– Voltar per festivals de cinema – D’A 2012 (Festival Internacional de cinema d’Autor) – UN AMOUR DE JEUNESSE (***+)

Aquests dies esta tenint  lloc a la ciutat de Barcelona la segona edició del Festival Internacional de cinema d’autor D’A, concretament entre els dies 27 d’abril i 6 de maig. El D’A 2012 ha consolidat una línia i un criteri de programació fent-se ressò del millor cinema contemporani inèdit.

De fet es podria dir que ens hem traslladat a “viure” aquests dies a la Sala CLUB ARIBAU a la Gran Via de Barcelona, ja que hem comprat entrades per veure 10 pel.licules, i mes d’un dia ens empassarem dues pel.licules seguides. La nostra intenció es fer d’una manera molt resumida la ressenya del que veurem, en un parell de entrades mes al bloc.  Ho farem perquè us animeu a assistir a aquest festival, que no te cap recolzament econòmic de les institucions publiques i nosaltres creiem que la tasca de aquest grup de gent, la tenim que recolzar SI o SI.

Son pel.licules de qualitat però que els distribuïdors a casa nostre no han considerat que son prou rentables i per això casi be mai arriben a les sales comercials.  Crec que el recolzament de FILMIN farà que properament les podrem veure a traves d’aquest nou sistema de cinema a traves d’Internet.

El divendres 27/04/2012 varem assistir a l’inauguració del Festival, per tal de visionar la pel.licula Un amour de jeunesse (***+)

Mia Hansen-Love, dirigeix i escriu el guió del film, i narra la història de Camille (Lola Créton) i Sullivan (Sebastian Urzendowsky). Camille una jove de 15 anys i Sullivan de 19, gaudeixen de les mels del primer amor. Fins que Sullivan decideix partir a un llarg viatge per Sud-amèrica, deixant a Camille trista i desolada.

Passa el temps, els anys, i Camille es recupera a poc a poc i refà la seva vida. Set anys després, quan ella ha acabat la carrera de arquitecte i treballa com a tal i amb una nova parella (Magne-Havard Brekke), torna a aparèixer Sullivan en la seva vida.

Malgrat els riscos de caure en els convencionalismes amb aquest tipus de temes, Mia Hansen-Love fa una versió interessant, íntima i real. Amb una excel·lent fotografia, una direcció delicada i detallista recorrem la travessia d’aquest amor entre joves, plena de passió, alegria i també de decepció i tristeses.

Molt destacable la interpretació de la protagonista dotada d’una gran naturalitat.

Una petita joia.

Us deixo l’enllaç per tal de que us animeu a veure alguna de les 50 pel.licules que es podran veure aquets dies al Festival .  Cliqueu AQUI.

———————————————————————————————–

– Cinemes Club Aribau – Preu per pel.licula 7 € per persona ( preu pagat 6 € – TresC)

————————————————————————————————

 

Deixa un comentari