– Concert d’Orgue – OLIVIER LATRY (***) – Palau de la Musica Catalana

Ahir dia 9/02/2012 vaig sortir escopetejat de la feina per tal d’assistir al 1er Concert de la temporada del Cicle d’Orgue al Palau de la Musica. Es tracta d’un cicle curt, de tan sols 3 concerts on es pot escoltar l’orgue que presideix el Palau inaugurat l’any 1908 i restaurat fa pocs anys i re-estrenat l’any 2003.

Per inaugurar aquesta temporada el concert d’orgue el va interpretar ni mes ni menys que OLIVIER LATRY, reconegut organista de la Catedral de Notre-Dame de París.

Quant era mes jove, forces vegades anàvem l’Imma i jo a escoltar concerts d’orgue a un parell d’esglésies prop de la cruïlla de Diagonal amb Passeig de Gràcia… i també alguna vegada a Santa Maria del Mar. Sempre m’ha impressionat molt aquest instrument i mes d’un cop en el nostres viatges per Europa, al entrar en una catedral que per casualitat sonava l’orgue, ens quedàvem asseguts una bona estona i canviàvem els nostres plans sobre la marxa. Crec que aquest cop es la primera vegada que he pagat per escoltar aquest instrument a una sala de concerts.

.

.

.

La demostració de virtuosisme de OLIVIER LATRY amb aquest instrument m’ha deixat gairebé estabornit, sobretot en les peces musicals que no eren gaire d’església…. fora del que estam acostumats a escoltar. Veure una sola persona interpretar musica amb un instrument amb tantes possibilitats, deixa impressionat a qualsevol persona…. quatre o cinc fileres en escala de teclats, desenes de clavilles a banda i banda enfonsades o estirades per el concertista… i sobretot el ball que fa amb els peus trepitjant palanques per canviar la sonoritat …. es tot un espectacle.

La Sala m’esperava que estigues mig buida però va ser tota una sorpresa ben agradable veure que estava equivocat i en part gràcies al preu únic de 5 euros l’aforament era força alt, encara que no es va arribar a omplir.

Us recomano que assistiu a algun dels dos concerts del cicle que falten… el proper 13/04/2012 el concertista será JUAN DE LA RUBIA que es considera l’organista espanyol amb mes projecció internacional… o be el proper 18/05/2012 amb MERCÈ SANCHIS que és l’organista acompanyant de l’Orfeó Català de de més d’una dècada.

Us deixo un vídeo d’exemple d’aquest magnific organista.

——————————————————————————————————-

– Palau de La Musica Catalana  – Preu 5 € – ( preu pagat 5  €)

——————————————————————————————————-

2 pensaments a “– Concert d’Orgue – OLIVIER LATRY (***) – Palau de la Musica Catalana

 1. José Luis

  També a mi m’agrada molt sentir una estona d’aquesta musica regalada a les esglésies (o al carrer, que de vegades fins i tot quartets) . Transmets tant la teva admiració i entusiasme que ja em sap greu no poder anar ¿Què et va semblar l’orgue? Sona bé?

  Respon
 2. Miquel Gascon

  Em va sonar molt be… fort en els moments que ho necessita. L’orgue ho sents dins del teu ventre… les vibracions en el teu cos son potents… i quant feia falta una musica subtil i sense gaire volum, també perfecte. El entorn del Palau suposo que fa la resta.

  Tens un parell de concerts per poder-hi anar. T’ho recomano.

  Respon

Leave a Reply