– Cinema – PUZZLED LOVE – D’A 2012 (Festival Internacional de Cinema d’Autor)

El dimecres passat 2 de Maig 2012, tot sol aquesta vegada, em vaig apropar un altre cop  als cinemes CLUB ARIBAU per tal de visionar una pel.licula feta a casa nostre i que jo tenia molta curiositat de veure… PUZZLED LOVE.

Puzzled Love és una producció de l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya) que ens endinsa en una història d’amor delirant a través de 13 episodis escrits i dirigits per alumnes de 4rt curs…. i tal com ens va explicar un d’ells al presentar la pel.licula no la van fer pensant amb la seva possible comercialització, sinó tan sols com un treball de fi de curs.

El mes curiós de tot es que es van tenir que posar d’acord primer entre ells per fer un guió com si fos una pel.licula amb un argument comú i d’un sol director i desprès es van repartir a sorts cada una de les 13 parts del film… i es que en realitat esta dirigida per 13 directors joves de cinema, cada un amb les seves peculiaritats, la seva manera de fer, el seu segell personal que es molt diferent entre ells. Les localitzacions van ser escollides per cada un d’ells.

Sun (Saras Gil) i Lucas ( Marcel Borràs) són dos estudiants que es coneixen a Barcelona i s’enamoren perdudament. Quan s’acabi el curs ella haurà de tornar al seu país, per la qual cosa la relació té els dies comptats. Però disposen de 13 mesos per viure l’any més especial de les seves vides.

En realitat una comèdia romàntica i esbojarrada de l’estil noi-coneix-noia mentre estudien amb una beca erasmus a Barcelona… i poc mes… però es te que tenir en compte que la pel.licula va ser rodada en tan sols 27 dies amb un pressupost inferior als 12.000 euros; tots els que participen es de forma altruista incloent els actors  Marcel Borràs, Saras Gil, Artur Busquets, Irene C. Rodríguez, així com la participació com a “extres” dels mateixos directors, amics o familiars.

Els directors de Puzzle Love són: Gaby Amione, Pau Balagué, Miriam Cañamares, Gemma Ferraté, Alba Giralt, Alejandro Javaloyas, Marc Juvé, Josecho de Linares, Carlos Pérez-Reche, Eduard Riu, Irene C. Rodríguez, Javier Sanz i Bruno Sarabia.

Amb aquest pressupost em nego a valorar (com acostumo a fer, amb estrelles), ja que considero que no es pot mesurar la seva qualitat amb altres produccions amb un pressupost “normal”. Crec que serà del gust dels veritables amants del cinema, per veure amb la frescor que han creat aquest treball, que trenca amb molts aspectes la conservadora “normalitat” de la manera de fer del actual cinema comercial. L’únic aspecte negatiu que li veig es el final massa ensucrat que han decidit entre tots, que no es gens creïble…. i tampoc em va agradar alguns aspectes del muntatge amb errades imperdonables.

M’agrada molt la interpretació de Marcel Borràs, però això ja es normal en mi, perquè m’agrada molt sempre el seu treball i no em perdo cap representació teatral en la que actua.

Aquest film es va presentar a la 59 ª Edició del Festival Internacional de Cinema de San Sebastián… i ara sembla que vol començar a “comercialitzar-se” en cinemes, encara que crec sincerament no es un cinema que pugui tenir un gran èxit…. econòmicament parlant.

Podeu veure la pel.licula sencera a la web: AQUIen streaming i de manera gratuïta

———————————————————————————————–

– Cinemes Club Aribau – Preu 7 € per persona ( preu pagat 6 € – TresC)

————————————————————————————————

Deixa un comentari