Cinema – LIFE WITHOUT PRINCIPLE (**+) i….. WALK AWAY RENEE (***) – D’A 2012 (Festival Internacional de Cinema d’Autor)

Aprofitant la festivitat del 1 de maig 2012, tornem a fer doble sessió, aquesta vegada amb las pel.liculas Life Withou Principle (La vida sense principis) i Walk Away Renee. El resultat no es tan satisfactori com va ser diumenge però continuem pensant que aquest festival presenta un nivell de qualitat important.

LIFE WITHOUT PRINCIPLE (**+). Aquesta pel.licula dirigida per Johnnie To ens va fer marejar bastant tant per las imatges com per l’embolic argumental que ens presenta, i tot amb el rerefons d’una crisi econòmica mundial que dissortadament veiem massa real.  Aquesta pel.licula va competir en el Festival de Venecia del 2011.

Tres persones, una funcionaria de banca, un criminal, i un policia son els protagonistes d’aquesta pel.licula que no s’enmarca en cap genere concret ja que de vegades sembla una critica social, de vegades podriem dir que es cinema negre i d’altres un drama.

En una gran companyia de banca té el seu petit despatx Teresa (Denise Ho), que es dedica a la consultoria per a tot tipus de clients. L’insaciable ànsia de beneficis de l’empresa l’obliga a recomanar als posseïdors de petites fortunes que dipositin els seus estalvis en inversions de risc sabent que no és el més adequat per als seus interessos.

Denise Ho

Buzzard (Lau Ching Wan) és un delinqüent d’estar per casa, encara que capaç d’executar actes de violència, relacionat amb les tríades. Amb l’objectiu d’ajudar a un amic embolicat en problemes amb la justícia, planejarà robar a un dels clients de Teresa.

Lau Ching Wan

Cheung Jin Fong (Richie Ren), per la seva banda, és un honrat inspector de policia de classe mitjana que la seva parella li commina a adquirir un luxós habitatge per compartir-la amb ell. A més, el seu pare, moribund, desitja que es faci càrrec d’una germanastra a la qual ni tan sols coneix. Un botí de cinc milions de dòlars nets irromprà en les seves vides i els situarà enfront de complexos dilemes morals.

Richie Ren

Entenem que el director ha intentat recollir a la pel.licula tota una serie de conceptes al voltant de una crisi financera mundial, las pors dels petits inversors, l’abús de la banca oficial, el mercat il·legal de diners, la por al compromís personal, la cobdícia, l’ambició, el poder, las màfies, l’aprofitament de les oportunitats ,…. un batibull de conceptes que s’entrellacen al voltant del tres protagonistes principals i ens presenta una trama complexa ajudat amb moments de flash-back que encara complica mes la seva visió i fa que per moments et trontolli tot l’esquema argumental.

Es una pel.licula que acaba atrapant a la espera d’un desenllaç que ja preveus diferent i que t’endinsa vulguis o no en el mon de las finances i en la inseguretat del sistema financer.

Johnnie To

FITXA TECNICA

Titol original : Dyut meng gam
Director: Johnnie To
Guió: Au Kin Yee, Wong King Fai, Milkyway


Repartiment: Denise Ho, Lau Ching Wan, Richie Ren, Myolie Wu, Philip Keung, Lo Hoi-Pang, Felix Wong, Cheung Siu-Fai, J.J. Jia, Lee Siu-Kei, Stephanie Che, Singh Hartihan Bitto
Any: 2011 – Durada: 107 minuts

Johnnie To va néixer a Hong Kong l’any 1955 i es una de les figures mes prestigioses del cinema asiàtic.

——————————————————————————————————-

WALK AWAY RENEE (***) es una pel.licula autobiogràfica de Jonathan Caouette , la segona part de “Tarnation”, segons els critics, possiblement un dels millors documentals dels 2000 i que nosaltres no hem vist, però, que com diuen al programa de mà, no cal haver vist per veure aquesta. Aquesta pel.licula va ser presentada en els Festivals de Cannes i Gijon l’any 2011.

La principal raó d’aquesta pel.licula, en declaracions del propi director es relatar el viatge que va fer l’any 2010 amb la seva mare de 58 anys, Renee Leblanc, qui pateix de trastorn agut bipolar i esquizofrènia afectiva, tot just abans de tornar.la a internar en un lloc mes a prop de New York on ell resideix amb el seu company i el seu fill de 15 anys.

Va llogar un camió on va empaquetar totes les pertinences de la mare i des.de Houston es va traslladar a New York, de camí vol que ella gaudeixi de tot i la porta a un parc d’atraccions i un zoo, però la pèrdua de la medicació de Renee els hi causa problemes importants i un munt de trucades a metges per tal de intentar solventar-ho.

La pel.licula presenta una barreja de filmacions casolanes en super 8, missatges de contestador, trucades telefóniques i vídeos que ens mostren aconteixements passats en un intent de posicionar al espectador dins de la seva vida, explicant l’inici del trastorn de la seva mare, la seva pròpia relació amb els pares adoptius, amb els seus avis, amb las parelles, amb el seu fill i amb els metges que tracten o han tractat la malaltia de la seva mare.

Ben cert que al començament de la pel.licula ens vam trobar com una mica descol·locats i fins i tot vam comentar de marxar, però mica en mica ens vam deixar conduir per la historia de Jonathan que ha decidit dedicar-se en cos i ànima a que la seva mare estigui atesa i se senti estimada i lluita per mantenir el seu equilibri com a persona amb una parella i un fill que son la seva família.

Una gran historia d’amor.

FITXA TECNICA

Direcció i Guió : Jonathan Caouette
Fotografia: Jason Banker, Jonathan Caouette, Andres Peyrot, Noam Roubah, Jorge Torres-Torres
Repartiment: Jonathan Caouette, Michael Pantozzi, Renee Leblanc, Gasner Demosthenes, Michael Tyrell, Adolph Davis, Joshua Caouette
Any: 2011 – Durada: 90 minuts

Jonathan Caouette

———————————————————————————————–

– Cinemes Club Aribau – Preu per pel.licula 7 € per persona ( preu pagat 6 € – TresC)

————————————————————————————————

Deixa un comentari