– Cinema – ACROSS THE UNIVERSE (****) – Filmoteca de Catalunya

Dissabte 24 de març, sorprenentment no tenim cap pla; be, de fet s’ha cancel·lat una trobada familiar i decidim no fer res, però aquesta decisió del voltaires nomes arriba a migdia perquè revisant la programació de la filmoteca decidim fer-hi cap a les 19,30 per tal de veure un musical del que no havíem sentit a parlar mai i que ofereixen dins dels “clàssics d’ahir i de demà”.

El títol de la pel.licula, ACROSS THE UNIVERSE, es correspon a una de las 34 cançons dels Beatles que s’interpreten al llarg de la filmació. Aquesta cançó va ser composada per John Lennon al 1968 i nomes ha estat gravada una vegada pels mateixos Beatles.

Musical romàntic ambientat en els anys 60 del segle XX, en l’època de les protestes contra la guerra del Vietnam i el rock’n roll. La història gira entorn d’instituts i universitats a Massachusetts, Princeton i Ohio, i es trasllada des dels molls de Liverpool fins a la psicodelia creativa de Greenwich Village a Nova York; des de les revoltes als carrers de Detroit fins als camps de mort de Vietnam.

Els protagonistes són uns joves enamorats, completament diferents entre si, ell és un immigrant anglès sense recursos econòmics i ella és una nena de bona família. Tots dos no són aliens al món que els envolta i al costat del germà de la jove van coneixent tot tipus de personatges, on destaquen una sèrie d’artistes i pacifistes, al estil de Jimmi Hendrix i Janis Joplin. I tot això amanit amb la música dels Beatles, les cançons son interpretades pels mateixos actors. També altres cares conegudes interpreten les seves cançons com Joe Cocker, Bono, Eddie Izzar o Salma Hayek.

julie taymor

Julie Taymor és una prestigiosa directora de teatre que va debutar al cinema fa uns anys i va demostrar que li agraden rodar escenes de gran impacte visual i que dona mes prioritat a la posada en escena que al propi contingut de la pel.licula. Aquesta es la seva tercera pel.licula després de Titus, una versió de l’obra de Shakespeare i de Frida sobre la vida de Frida Kahlo.

Fitxa tècnica

Direcció: Julie Taymor

Guió :  Dick Clement, Ian La Frenais (Historia: Julie Taymor, Dick Clement, Ian La Frenais)

Música :  Elliot Goldenthal

Fotografía :  Bruno Delbonnel

Interpretació: Evan Rachel Wood, Jim Sturgess, Joe Anderson, Bono, Eddie Izzard, Salma Hayek, Dana Fuchs, Cynthia Loebe, Martin Luther, Bill Irwin

Any: 2007

Una pel.licula que ens va agradar molt, d’un gran impacte visual i amb una música que cada cop ens agrada mes, ja que hem de reconeixer que a la nostre joventut la música dels Beatles no ens agradaba gaire….

Cliqueu aqui si voleu escoltar.la

Us deixo un enllaç amb Spotify per si us be de gust escoltar la versió original de la pel.licula ACROSS THE UNIVERSE.    Recordeu que us teniu que donar d’alta en http://www.spotify.com/es/    … de forma gratuïta.

5 pensaments a “– Cinema – ACROSS THE UNIVERSE (****) – Filmoteca de Catalunya

 1. alopez47

  Musical, romàntic, amb música dels Beatles… Té tots els ingredients per aconseguir engrescar la meva dona i anar a veure-la, encara que no sé quan: la llibertat que hem disposat aquests dies ja se’ns acaba (les nostres filles ja estan a punt de tornar de colònies). Et sembla apropiada per a una noia de 12 anys?
  Fins aviat

  Respon
  1. Imma Barba

   Si la vols veure hauràs de buscar-la en algun videoclub ja que a la filmoteca programen les pel.licules per mesos i las passa’n dos cops dins del mateix mes, per tant aquesta ja no la tornaran a fer donat que formava part de la programació del mes de març. No se si coneixes la activitat de la filmoteca, la veritat es que es molt interessant i et dona oportunitat de visionar pel.liculas de las que com aquesta en el nostre cas, no havíem sentir ni parlar o d’altres prou conegudes però que no havies tingut l’oportunitat de veure. També hi ha una part de programació infantil. Et deixo el link amb la programació del mes d’abril que tot just comença: http://www.filmoteca.cat/web/programacio
   I responent a la teva pregunta, aquesta pel.licula te alguns moments que no crec apropiats per una noia de 12 anys tenint en compte que hi ha de rerefons el mon de la droga i la guerra del Vietnam.
   Salutacions.

   Respon
   1. alopez47

    Moltes gràcies, Imma. Ho tindrem en compte. La deixarem per una altra ocasió i mirarem d’estar una mica al dia de la programació.
    Bones vacances!

    Respon
 2. josep

  No havia sentit parlar d’aquesta pel·licula, però si la filmació està “trufada” amb cançons dels Beatles ja paga la pena, encara que no siguin interpretades per ells. Tinc molts records de la que dona títol al film, amb frases com “nothing’s gonna change my world”, una autèntica declaració d’intencions.
  Una abraçada

  Respon
  1. Imma Barba

   Dons es una pel.licula del 2007 que ni recordem haver vist en cartellera que a mes va ser candidata al Oscar al millor vestuari al 2007 i al Globus d’Or a la millor pel.licula musical al 2008. La filmoteca es el que te, que de vegades et sorprèn molt positivament i altres vegades al inrevés. Us la recomanem si la podeu aconseguir en un videoclub.
   Salutacions.

   Respon

Deixa un comentari