– Concert PALAU 100 (9/13) – LONDON PHILHARMONIC ORCHESTRA (***) – Palau de la Musica

El dilluns 27/02/2012, ens apropem de nou al Palau de la Musica Catalana per tal d’assistir al concert núm. 9 del cicle PALAU 100 d’aquesta temporada. Avui amb una gran orquestra reconeguda internacionalment, la LONDON PHILHARMONIC ORCHESTRA, dirigida per Vladimir Jurowski (Moscou 1972).

La primera part del concert es va interpretar :

1 – BENET CASABLANCAS (Sabadell 1956) – Darkness visible, nocturn per a orquestra (estrena mundial). (*)

Amb aquesta obra Casablancas culmina la trilogia orquestral integrada per The Dark Backward of Time i Alter Klang, al voltant del concepte del silenci.

Benet Casablancas

Lamentablement amb tota seguretat, jo no tenia el dia per escoltar musica contemporània, i així com el dia anterior al Auditori vaig sortir entusiasmat amb el compositor Hèctor Parra, amb Benet Casablancas, no vaig tenir aquesta sort, ja que no vaig entendre la seva composició… no em va captivar gens. Intentaré escoltar per Spotify algun dels seus CDs per veure si realment jo no tenia el dia.

Us recordo que si us registreu gratuitament a  http://www.spotify.com/es/ podreu escoltar els CDs que us deixo aqui linkats.

2 – WOLFGANG AMADEUS MOZART(1756 – 1791) – Simfonia núm.38 en Re major, K.504 “Praga” (***+)

Estrenada a Praga l’any 1787, que s’adeia molt amb els gustos bohemis, i que torna a una estructura en tres moviments i amb profusió d’intervencions dels vents, que a la ciutat disposaven de reconeguts intèrprets.

Que millor que deixar-os la mateixa musica, sense mes paraules.

A la segona part:

3 – JOHANNES BRAHMS (1833 – 1897) – Concert per a piano núm. 2 en Si bemoll major, op. 83 (***)

Finalment, Joaquín Achúcarro, figura degana de l’escola pianística espanyola, interpretarà un dels concerts amb més dificultat del repertori per a piano, que és en realitat una autèntica simfonia amb piano solista.

La versió que us deixo no es precisament la versió de London Philharmonic Orchestra, i la raó es que “me la imaginava mes gran”, es a dir que m’esperava molt mes d’aquesta orquestra tan reconeguda internacionalment, que em va decebre una mica.

——————————————————————————————————-

– Palau de La Musica Catalana  – Preus de 125 € a 18 €

 ( preu pagat 18 € – abonament 25% descompte)

——————————————————————————————————-

Deixa un comentari