– Concert de l’OBC (8/12) – BEETHOVEN VERSUS BRAHMS 2 (***+) – l’Auditori

Un altre matinal de diumenge amb l’OBC.  El vuitè concert (per nosaltres), de la temporada el varem poder “viure” el 11 de març de 2012. En realitat aquest concert no era del nostre torn d’abonament però el varem escollir al tenir que fer un canvi per no poder assistir a un altre concert.

En aquesta ocasió va dirigir l’orquestra el seu director titular PABLO GONZÁLEZ que particularment a mi cada dia m’agrada mes; trobo que sap treure “suc” a l’orquestra i es que cada vegada se la coneix millor.  Els seus “saltirons” crec que li surten de dintre, i no ho fa pas com una imitació del nostre enyorat i estimadíssim EJI OUE.

De fet el passat 5 de desembre de 2011 varem assistir al concert BEETHOVEN VERSUS BRAHMS 1…. i ara mesos desprès assistim a la segona part d’aquest enfrontament fictici entre els dos compositors.

Així com en aquell concert es van interpretar les Simfonies núm. 1 dels dos compositors, ara s’interpreten las Simfonies núm. 2… i així podem veure la seva evolució.

Ludwig van Beethoven (Bonn 1770 – Viena 1827) –  Simfonia núm. 2 en re major, op. 36 (***)

En la Segona simfonia de Beethoven, datada de 1802, s’aprecia una maduresa incipient en l’estil romàntic del compositor alemany que preconitza els seus èxits posteriors, amb la tercera simfonia “Heroica” en el punt de mira.

Us deixo una versió de la mateixa, amb Vienna Philharmonic orchestra, dirigida ni mes ni menys que per  Leonard Bernstein.

Johannes Brahms (Hamburg 1833 – Viena 1897) – Simfonia núm. 2 en re major, op. 73 (****)

Brahms, al seu torn, va escriure la seva Segona simfonia tot just acabada la primera i havent superat ja el temor a ser comparat amb el geni precedent. Aquesta obra és, doncs, menys ombrívola, més directa i lliure, i s’hi explicita el caràcter tancat del compositor sense que això li impedeixi desplegar un lirisme plenament romàntic i un treball de la forma molt clàssic.

Us deixo una versió de la mateixa dirigida  que per Carlos Kleiber, també dirigint la Vienna Philharmonic orchestra.

Crec que va estar mes encertada l’orquestra aquest cop amb la simfonia núm. 2 de Brahms, almenys es el que a nosaltres  ens va agradar mes.   Una curiositat del mestre Pablo González… i no sabem el per que … es que la peça de Beethoven la va dirigir amb les mans nues i en canvi a Brahms amb la batuta… i el mateix va fer amb el concert de les primeres Simfonies.  Algú ens sabria explicar la possible raó ?.

——————————————————————————————————

– L’Auditori – Preus per persona de 20 a 45 Euros ( preu pagat 24 Euros – Abonament temporada)

—————————————————————————————————————————-

4 pensaments a “– Concert de l’OBC (8/12) – BEETHOVEN VERSUS BRAHMS 2 (***+) – l’Auditori

 1. kalamar

  A Brahms, eren molts més instruments, potser li veuen més els gestos al Pablo amb batuta?
  A mi em va agradar força, tot. Crec que PG millora i es troba més relaxat ara amb l’OBC.
  Dissabte es podien comprar entrades al 50% si ets abonat, aturat i menor de 25. Una bona oportunitat que vam aprofitar i seure a platea!

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Potser una bona raó que Pablo González utilitzi la batuta quant l’orquestra es mes gran del normal.

   A nosaltres també ens va agradar tot el programa, però potser a la segona de Beethoven li faltava el click per arribar a emocionar-nos.

   No em facis gaire cas, ja que pot ser que segons l’estat d’ànim d’un influeix al escoltar un concert.

   En el programa de ma, ho posava… a partir d’ara tots els dissabtes faran un 50% als abonats. Una molt bona noticia. Aquesta solució per omplir el recinte em sembla molt mes encertada que regalar entrades indiscriminadament.

   Fa temps de no coincidim en lloc. Com pot ser ?

   Una abraçada

   Respon
 2. josep

  Nosaltres també ens ho vam passar molt bé, En aquesta ocasió em va agradar molt la interpretació de Brahms (també la de Beethoven, però menys). A la Glòria en canvi li va gradar més Beethoven que Brahms, o sigui que com sempre, sobre gustos….
  Una abraçada

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Perdona per el retard…. es culpa de les Falles…

   Estar cada vegada mes clar que els gustos de les persones, son diferents…i això es fantàstic ja que si ens agrades a tothom el mateix seria avorridíssim.

   Ja queden poquets concerts de l’OBC i sembla que va ser fa quatre dies que va començar la temporada.

   Una abraçada

   Respon

Leave a Reply