Frantz
Franck Ferrari Lindorf, Coppélius, Dapertutto, Miracle
Damien Pass Hermann
Michal Partyka Schlemil

Les Contes d’Hoffmann – Video presentation.

 

4 pensaments a “– Òpera al cinema – LES CONTES D’HOFMANN (****) – en directe des de L’Opéra Bastille de Paris – Cinemes Bosque -19/09/2012

 1. Joaquim

  Aquesta producció de Carsen és una meravella. És una de les millors produccions que he vist mai.
  El DVD comercial és magnífic i amb en Fede vam anar a Paris (quan viatjàvem) a veure-la, entre altres operes, amb en Villazón de protagonista, quan encara estava en plena forma, vull dir abans de les aturades i problemes que ha tingut. Al natural és una producció impressionant.

  Respon
  1. Miquel Gascon

   A mi em va agradar molt i molt. No l’he volgut valorar amb la màxima puntuació perquè considero que les retransmissions donen una audició irreal de la qualitat de les veus i totes sempre sonen magnifiques.

   L’Imma pobre, estava treballant i se la va perdre.

   En quant a la producció, una de les millors que he vist mai….. com tu ben dius, impressionant.

   Em demano el DVD ja !!! (mes que res perquè l’Imma pugui veure-la… jejejeje)

   Respon
  1. Miquel Gascon

   Crec que força millor… i és que les instal·lacions dels Yelmo Icaria crec que no s’han renovat mai i son força velletes. De totes maneres tenen la paella pel mànec ja que tenen l’exclusiva a Espanya de les retransmissions des de el Metropolitan.

   Això fa que ciutats del nostre entorn com Girona no pugui gaudir d’aquestes òperes en directe.

   Respon

Deixa un comentari