– GREC 2012 – (1) – Inauguració Popular (***)

Per primer cop a la història del GREC, s’ha intentat que el public que mai s’apropa a la cultura, d’alguna manera participi en un acte gratuït a la immensa explanada de l’Arc de Triomf (Passeig Lluís Companys).  Aquesta magnifica ha estat idea del nou responsable del Festival GREC, Ramon Simó.

D’aquesta manera aquest any s’ha fet la inauguració oficial del Festival Grec, lluny de les autoritats, que any rere any omplen la cua dels “convidats”, cosa que aquestes alçades els hi hauria de caure la cara de vergonya de tant mamar per la “cara” de tants privilegis que la resta dels mortals no podem gaudir, i a mes a mes ho fan a costa nostra.

Caldria aprofundir dons en aquest sentit, ja que és important que la ciutadania barcelonina es faci seu el Festival i s’identifiqui amb ell i potser així també participin mes d’alguna activitat de pagament.  Per posar un exemple, en el Festival de Musiques religioses de FES a Marroc (el mes important del mon), a part dels concerts de pagament que duren uns 10 dies, els ciutadans de FES també tenen cada dia concerts gratuïts a les places de la ciutat; d’aquesta manera han aconseguit cada any involucrar a tota la ciutat en aquest meravellós Festival de Música.

Quan varem arribar, poca gent… però a les 21 hores en punt a l’escenari principal va aparèixer CANTECA DE MACAO i va començar el seu concert.  En pocs moments no sé com van aparèixer milers i milers de persones i es varen començar a animar amb la musica, tot ballant….. famílies senceres, persones amb gossos, criatures, i molts….  molts joves van començar a omplir el passeig de Lluís Companys.

Immediatament acabat el concert es va presentar un espectacle d’arts escèniques que a tots els presents ens va deixar bocabadats, es tractava de “pedalejant cap al cel” de la companya belga THEATER TOL

… una meravella d’espectacle que el video de molt poca qualitat, gravat amb el telefon mòbil, que varem gravar no li fa justícia.

Per acabar la nit verem gaudir d’un segon concert, aquesta vegada és tractava de

Per acabar la nit verem gaudir d’un segon concert, aquesta vegada és tractava de LA TROBA KUNG-FÚ que va acabar d’arrodonir la nostra sortida nocturna per tal d’estar presents a la inauguració del GREC, festival al que som addictes com a bons barcelonins que som.

————————————————————————————————

– Arc de Triomf de Barcelona – Passeig Lluis Companys – 29/05/2012 – Gratuït

 ( preu pagat Gratuït)

————————————————————————————————–

2 pensaments a “– GREC 2012 – (1) – Inauguració Popular (***)

 1. Montserrat Fdez. Costa

  Molt bé aquest començament del Grec 2012. Ja era hora que hi participi tothom qui vulgui sense passar per la taquilla. No dic que tot el Festival sigui gratuït però, un acte així pot apropar a molta gent que mai hi aniria.
  En Ramon Simó, va comentar en unes declaracions que havia demanat als creadors d’aquest espectacle allò que volien fer i mai ho havien pogut portar a terme. Allò que els il.lusionava. Crec que ha estat encertadíssim, doncs el resultat ha estat creatiu i màgic. Bona feina, si senyor!
  Bon Grec 2012!!

  Respon
  1. Miquel Gascon

   L’espectacle va ser màgic i sorprenent. La companya THEATER TOL va portar un somni a Barcelona. La inauguració oficial d’avui on van les autoritats “gratis”, segurament no s’haurà pogut fer avui per la pluja.

   No m’alegro de la possible suspensió però crec que és vergonyós el que vivim a cada estrena al Grec i fora d’ell a Barcelona. Mes d’un cop he volgut comprar entrades pel dia de l’estrena i el primer dia de la venda i m’han dit que no quedaven entrades, perquè totes estaven reservades per les invitacions. Això tindrà que canviar.

   Respon

Deixa un comentari