– Falles 2012 (****) – VALÈNCIA (1 de 4)

Ens tindreu que perdonar per deixar el Bloc sense aliment durant una setmana, però hem agafat un dies de descans i fins i tot ens hem desconnectat de “Voltar i Voltar” que a vegades també va força be.

A principi de març, va ser l’aniversari de l’Imma i vaig pensar que un bon regal seria una escapada a Valencia amb motiu de les Falles 2012.   Dit i fet…amb secret vaig llogar un pis al centre de Valencia per un total de 5 nits (es el mínim que permetien per aquestes dates), i sobretot. vaig aconseguir que els nostres dos fills (en Saül i la Ruth) vinguessin amb nosaltres almenys el cap de setmana.   Va ser tota una sorpresa per l’Imma ja que fer una escapada els quatre junts feia molt anys que no ho aconseguíem fer.

Varem descartar el anar amb el cotxe, perquè a Valencia aquets dies el cotxe es un greu problema, ja que tallen el transit a tot el centre de la ciutat; El divendres 16 immediatament desprès de la feina varem presentar-nos a l’estació de Sants… ales 15 hores sortíem direcció Valencia i poc mes de les 18 ja estàvem caminant des de l’estació del Nord de Valencia fins al pis llogat, situat a uns 200 metres.

Ens aquets 200 metres ens varem trobar amb 2 falles i sobretot a la segona, la Falla del Convent de Jerusalem, ens varem quedar clavats amb les maletes de la gentada que havia per tot arreu… no es podia donar un pas i es que tothom estava fent un vol perquè la “plantà” de les falles era precisament aquell dia.

Falla Convent de Jerusalem - 3er premi categoria especial

Falla infantil Convent

Saül i Ruth.... els petits "voltaires"

 


Els meus... l'Imma amb els ulls tancats de tanta felicitat !!!

Pentinat tradicional Valencià

Carrer la Estrella, 9 va ser la nostra llar durant la nostra estada, un pis petit però amb un menjador gran, cuina, lavabo complert i dues habitacions dobles…. ….que mes necessitàvem ?… i sobretot en el mateix cor de la ciutat.

Falla amb cargol

Primera tarda i primera passejada per el casc antic en la recerca de les falles mes importants…. caminar i caminar entre multituds, fent moltes fotos de les que us deixo una petita mostra.   Aquest any a la ciutat de Valencia es van plantar 399 falles, entre totes les categories incloent les infantils i les mes grans, algunes d’elles tan altes com els edificis que l’envolten.

Els "meus"

Sopem al restaurant TABERNA EL ENCUENTRO (***) que l’Imma va reservar per telefon des de el mateix tren,…. sopem força be, però veiem que no tindrem problemes per dinar aquets dies, ja que llocs per fer àpats hi ha els que vulguis i mes.

Falla Ajuntament

Els “nanos” ens acompanyen un estona, però ells se’n van de “marxa” i tornen esgotats sobre les 5 de la matinada.   Nosaltres, els iaios també esgotats ja el primer dia,  abans de la 1 ja ens estiràvem al llit.  Ja tindrem temps de “Voltar i Voltar” per València !!!

——————————————————————————————————–

El Cargol avui es “fallero” com cal…

4 pensaments a “– Falles 2012 (****) – VALÈNCIA (1 de 4)

  1. Miquel Gascon

   Mala herba…… difícil de socarrar. Ja veus que no. Cansats i molt, de tant caminar però aquí ens teniu de nou per marejar-os amb el nostre “no parar”. Diuen que mestres et bellugues estas VIU.

   Respon
 1. Miquel Gascon

  Gràcia es el barri de Barcelona on vaig néixer, vaig anar a l’escola i em vaig criar. He viscut intensament aquestes festes quan era petit… i realment tenien una certa semblança que hores d’ara ja ha perdut en gran mesura. Es veritat que molts veïns es passen part de l’any preparant la decoració dels seus carrers amb pocs recursos…i participen amb dinars de veïns al mig del carrer, festes infantils, balleruca. El problema es que la majoria de barcelonins va de visita i no participa com a València.

  Als anys 50 i 60 del segle passat a l’època del duo Dinámico, els Sirex, els Mustang, Massiel, Victor Manuel, Serrat… als embalats de Gracia era un bullidor increïble i es vivia intensament la FESTA.

  Però res a veure amb València….. allà son TOTS els barris, casi tots els carrers que tenen la seva pròpia falla, amb mes o menys recursos (aquest any 399 falles); pensa que la que ha guanyat aquest any va costar al veïns mes de 400.000 euros. Participa tothom durant mes de 10 dies… les escoles no estan obertes, la gent viu la nit i a les 4 o les 5 de la matinada el transit continua tallat i casi no pots caminar de gentada que va per el carrer. De debò que es te que viure.

  Torno a dir…. enveja sana d’una festa en la que participa TOTA la ciutat; son 800.000 persones i en aquests dies diuen que arriben a ser mes del doble. Creu-me…fes una escapada, paga la pena viure-ho.

  Respon

Deixa un comentari