– Dansa – ALVIN AILEY DANCE THEATER (*****) – Gran Teatre del Liceu – 14/09/2012

La primera representació de la temporada Liceista 2012/2013 a la que acudim i no podia començar millor que amb aquesta extraordinària companya de dansa, de la que ens varem “enamorar” ara fa 10 anys en el mateix escenari.  Es tracta de ALVIN AILEY DANCE THEATER.

La Companya surgi de la llegendària actuació del 1958 al 92nd Street de N.Y., dirigida per Alvin Ailey (5 gen 1931-1 desembre 1989) i un grup de ballarins de dansa moderna afroamericana. Ha ballat davant de vint-i-tres milions de persones en teatres de tot el món.  El 2008 el congrés dels EUA designà la companya com a “ambaixadora cultural americana al món”. Ailey començà a fer coreografies  tot inspirat-se en la seva “memòria de sang” de Texas, el blues, els espirituals i el gospel. Tot allò queda plasmat especialment en la seva obra REVELATIONS.  Ailey creà 79 ballets al llarg de la seva carrera.

fotografies de Alvin Ailey al llarg de la seva vida.

Ahir a la nit el programa constava de 3 ballets:

FESTA BAROCCA, amb la coreografia de Mauro Bigonzetti (estrenada l’any 2008), música de Georg Friedrich Händel i un vestuari esclatant de color de Marc Happel.  Val a dir que a mi potser ès la peça que mes em va agradar de les tres.

….. una imatge val mes que mil paraules….

                                                              FESTA BAROCCA

Ja a la segona part es va interpretar primer el ballet LOVE STORIES, coreografia de Judiht Jamison, Robert Batlle i Rennie Harris,(estrenada l’any 2004), amb música de Stevie Wonder i Clarence Paul-Henry Cosby i el vestuari de Susan Hilferty.

La veritat es que al començament d’aquest ballet se’ns va caure l’anima als peus, però aquesta sensació va durar per sort ben poc… i ens va acabant entusiasmant.

                                                                 LOVE STORIES

…i per finalitzar el seu ja mític i potser el mes conegut de tots els seus ballets REVELATIONS, coreografia d’Alvin Aley (estrenada l’any 1960), amb música tradicional  de blues, gospel i espirituals negres… escenografia i vestuari de Ves Harper.

                                                                    REVELATIONS

Ens va agradar molt, però l’impacte que ens va fer aquest ballet també representat al mateix escenari, ara fa 10 anys… no va ser tan brutal.  De totes maneres com veieu va ser un altre nit per recordar i la nostra valoració és de 5 estrelles que és el maxim que atorguem a Voltar i Voltar.

________________________________________________________________

– Gran Teatre del Liceu – Preu 17 €  – ( preu pagat  17 € )

________________________________________________________________

8 pensaments a “– Dansa – ALVIN AILEY DANCE THEATER (*****) – Gran Teatre del Liceu – 14/09/2012

 1. Neus

  Hola,nosaltres hi vam anar ahir.Va ser genial!!!!.Al meu marit “Festa Barroca li va agradar molt,a mi em va agradar molt més la segona part,”Love Stories” i “Revelations”.
  Ens va agradar molt el vestuari,les coreografies,la música,sobretot amb el blues,gospel i espirituals…….
  Estem molt satisfets d’haver-ho encertat.Comparteixo la teva valoració.

  (Nosaltres del Liceu també hem agafat entrades per: “El Ballet del Teatre Nacional de Praga”, pel que veig vosaltres teniu per “American Ballet Theater”,segur que tots dos ens sorprendran.)

  Una abraçada.

  Respon
  1. Miquel Gascon

   M’alegro molt de compartir amb vosaltres espectacles d’aquells que no s’obliden amb facilitat. A nosaltres cada vegada mes ens agrada mes la dansa, però la dansa clàssica ja suposo que estem una mica saturats. En canvi la dansa contemporània ens entusiasma i és per això que ens estem replantejant treure algun tipus d’abonament pel mercat de les Flors.

   Per l’American Ballet Theater, tenim entrades “forçades” perquè entren dins del nostre abonament… i és que es tracta del clàssic “Don Quixot” diuen que es tracta d’una obra mestra de Marius Petipa (ballet rus del segle XIX). Ens agradarà segur, encara que no és el tipus de dansa que mes ens agrada.

   En quant al El Ballet del Teatre Nacional de Praga, no dubtem de la seva qualitat, però veure un altre cop “El trencanous”, “pues como que no”.

   Heu anat algun cop al Mercat de les Flors?…. ja os recomanaré si voleu algun espectacle que consideri a priori que paga la pena.

   Una abraçada

   Respon
   1. Neus

    Hem vist dansa al Lliure,al Grec,Sant Andreu Teatre,,etc…;però no hem anat mai al Mercat de les Flors,t’agafo la paraula,seria un plaer que ens recomanessis algún espectacle que consideris interessant.Moltes gràcies.

    Respon
 2. Ma. Lluïsa

  Hola Imma i Miquel, benvinguts de les ponents vaçances d’aquest agost. Us segueixo en els vostres comentaris.
  En quan al ballet del Liceu, jo el vaig veure ahir al vespre i també em va agradar molt i molt. Veien l´última peça, “REVELATIONS” em vaig imaginar con seria aquesta dansa amb la música i els cants de gospel amb directe. Potser seria massa fort el cop. No se si alguna vegada tindrem la sort de que passi per aquí.
  Una forta abraçada i fins aviat!!!

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Hola Ma. LLuïsa

   Un cop tots hem anat acabant les vacances de ben segur ens retrobarem ben aviat en qualsevol espectacle…. probablement al Lliure o al mercat on acostumem a coincidir força sovint.

   ALVIN AILEY DANCE THEATER, és un de les companyes de dansa que de sempre ens ha agradat mes i tenim inclús algun DVD amb altres ballets d’ells. La coreografia “Revelations” és extraordinària, però tal i com tu voldries veurel’s amb musica i cors en directe és gairebé impossible i menys en el temps que corren…. el cost i el preu de les entrades es multiplicaria per 10.

   Una abraçada ben forta i fins molt aviat.

   Respon
 3. Ma. Lluïsa

  Hola Imma, la ruta era del llibre “La Felicitat” del Ll. A. Baulenas. Va ser molt interessant però si no estaves al costat de l’escriptor no entenies res. Era un grup massa gran i no portava altaveu.
  Petonets!.

  Respon

Deixa un comentari