– Voltar per la literatura- ÀFRICA: una aventura de 50.000 quilòmetres prenent el pols al món

I tot just acabem de decidir quin serà el nostre destí de vacances …. i comencem a preparar-lo llegint sobre el continent i els llocs als que hi anirem. El primer llibre ha estat ÀFRICA de Jan Bover, un llibre autobiogràfic que relata un viatge en autocaravana pel continent africà.

El relat i fotografies d’aquest llibre descriuen la ruta seguida en el continent africà de nord a sud i de sud a nord al llarg d’un any per Jan Bover i la seva parella.

Nascut al 1972, Jan Bover és un enginyer de telecomunicacions que al 2006 decidi canviar el rumb de la seva vida i iniciar el somni de viatjar per tot el món. Desprès de recorrer bona part d’Europa i de conèixer a la Alexandra, la seva parella, van recorrer el continent africà al llarg del 2007.

Amb posterioritat han recorregut l’Orient Mitjà (2008), bona part d’Àsia (2009) i el continent americà de nord a sud (2010 i 2011). Aquest es el segon llibre que ha publicat desprès del seu relat del viatge per Europa.

Es un llibre narrat amb sinceritat on s’ens fa partícips de les situacions viscudes, les anècdotes que il.lustren la diversitat africana, els conflictes de parella degut a las diferents concepcions de viatge, las visites a algunes ONG’s que treballen sobre el terreny i la interacció amb altres viatgers de “llarg recorregut”.

Van recórrer 20 països que els hi va permetre, com relata la Alexandra en el pròleg, viure expèriencies d’un valor incalculable que van canviar moltes de les concepcions prèvies que tenien sobre el continent.

Un cop allà van començar a descobrir i a entendre realitats que cap llibre o documental pot explicar, la cruesa dels diferents climes i ecosistemes, les complicades situacions polítiques i econòmiques , les seves dictadures i sistemes corruptes, els conflictes tribals i les malalties que assolen a la població com la malària o la sida.

Al llarg del viatge Jan Bover va entrevistar a més de 25 persones amb l’objectiu de “pendre el pols al mon” captant les opinions diverses i enriquidores de les diferents persones, el recull de les respostes estàn a la seva pàgina web ….

 Clikeu aqui per veure-la

Un llibre entretingut que ens mostra una mica la realitat dels viatges d’aventura, les dificultats per circular per territoris que no coneixem i cultures tan diferents a la nostre, desmitificant-los.

Nosaltres hem fet un munt de viatges en autocaravana per tota Europa i el Marroc però crec que mai ens haguéssim plantejat fer el viatge relatat en el llibre.

——————————————————————————————-

Cargol ÀFRICA amb autocaravana

5 pensaments a “– Voltar per la literatura- ÀFRICA: una aventura de 50.000 quilòmetres prenent el pols al món

 1. José Luis

  I tot just acabem de decidir quin serà el nostre destí de vacances “.. /…”mai ens haguéssim plantejat fer el viatge relatat en el llibre”, però…

  Respon
  1. Imma Barba

   però ?? …… no es contradictori , nosaltres només visitem 3 països, no anem amb autocaravana sense 4×4 i conduint nosaltres, NOMES estarem 26 dies i no un any ….. unes quantes diferencies……

   Respon
    1. Miquel Gascon

     No crec que et moris d’enveja….en quant et faciliti una mica mes d’informació. No es un viatge relaxat…tot al contrari….farem algun safari a “peu” acompanyats per Rangers armats…. el dinar molt, molt bàsic (no escàs) i cuinat per un cuiner que ens acompanyara durant bona part del viatge. Els transport amb camió tot terreny preparat per les pistes de terra africanes…. en Vaixell “public” per el llac Malawi, compartit amb la gent dels poblats que el rodegen…en avioneta d’aquelles que tens que resar el Rosari per veure si tens la sort que arribes al següent aeròdrom.. en barca a vela per un petit archipieleg del Oceà Indic bora la costa de Moçambic . . Dormir bona part del viatge a tendes de campanya al terra, encara que també en alguna pensió molt bàsica i al final en algun lodge.

     Com es un viatge organitzat en grup per ZÀMBIA – MALAWI – MOÇAMBIC…. ja saps si et be de gust (jajajajaja) et pots apuntar. Únicament tens que vacunar-te contra la Malària i la febre groga…. vinga animat !!!

     Respon

Deixa un comentari