– GREC 2012 – (16) – Dansa – POPPPEA // POPPEA (****) – Sala MAC – Mercat de les Flors

Ja estem gastant els últims cartutxos abans del “descans” de l’estiu… i com no pot ser d’un altre manera, ahir dimecres 25 de Juliol ens apropem de nou al Mercat de les Flors per veure un altre espectacle de dansa dins d’aquest extraordinari GREC 2012.  Es tracta de POPPEA // POPPEA de la  companyia Gautier Dance // Dance Company Theaterhaus Stuttgart .

Les bones expectatives que tenien a priori quant varem comprar les entrades, es van complir en escreix.  Un tipus de dansa contemporània que ens agrada, per un gran coreògraf, CHRISTIAN SPUCK i dirigit per ERIC GAUTHIER.  Una combinació de bona musica clàssica, combinada amb música actual i amb uns ballarins de primera que deixin bocabadats de la seva perfecció tècnica.   Que es pot demanar mes?

A mes del comentat abans, la dansa es combina amb el cinema i amb la narració d’una manera que mai havíem vist fina ara…. càmeres de video portades pels mateixos ballarins i en directe transmeten imatges del que passa a l’escenari des d’un altre punt de vista o inclús trans meten danses que estan ocultes al nostres ulls, redera d’unes mampares mòbils.

El 1642 Monteverdi va escriure L’incoronzione di Poppea, on descrivia les intrigues de l’ambiciosa Poppea Sabina per tal d’aconseguir casar-se amb l’emperador Neró. més de tres-cents anys mes tard el coreògraf alemany CHRISTIAN SPUCK ha pres aquesta Òpera com a base per un experiment coreogràfic on la dansa s’uneix amb el teatre i amb tot d’elements cinematogràfics, i on la música de Monteverdi comparteix espai sonor amb composicions de Schumann i fins i tot de Cat Power o Bob Dylan.

Una escenografia minimalista serveix de fons a les evolucions de 9 ballarins immersos en un joc brutal pel poder, en el qual no falten les traïcions, els assassinats, el sexe i un amor desproveït de qualsevol traça de moralitat.

En un quasi perfecte català i amb curtes frases ben apreses una de les ballarines ens anava narrant l’argument del que succeía a escena; un recurs que mai havia vist en dansa i que fa molt mes comprensiu tot plegat.

Els moviments rítmics i rapits dels ballarins… la perfecció absoluta dels seus gestos tan quant ballaven sols o en grup, on semblava que tot estava descontrolat però mesurat al mil·límetre… i de cop tots a l’uníson els mateixos passos amb la mateixa cadència, sense cap errada,  et feien adonar de què el descontrol era pur engany.  Els crits, les ganyotes exagerades dels ballarins… tot feia que l’espectacle fos innovador en quasi tot, que alhora que impactava per les sorpreses continuades, tenia una melodia i un ritme que atrapava al public des de bon començament, assegut a una  platea plena fins la bandera.

Un altre espectacle mereixedor potser de les 5 estrelles, però que per desgracia ha hagut de competir amb altres espectacles d’aquest Grec que encara ens han agradat mes encara; solament per això deixem la nostra valoració en 4 estrelles que és un notable molt alt. Un altre nit inoblidable… i ja portem moltes.

Aquest espectacle li va valdre  a Christian Spucck el premi DER FAUST 2011, el guardó teatral és prestigiós a Alemanya.

Però en dansa no sóc capaç de transmetre en paraules escrites els moments viscuts en directe de tanta bellesa, realitzada  per persones simplement  amb el seu cos…. millor deixem de banda tantes paraules i  mireu unes poques escenes en aquest vídeo.

Coreografia: CHRISTIAN SPUCK

Direcció Artística de la Companyia: ERIC GAUTHIER

Intèrprets: ANNELEEN DEDROOG, MARIANNE ILLIG, GARAZI PEREZ OLORIZ, ANNA SÜHEYLA HARMS, ARMANDO BRASWELL, ERIC GAUTHIER, FLORIAN LOCHNER, ROSARIO GUERRA i WILLIAM MORAGAS

Música: MARTIN DONNER, CLAUDIO MONTEVERDI, ROBERT SCHUMANN, EMILIANA TORRINI, GEMINIANI, CAT POWER i BOB DYLAN

Dramatúrgia: DUNJA FUNKE – Escenografia i Vestuari: EMMA RYOTT  – Il.luminació: REINHARD TRAUB – Filamació: FABIAN SPUCK – Assistència a l’Esvenografia: DAVID FITZGERALD – Assitència a la Coreografia: ALEXANDRA BRENK – Mdstre de Ball: RENATO ARISMENDI

———————————————————————————————————-

– Mercat de les Flors (Sala MAC) – Preu per persona 24 €

( preu pagat 19,20 € – abonament GREC)

———————————————————————————————————-

Cargoles - Les meves tres NENES2 viatgeres - IMMA - MERCHE i FINA

Cargoles – Les meves tres NENES viatgeres – IMMA – MERCHE i FINA

Deixa un comentari