– Gastronomia – Nits d’Història i Llegenda (***+) – Palau Requesens

Fa unes setmanes ens varem assabentar de que a Barcelona ciutat, tenim un altra activitat al nostre abast, que permet fer una petita activitat cultural amb una breu passejada guiada i un sopar amb productes de qualitat, en el que segurament es el millor Palau conservat al casc antic de Barcelona, el PALAU REQUESENS al costat mateix de la Plaça de Sant Just i Pastor (entre Via Laietana i Plaça Sant Jaume).

Per setmana santa, no acostumem a sortir perquè hem descobert que Barcelona ciutat aquests dies es una autentica meravella on es pot caminar quasi be per el mig del carrer i es respira una tranquil·litat inusual. A mes a mes aquests dies s’ofereixen ofertes en moltes activitats culturals i una d’elles era un 2×1 al Club TresC en aquesta activitat….. evidentment varen veure que era una oportunitat única de conèixer aquesta activitat mig cultural mig gastronòmica a un preu raonable, i varem reservar.

Com ens hem proposat fer una mica d’exercici de cara al viatge d’estiu i no ens agafi AFRICA totalment desentrenats….. comencem aquest dies a fer caminades i aprofitem avui per anar des de casa al Palau de Requesens (segons el iPhome 4,6 quilòmetres).

A la arribada al increïble pati del Palau, ens reben amb una copa de cava molt fred…. comencem be !!!. A la poca estona, una noia ens diu que quan vulguem comencem la petita visita guiada per el barri gòtic. Som 30 comensals i ens reparteixen en 2 grups per fer la visita. La visita es de uns 50 minuts i encara que ens agrada molt com la realitzen i curiosament descobrim forces coses que nom coneixíem de la nostra pròpia ciutat, la trobem excessivament curta i a preu fet (massa rapida).

Despres d’una visita també a la planta noble del Palau, coneixem la planta noble que es d’un estil molt mes nou i decepciona força…. soparem a les cavallerisses, que si son antigues.

El Palau Requesens (segle XIII – XIV), va ser un dels palaus senyorials més importants de la Barcelona medieval i encara conserva les arcades gòtiques i l’escala del pati d’entrada, i la torre romana. Va ser reformat cap a finals del segle XV per Galceran de Requesens, comte de Palamós i governador general de Catalunya. Des de 1917 és la seu de la Reial Acadèmia de Bones Lletres.

La nit continua amb un menú inspirat en la cuina catalana dels segles XIV al XV: una cuina rica i refinada considerada la primera del món cristià. Evidenment ens aclaren que no es fidedigna a la epoca però que han volgut basarse amb ella.

El primer plat : Préssec farcit de carn i bolets amb amanida de codony, mató, anxova i cuixetes de guatlla amb vinagreta de cítrics.

Préssec farcit de carn i bolets amb amanida de codony, mató, anxova i cuixetes de guatlla amb vinagreta de cítrics.

El segón plat : Jarret de vedella a la mel amb espinacs, panses i pinyons

Jarret de vedella a la mel amb espinacs, panses i pinyons

postre : “Menjar blanc” amb gelat de fruits secs

"Menjar blanc" amb gelat de fruits secs

La veritat es que el sopar va ser molt bo, amb ingredients de qualitat. El millor de tot, el préssec farcit de carn i bolets i també molt bo el jarret de vedella, molt tendre i gustós.

Al final es va fer una petita xerrada sobre la construcció de Barcelona antiga força interessant, encara que la xerrada que estava prevista sobre “colors i olors de la ciutat medieval” no es va ni anomenar. Ens va fer l’impressió de que es bàsicament un bon sopar al que se li afegeix una patina cultural massa esquifida, que malauradament sona com excusa per vendre el producte millor. La meva recomanació als responsables d’aquesta bona iniciativa es que la part cultural es treballi millor i amb mes temps per gaudir-la. Si no es així, crec que no durarà gaire…. i realment es una llàstima.

La nostra opinió de tot plegat, es que es una idea molt bona, però sincerament creiem que la part “cultural” es una mica massa fluixa…. necessitaria que la visita guiada tingues una duració de mínim 2 hores. També creiem que el preu es massa car i mes en el temps que vivim actualment, encara que a nosaltres per l’oferta ens va resultar un preu magnific.

Us deixem aquí l’enllaç de la seva pagina web, per si esteu interessats.

http://www.palaurequesens.raconsinsolits.com/

———————————————————————————————————

– Palau Requesens – Preu 70 € – ( preu pagat 35 € – TresC )

——————————————————————————————————————————-

Leave a Reply