– Concert PALAU 100 (11/13) – BUDAPEST FESTIVAL ORCHESTRA (****+) – Palau de la Musica

Amb força retard em poso a escriure l’apunt força breu, per tal de deixar constància de un dels millors concerts d’aquesta temporada. El passat dissabte 12 de maig 2012 varem anar al Palau de la Música per assistir a un altre concert englobat en el nostre abonament del PALAU 100.

En aquesta ocasió varem tenir la enorme sort de escoltar per primer cop, una de les orquestres millor considerades d’Europa, la BUDAPEST FESTIVAL ORCHESTRA, dirigida per el seu director titular IVAN FISCHER, el mateix que va fundar l’orquestra i que amb el seu extraordinari treball, l’ha portat al cim de la musica internacional. L’orquestra va ser fundada el 1983 amb l’intenció de fer 3 o 4 grans concerts anuals, a la ciutat de Budapest, amb els millors musics hongaresos…. però avui en dia l’orquestra ja amb gran renom, fa constants gires internacionals actuen a les sales musicals més prestigioses del món.

Ivan Fischer

El director hongarès Ivan Fischer, a casa nostre, no es massa conegut per el gran públic i tampoc te la fama arreu del mon que es mereix, perquè ha dedicat i dedica tot el seu talent en millorar l’orquestra que dirigeix i que estima; però la fama a ell no li treu pas la son i l’únic que l’importa es el treball ben fet i gens rutinari. Actualment esta considerat un dels grans de la musica.

El programa musical que ens van oferir va ser el següent:

1 – Johannes Brahms (1833 – 1897) – Simfonia núm. 2 en Re major, op. 73 (****) – Una versió realment extraordinària d’aquesta meravellosa Simfonia en la que ens van enlluernar amb la rotunditat i flexibilitat de les cordes, i amb uns contrabaixos de “somni” que va col·locar al mig de l’escena i a una alçada superior.

2 – Richard Strauss (1864 – 1949) – El cavaller de la rosa (segona seqüència de valsos) (****) – Ens varen deixar bocabadats per la explosió de ritme i color.

3 – Richard Strauss (1864 – 1949 – Així parlà Zarathustra, poema simfònic, op. 30 (*****) – Una versió d’antologia, que va deixar la Sala amb un silenci fora de lo habitual; …va sonar amb poder en metalls i corda.  Aquest concert gracies a Stanley Kubrick i la seva pel.licula “2001 una odissea en el espai” es potser una de les mes conegudes per qualsevol persona, encara que no sigui aficionat a la musica clàssica.

El Palau al acabar aquesta tercera peça, es venia abaix literalment; els aplaudiments i els bravos varen durar forces minuts fins que es van convertir en palmes compassades i rítmiques de tot el públic en peus…. fins que Ivan Fischesr no va tenir mes remei que fer un bis, que va presentar a viva veu amb un català perfecte….. Tritsch Tratsch Polka de Johann Strauss.

Un concert extraordinari, que recordarem força temps.

Us deixo el video del primer concert de la BUDAPEST FESTIVAL ORCHESTRA a l’any 1983… una filmacio que ja es histórica.

——————————————————————————————————-

– Palau de La Musica Catalana  – Preus de 125 € a 18 €

 ( preu pagat 18 € – abonament 25% descompte)

——————————————————————————————————-

4 pensaments a “– Concert PALAU 100 (11/13) – BUDAPEST FESTIVAL ORCHESTRA (****+) – Palau de la Musica

    1. Miquel Gascon

      Nosaltres no la coneixíem pas i anàvem a escoltar un concert mes de l’abonament Palau 100… i ens varem trobar amb un dels concerts que mes ens ha marcat de tota la temporada. Ja hem renovat per la temporada vinent l’abonament… encara que hem estat a punt de no fer-ho, perquè els preus del segon pis (on anem), els han pujat mes del 40%. Una autèntica vergonya.

      Respon

Deixa un comentari