– Cinema – BARCELONA CONNECTION (**) – Filmoteca de Catalunya

Dimarts dia 27 de març, tot sortint de la feina ens apropem de nou a la Filmoteca atrets a priori pel títol que es projecta i que al mateix temps es un homenatge al seu director MIQUEL IGLESIAS BONNS, que va morir el passat dia 6 de març.

Abans de la projecció de la pel.licula  BARCELONA CONNECTION, hi ha una taula rodona entorn de la figura d’aquest director. Aquesta taula està integrada per l’historiador Angel Comas, el productor Josep Anton Pérez Giner i el compositor Joan Vives dirigida i presentada per Esteve Riambau director de la Filmoteca.

La pel.licula va estar rodada l’any 1988 i va ser protagonitzada per Sergi Mateu i Maribel Verdú.

Barcelona s’ha convertit en el centre neuràlgic de la Màfia Europea. El control del tràfic de divises, de la prostitució i de les drogues, són les causes d’enfrontaments entre les bandes. Policies i jutges corruptes es venen al millor postor. Huertas, un atípic policia, té ordres d’investigar un assassinat a la presó Model de la Ciutat.

Miquel Iglesias Bonns

De la tarda, molt interessant la taula rodona on es va glosar la figura d’en Miquel Iglesias Bonns un enamorat del cinema que en aquesta, la seva última pel.licula, va retrobar-se amb el gènere policíac que amb tan bon pols narratiu havia tractat en la dècada dels 50. Amb l’ajuda del novel·lista Andreu Martin, Iglesias va donar cos a aquesta història que s’inspira en el cas real del gàngster Raymond Vacarizi, que fou assassinat d’un tret el juliol de 1984 a la presó Model.


Leave a Reply