– Concert de l’OBC (6/12) – El retorn del Mestre ZACHARIAS (***+) – l’Auditori

Un altre concert de la nostra estimada Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. 12/02/2012…un altre mati de diumenge ben aprofitat. Aquesta vegada amb el títol de “El retorn del Mestre ZACHARIAS”, varem poder escoltar un programa que ens va agradar força.

Últimament em preparo els concerts o les òperes escoltant prèviament uns dies abans i per Spotify alguna versió del que desprès aniré a escoltar en directe… i la veritat es que des de que ho faig crec que gaudeixo molt mes dels concerts.

Es una idea que us recomano, ja em sabreu dir el que, si ho proveu.

El director ha estat en CHRISTIAN ZACHARIAS, un dels mes reconeguts pianistes del mon, y que fa uns anys també dirigeix orquestres amb força exit.

El programa era molt atractiu aquest cop.

.

Wolfgang Amadeus Mozart (Salzburg 1756 – Viena 1791) – Concert per a piano i orquestra núm. 27 en si bemoll major, KV 595 (****)

Uns mesos abans de morir, concretament el dia 5 de gener de 1.791, Mozart va acabar aquest concert; va ser l’últim que va composar per l’instrument del que ell era un veritable virtuós.

El Mestre Zacharias va interpretar al piano aquest meravellós concert i tot d’una va dirigir també l’orquestra bastant reduïda. No se com es pot arribar a fer les dues coses a la vegada, però l’important es que ho va aconseguir i a sobre molt be. Suposo que necessita de molta compenetració entre els musics per anar seguint el compàs que marca el piano i no les mans del director. Valoro aquest concert amb quatre estrelles.

He remenat per la xarxa per trobar aquest concert que a mi m’agrada força, però malauradament no l’he trobat interpretat per en Zacharias. De totes maneres us deixo el concert sencer (els tres moviments) d’un altre versió, per les persones que no el coneixeu.. Paga la pena escoltar-lo.

A la segona part es va interpretar…

Anton Bruckner (Ansfelden, Àustria 1824 – Viena 1896) – Simfonía núm. 6

Aquesta Simfonía d’Anton Bruckner, es te que dir que no es la simfonía mes interpretada de l’autor, però es un prodigi pel que fa a la bellesa dels temes. Amb una orquestra quasi al complert, el Mestre Zacharias va saber fer sonar l’OBC perfectament. Encara que te moments espectaculars, per mi es un pel mes monòtona que altres simfonies que conec. La meva valoració en aquest cas es de 3 estrelles.

Us deixo un vídeo/àudio de una versió d’aquest concert, que tampoc esta dirigida per Zacharias, per si us be de gust escoltar-la.

20120213-172237.jpg

——————————————————————————————————

– L’Auditori – Preus per persona de 20 a 45 Euros ( preu pagat 24 Euros – Abonament temporada)

—————————————————————————————————————————-

20120213-195322.jpg

2 pensaments a “– Concert de l’OBC (6/12) – El retorn del Mestre ZACHARIAS (***+) – l’Auditori

 1. josep

  Miquel,
  Estic completament d’acord amb les teves valoracions.
  Pel que fa al concert de Mozart, interpretat per Christian Zacharias jo tampoc el vaig trobar al YouTube, però el tinc en CD. Si t’interessa ja saps on el tens.
  Una abraçada

  Respon

Leave a Reply