– Dança – BALLET CONTEMPORAIN D’ALGER – NYA (****) – Mercat de les Flors

Diumenge a la tarda, 19/02/2012 ens apropem al Mercat de les Flors per veure dansa. Ja tocava, perquè feia molt de temps que en teníem ganes, però no havia forat possible per encabir-ho.  Em encertat de ple, ja que el BALLET CONTEMPORAIN D’ALGER ens ha agradat moltíssim.

L’espectacle NYA és el primer fruit del “Pont cultural de la Mediterrània”, un programa de col·laboració francoalgeriana per donar suport a la dansa contemporània a Algèria.

Al gener de 2009 va ser convocat  un concurs al qual es van presentar mes de 400 joves ballarins de diferents regions d’Algèria, casi tots sense educació dansaire, i molts d’ells amb destresa únicament en el hip hop. Varen ser seleccionats 10 ballarins als quals se li ha donat una educació amb una base de  ballet clàssic aprenent també els fonaments de la dansa contemporània i d’haver-se iniciat en el ioga. Tot s’ha intentat fer, respectant la identitat i l’història de cada un del ballarins….. a Barcelona varen veure únicament nou ballarins dels deu. El programa de formació ha anat a càrrec de Nawal Lagraa, amb el suport de cinc ballarins professionals de la companyia La Baraka.

Abou Lagraa

La directora de l’instrucció NAWAL LAGRAA i el coreògraf i director artístic ABOU LAGRAA han preparat tècnicament i intel·lectualment a aquest grup de joves i han aconseguit un miracle, que es digne d’admirar i de veure.

NYA, un mot àrab que significa “confiar en la vida”, i que els nens aprenen des de ben petits dels seus pares…una paraula relacionada amb Déu. Qui tingui “NYA” serà capaç de convertir tot el seu sofriment en força i podrà prosperar i obrir-se al món.  Ells ho han aconseguit ja que el espectacle que han presentat es senzillament meravellós i ens ha encantat, i per tant el valorem a “Voltar i Voltar” amb 4 estrelles.

L’espectacle es un díptic, amb dues peces diferents, amb músiques i coreografies diferents :

La primera part amb la música del Bolero de Maurice Ravel, que vol reflectir la riba nord de la Mediterrània.  Música 1ª peça Le Boléro de Maurice Ravel / banda sonora Laurent Aït Benalla

La segona part amb música àrab, amb la encisadora veu de la cantant HOURIA AÏCHI, que acaba d’unir la riba sud amb la nord, amb aquest pont de cultures, convertida en dansa. Música 2º peça Houria Aïchi, Hossam Ramzy / arrangement música Eric Aldéa


Coreògraf, director artístic Abou Lagraa
Director de la instrucció, assistent artístic Nawal Lagraa
Ballarins Abderaouf Bouab, Mokhtar Boussouf, Ali Braïnis, Nassim Feddal, Oussama Kouadria, Bilel Madaci, Abdelghani Meslem, Zoubir Yahiaoui, Bernard Wayack-Pambe
Vestuari Michelle Amet
Creació il·luminació i manager il·luminació Gérard Garchey
Direcció tècnica Antoine de Gantho
Mànager escenari Gérald Arnaud
Mànager so Béranger Mank

Producció Compagnie La Baraka
Coproducció
 Agence Algérienne pour le Rayonnement Culturel, Communauté de communes du bassin d’Annonay
Company La Baraka
 està en residència de producció a Les Gémeaux / Sceaux / Scène Nationale, des de 2009 a 2013

—————————————————————————————————

Si us be de gust escoltar la veu de HOURIA AÏCHI , 

 clikeu en aquest logotip de SPOTIFY.

————————————————————————————————

– Mercat de les Flors  – Preu 22 €  – ( preu pagat 18,50 € – Carnet biblioteques )

————————————————————————————————-


Deixa un comentari