– Cinema – HEREAFTER (Más allà de la vida) (***) – Filmoteca de Catalunya

Dimarts dia 28 ens tornem a apuntar a la filmoteca per veure la pel.lícula HEREAFTER del any 2010, escrita per Peter Morgan i dirigida per Clint Eastwood, dins del cicle “Els millors films de l’any”.

La pel.licula ens explica la relació del home amb la mort a través de tres històries situades en llocs diferents del planeta i que com es previsible acaben convergint a la mateixa ciutat, en aquest cas a la ciutat de Londres.

La primera història que ens presenten es la de Marie Lelay (Cecile de France), una periodista d’èxit que viu una història d’amor amb el seu cap Didier (Thierry Neuvic) i estan de vacances a Tailandia. Es l’últim dia i ella surt del hotel a comprar els últims regals, ell fa el mandra a l’habitació i de cop un tsunami ho assola tot. Ella es engolida per las aigües i rep un cop al cap que la deixa inconscient, rescatada es donada per morta, però miraculosament comença a respirar …. De tornada a la seva vida a París no pot desconnectar de la experiència viscuda molt propera a la mort. I empren una lluita per intentar escriure les seves vivències “desprès de la mort”, lluita que la porta a Londres.

La segona història transcorre a la ciutat de San Francisco i es la de George Lonegan (Matt Damon) , un parapsicòleg amb poders extrasensorials que li permeten parlar amb els morts però que ha abandonat la seva professió perquè segons diu ell, vol viure. Ha entrat a treballar en una fàbrica contra la opinió del seu germà que pretén potenciar el seu do, l’acomiadament el farà replantejar-se la vida i emprendrà una fugida cap a Londres. Per ell, el seu do es una maledicció que l’impossibilita el establir relacions normals amb las persones i  fa d’ell una persona solitària amb una única passió : la literatura de Charles Dickens. S’apunta a un curs de cuina per tal d’establir relacions i coneix a Melanie ( Bryce Dallas Howard) que acabarà fugint d’ell.

 

I ens endinsem a la tercera història, la de dos germans bessons de dotze anys, Marcus i Jason (Frankie i George McLaren), que viuen a Londres amb la seva mare drogoaddicta i alcohòlica. Una parella dels serveis socials segueixen l’evolució de la mare i els nanos la encobreixen, Un desgraciat accident provoca la mort d’en Jason.

L’internament de la mare en una clínica de desintoxicació fa que en Marcus sigui acollit per un matrimoni que lluita per que el noi aconsegueixi superar la mort del germà.

   .

.

.

.

.

La pel-licula combina la ficció amb fets reals com el tsunami del 2004 al Indic o els atemptats del metro de Londres del 2005 i un fet curiós es que va ser estrenada al Japó al mes de febrer de 2011 i retirada dos setmanes abans del previst desprès del terratrèmol i tsunami del 11 de març de 2011. Va ser nominada als Oscar als Millors Efectes Visuals i va obtenir el Premi David de Donatello 2010 al millor film estranger

Fitxa Tècnica

Direcció : Clint Eastwood Guió: Peter Morgan Producció : Steven Spielberg Fotografía : Tom Stern

Interpretació: Matt Damon, Cécile de France, George McLaren, Frankie McLaren, Lyndsey Marshall, Bryce Dallas Howard, Jay Mohr, Thierry Neuvic, Richard Kind, Rebekah Staton, Declan Conlon, Stéphane Freiss, Marthe Keller, Derek Jacobi

Durada : 129’

Clint Eastwood va nàixer el 31 de maig de 1930 a San Francisco i si be va començar tocant el piano, jazz i blues, va decidir estudiar interpretació a los Angeles debutant en el cinema l’any 1956 i convertint-se amb el pas del temps en un dels actors mes cotitzats del segle XX.

A més de les seves facetes com a actor , director i realitzador, Clint Eastwood va fundar l’any 1968 una productora cinematogràfica pròpia anomenada Malpaso Productions, compon discos de jazz, posseeix diferents empreses esportives i hosteleras, entre elles un complex turístic de luxe amb camp de golf en la localitat de Monterey County, i va ocupar el càrrec d’alcalde entre 1986 i 1988 de la població californiana en la qual resideix habitualment, Carmel.

Una pel.licula entretinguda amb un punt d’intriga des.de bon començament i un tractament de la mort i el desprès de la mort dolç i esperançat.

Aprofita per intentar denunciar als falsos mèdiums o espiritistes que juguen amb els sentiments de las persones que han perdut un esser estimat.

Un inici espectacular amb las imatges del tsunami, una evolució mes o menys fluida relatant les tres histories en paral·lel fins que arriben a encreuar-se.

Un final molt previsible.

—————————————————————————————————-

3 pensaments a “– Cinema – HEREAFTER (Más allà de la vida) (***) – Filmoteca de Catalunya

 1. allau

  Em va semblar ensopida. Eastwood vol convéncer tothom i no es queda en terra de ningú. El seu final és a la vegada previsible i poc creïble.

  Respon
  1. Imma

   A mi em va resultar entretinguda, suposo que també tenia un dia receptiu a las aventurilles. Realment el final ja es veu a venir des.de bon començament i es molt poc creïble, però final feliç ……..

   Respon

Leave a Reply