– Segon Congrés de bloggers VOLTA AL MÓN

Com ja sabeu tots els que acostumeu a llegir-nos, tant l’Imma com jo estem MALALTS, d’una malaltia molt contagiosa i encomanadissala malaltia es diu VIATJAR. Es una malaltia que no es cura amb l’edat com alguns joves es pensen, sinó que cada cop els símptomes i la dependència son mes forts. Encara que no tens la vitalitat de la joventut i a mida que van passant els anys ja coneixes moltes parts del nostre planeta, la veritat es que cada cop mes necessites mes i mes, i contra mes coneixes mes gran es fa el mon (afortunadament) i mes descobreixes que no coneixes mes que una petita part. La nostra “boleta”, com diu una amiga nostre, molt viatgera, que ja deurà tenir mes de 80 anys, la nostra “boleta” es preciosa i cal conèixer-la, el mes ràpidament possible, a mida de que et fas gran, ja que t’adones que el temps per fer-ho es finit i cada cop et queda menys temps per descobrir el planeta terra, les seves cultures infinites, els seus paisatges, els seus monuments.

Si tens salut, nosaltres creiem que VIATJAR es la inversió que mes paga la pena de fer mentres estas viu… una activitat que enriqueix mes que qualsevol altre. T’ajuda molt a entendre el mon, a no creuret mai que ets el “millor” d’aquest planeta, a compartir experiències i cultura amb gent que coneixes al llarg dels teus desplaçaments… i sobretot a adonar-te que la VIDA no es pas un interval que l’únic que ens interessa es acumular riquesa per el futur….. la VIDA es te que viure al moment, cada dia, tenint il.lusió per qualsevol cosa nova, sigui culturalment parlant o descobrint llocs i cultures ben diferents a la nostre. VIATJAR per nosaltres es el mes important a la vida…i per fer-ho no es necessari gastar (paraula maleïda)…. no es necessari INVERTIR masses recursos econòmics, el que cal realment es ganes de fer-ho… res mes.

Dissabte 12 de maig dels 2012, aquesta vegada ens apropem al cinema/teatre Alexandra per tal de participar del II Congres de bloggers VOLTA AL MÓN.  Nosaltres no hem pogut encara realitzar aquest somni, degut a que en la nostra joventut era impensable… desprès les hipoteques, els fills i la “esclavitud” de la feina, no ens ha permès realitzar aquest somni de VIATJAR sense limit, sense una data fixe de tornada gaudint de la vida en tota la seva plenitud.  Però com encara estem vius i en tenim ganes, continua sent el nostre somni…. donar la volta al mon en un viatge sense dates, sense preses, sense obligacions.

 Ja ens queden pocs anys per la nostre merescuda jubilació, desprès de mes de 40 anys tancats en oficines treballant i que mai ens han aportat res mes que els dinerons per sobreviure amb una certa comoditat i falsa seguretat; això si ens ha permès petites escapades al llarg del Planeta.

Fer la VOLTA AL MON… un somni que aconseguirem realitzar-ho… d’això estem ben segurs !!!

Malauradament el nostra esgotament físic, de una setmana teatraire a tope, que ens ha portat a veure en tan sols 4 dies  9 propostes, i un concert programat per la tarda al Palau, ens obliga a accedir al II Congres tan sols al mati. Per sort tenim el programa i a partir de les webs de cada blogger ens anirem llegint les experiències que ens hem perdut per la tarde.

Tenim que agrair a en Marc i la Mireia (Club de viatges), que en realitat son els organitzadors de tot plegat i fan una feinada que ni m’imagino,  per tal de que tot surti perfecte. Quant es cansin …qui agafarà el relleu ?

Immediatament desprès  de la presentació ens va parlar POL de  mundo-nomada.com per tal de parlar-nos del tema “en quin lloc del mon et quedaries a viure”… i es que ell desprès de fer la volta al mon, va escollir viure a Bangkok; ara viu allà donant classes de espanyol i comença e fer visites guiades privades per turistes. en quant va acabar la seva xerrada se’n va anar al aeroport de tornada a Bangkok.

Una parella (Joan i Elia) que ara mateix esta preparant la seva volta al mon i que sortiran d’aquí a un parell de mesos ens van posar les dents llargues … voltantpelmon

Francesc Balaguer des de Rio de Janeiro

Via Skype van connectar amb Rio de Janeiro un viu actualment en Francesc Balaguer de  RutaBaobab;  ens va explicar perquè va escollir desprès de fer la volta al mon viure a Brasil.

També via Skype i des de Beijing, la Txell  i en Xavi ens van donar molta enveja parlant de que estaven celebrant els 6 mesos de viatge per fer la volta al mon.

El segon congres es tenia que celebrar el 21 d’abril del 2012, però es va tenir que aplaçar fins el 12 de maig….

Desprès ens va parlar del tema “a on…pero sobretot en quina època ?” els propis Mireia i en Marc en substitució d’uns ponents que no van poder venir en ultim moment.  Desprès Javier i Bibi que ens van explicar la seva experiència d’un viatge de 8 mesos fent la volta al mon (LovelyPlanet)

Si voleu aquí teniu un enllac amb el vídeo de 8TV que parla  del congrés … http://ht.ly/aSX2i

Veiu per un moment el que tenim al nostre planeta terra…. el que ens podem perdre si no el coneixem….

———————————————————————————————————

6 pensaments a “– Segon Congrés de bloggers VOLTA AL MÓN

 1. Mireia Puntí

  Totalment d’acord, viatjar és la millor inversió. Em fa molt feliç saber que amb l’edat no es cura aquesta malaltia del viatjar 😉
  Ens veiem a la propera trobada viatgera!

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Graciés Mireia

   Veig que vosaltrés també heu fet la crònica del congrés i que tampoc us vareu poder quedar a la tarda. Evidentment VIATJAR és una inversió i segurament la millor que és pot fer a la vida. Ja veuràs com és veritat… Un viatger mai deixa de ser-ho amb l’edat i segurament cada cop tens més dependencia. Una abraçada

   Respon
 2. Marc

  Quines cròniques més currades Miquel!!! Ets genial!!!
  Creiem que ja és hora que arranqueu a fer el vostre viatge i ho vingueu a explicar… Seria fantàstic per tots!!! 🙂

  llàstima que marxéssiu, l’any vinent heu de fer temps i venir al soparet de després, l’ambient és genial!

  abrasu, salut i viatges a tope!!

  Respon
  1. Miquel Gascon

   En tenim ganes de fer el nostre viatge sense temps finit, però intentarem esperar a la nostre jubilació que ja no ens falta gaire. De moment al Juny Sardenya una setmaneta i al estiu a Zàmbia, Malawi i Moçambic en un viatge compartit amb tenda de campanya i camió.

   No ens varem poder quedar per la tarda, ja que al canviar la data del Congres teníem l’agenda ocupada prèviament.

   No sabíem lo del sopar…l’any que be ens apuntarem segur.

   Salut i molts VIATGES !!!!

   Respon
 3. Retroenllaç: Clipping del II Congrés volta al món – blogs i mitjans

Leave a Reply