– Concert PALAU 100 (6/13) – HÉLÈNE GRIMAUD, piano (***) – Palau de la Musica

Tornem al Palau de la Musica i aquesta vegada sense massa sort. Es tracta del concert numero 6 de la sèrie PALAU 100 …. concert de cambra amb tan sols un piano, però amb la gran pianista francesa, HÉLÈNE GRIMAUD, considerada una de les pianistes millors del mon.

La mala sort es que l’Imma ja va arribar al concert amb una certa indisposició i que a la mitja part ens obliga a abandonar la sala i tornar a casa.  Però avui en dia tot es possible i la tecnologia a vegades ens dona sorpreses agradables, ja que un cop l’Imma estava força recuperada varem  poder continuar escoltant el concert a traves de Spotify…. i es que el contingut d’aquest concert està gravat integrament i en el mateix ordre en el seu disc RESONANCES, que trobem tan sols en uns segons a traves del iPhone.

El programa va estar el següent :

– Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) – Sonata per a piano núm. 8 (***)

No he pogut trobar el concert núm.. 8 de Mozart, però us deixo un vídeo del concert núm.. 23 perquè almenys escolteu i veieu com toca el piano.

– Alban Berg (1885 – 1935) – Sonata per a piano, op. 1 (**)

– Franz Liszt (1811 – 1886) – Sonata per a piano en Si menor, S. 178 (****)

– Bela Bartók (1881 – 1945) – Danses populars romaneses, Sz 56 (***)

Un concert que suposem va ser extraordinari, sobretot a la segona part, però que nosaltres no el varem poder assaborir com es mereixia.

Hélène Grimaud (Ais de Provença, 7 de novembre de 1969) va començar els estudis de piano el 1975 al Conservatori d’ Ais de Provença. El 1982, va continuar els seus estudis musicals al Conservatori de Marsella. Als dotze anys, entra per unanimitat en el primer lloc al Conservatori de París. Tres anys després, va rebre el primer premi de piano i, el mateix any, va gravar la Sonata núm. 2 de Rakhmàninov amb el que va guanyar el Grand Prix du Disque de l’Académie Charles-Cros

El 1987 participa al Midem de Cannes, al Festival de piano de La Roque-d’Anthéron,  va donar el seu primer recital a Tòquio i després a París i toca amb l’Orquestra de París, per invitació de Daniel Barenboim.

Als 21 anys, es va mudar a Tallahassee, Florida. Va obtenir un títol d’etologia i a continuació, va obrir el 1998 a South Salem a l’Estat de Nova York, el Centre de Conservació del Llop, dedicada a l’estudi i conservació del llop. Grimaud és coneguda per diverses organitzacions científiques i de treball per a la reintroducció dels llops en el seu hàbitat natural.


——————————————————————————————————-

– Palau de La Musica Catalana  – Preus de 60 € a 14 €

 ( preu pagat 15,75 € – abonament 25% descompte)

——————————————————————————————————-

4 pensaments a “– Concert PALAU 100 (6/13) – HÉLÈNE GRIMAUD, piano (***) – Palau de la Musica

  1. Imma

   quina mala sombra !!!!!!!!!!!!!!, tota la tarda perfectament i al moment d’anar al Palau ….. Totalment recuperada i a punt pel Liceu, la escudella, els torrons, la família, els regals,….. Estressssssssss. Una abraçada.

   Respon
  1. Imma Barba

   Saps que passa ?? que en el Palau estem situats molt amunt i en el cas de solistes no arriba prou be la música, no t’atrapa, i si afegeixes un mal a la boca del estómac que no et deixa respirar ……..
   Però ja està superat !!!!!
   Un peto i Bon Nadal aussi.

   Respon

Deixa un comentari