– Cinema – DES HOMMES ET DES DIEUX (***) – Filmoteca de Catalunya

Diumenge dia 8/04/2012 tornem a la filmoteca per veure la pel.licula “Des hommes et des dieux” dins del cicle Els millors films de l’any.  Basada en fets reals, a partir de la història esdevinguda l’any 1996, narra el segrest i posterior assassinat d’uns monjos que viuen perfectament integrats en la societat musulmana. La pel.licula va ser rodada al monestir d’Azrou al Marroc.

Estem al monestir de Tibhirine, a Algèria, on nou monjos viuen en harmonia amb la població musulmana, els monjos es dediquen a l’oració i a donar assistència mèdica a la comunitat. Davant l’amenaça dels fonamentalistes islàmics, Christian, el lider electe del monestir es nega a la protecció de la corrupta autoritat civil el que provoca una divisió interna sobre la conveniència o no d’abandonar Algèria. Malgrat el creixent perill, els monjos arriben a un consens sobre la importància de la seva missió i es neguen a cedir davant l’amenaça de les armes.

Ressaltar l’impecable treball dels actors, encapçalat per un interessantíssim Lambert Wilson (Christian) i el sempre efectiu Michael Lonsdale (Luc) , però tots i cadascun dels membres del monestir estan absolutament perfectes en les seves interpretacions.

Una de les seqüències més líriques és el moment en que, al són de El llac dels cignes, es representa una espècie d’últim sopar, que és la que acaba per convertir en déus a aquests homes per fer-nos comprendre que han trobat una pau espiritual que els permet acceptar un destí que no és el que haguessin triat, però si el que els ha tocat viure.

Xavier Beauvois nascut el 20 de març del 1967 es actor, director i guionista i va debutar amb la pel.licula “Nord” per la que va ser nominat als premis Cesar a la Millor Primera Pel.licula i al Actor Més Prometedor.

Ficha técnica :

Director : Xavier Beauvois

Guió : Xavier Beauvois, Etienne Comar

Fotografía : Caroline Champetier

Repartiment : Lambert Wilson, Michael Lonsdale, Olivier Rabourdin, Philippe Laudenbach, Jacques Herlin, Loïc Pichon, Xavier Maly, Jean-Marie Frin, Abdelhafid Metalsi, Sabrina Ouazani, Goran Kostic

Any : 2010

Durada : 120 minuts

Premis: Gran Premi del Jurat al Festival de Cannes 2010 – Premis Cesar 2010 a la millor pel.licula, al millor actor secundari i a la fotografía

Deixa un comentari