– Concert / Recital – JUAN DIEGO FLÓREZ (*****+) – Gran Teatre del Liceu

Ahir al vespre per nosaltres va ser una nit màgica que recordarem per molt de temps i un molt bon final per aquesta serie musical que ha coincidit en el temps. Ahir dons, 3 de desembre de 2011, havia una expectació al Gran Teatre del Liceu fora del normal, amb les entrades exhaurides des de feia molt de temps; ens retrobem amb molts amics que hem anat fent amb aquesta etapa Blocaire i tots ells amb un somriure que delatava molt clarament les ganes de gaudir d’un esdeveniment llargament esperat…. la veu del gran tenor peruà JUAN DIEGO FLÓREZ.

Nosaltres no som gaire partidaris dels recitals d’àries belcantistes, on el solista al mig del escenari va desgranant les diferents àries escollides i tan sols amb l’acompanyament d’un piano; es mes,… intentem fugir el mes possible d’aquests tipus d’espectacle i preferim veure una òpera sencera representada; en aquest cas però teníem les entrades comprades crec jo des de el mes de maig i fora d’abonament…. i a mes a mes crec que varem ser els primers en fer-ho, ja que teníem les butaques 1 i 2 de la tercera filera del quart pis, al mig exacte de la Sala (les d’aquest preu s’esgoten d’immediat).

JUAN DIEGO FLÓREZ – Nascut a Lima (Perú), va estudiar al Conservatori Nacional de la seva ciutat i al Curtis Institute de Filadèlfia. Debutà cantant Matilde di Shabran al Festival Rossini de Pesaro. Ha actuat a La Scala de Milà, Staatsoper i Musikverein de Viena, Covent Garden de Londres; Opéra, Châtelet i Champs Elysées de París; Lió, Staatsoper de Munic, Deutsche Oper de Berlín, Carnegie Hall i Metropolitan Opera de Nova York i La Monnaie de Brussel·les, entre d’altres. Ha cantat, entre molts d’altres, títols com Falstaff, Il barbiere di Siviglia, L’elisir d’amore, L’italiana in Algeri, La fille du régiment i Le Comte Ory. Ha rebut, entre d’altres, els premis Abbiati, Rossini d’Oro, Bellini i Francesco Tamagno.

Debutà al Liceu amb un concert (1999-2000). Hi ha tornat amb Maria Stuarda (2003-04), Semiramide (2005-06), un recital i La Cenerentola (2007-08) i La fille du régiment (2009- 10).

Acabo de llegir la crònica del mateix concert d’en Joaquim de In fernem Land, i amb la seva apunt ja està tot dit, però vull deixar almenys constància del nostre ENTUSIASME a “Voltar i Voltar”, i comentar-hos que va ser una nit irrepetible i màgica en tots els sentits. Crec sense voler exagerar, que segurament es una de les nits on hem gaudit mes de la musica i de la veu d’un esser humà ???, des de que assistim al Liceu ara fa uns 40 anys.

El programa va constar de 14 “cantades”, 7 a cada una de les parts del recital, a la que va afegir 5 bisos… i semblava desprès de 160 minuts, com si hagués acabat de sortir de la dutxa matinal, absolutament fresc i amb la veu encara millor que al començament; es un personatge fora del normal, agradable en el seu tracte amb la gent, simpàtic a escena i fins i tot es permet de fer petites bromes a les pauses entre les diferents àries.

Juan Diego Flórez va estar acompanyat per el seu inseparable i excel.lent pianista Vicenzo Scalera.

Per no repetir tooooot el programa, únicament faré menció a les que a mi particularment em van “atrapar” mes de totes… i que consti que es difícil escollir entre les 19. Us deixo alguns vídeos per si us be de gust escoltar aquesta meravellosa veu.

– “En butte aux fureurs de l’orage” l’ària de Roland de Niccolò Piccini

– “Le Sylvain” i “Tirana alla Spagnola” de Péchés de viellesse… i sobretot “Che ascolto”, ària d’Otelo… les tres de Giachino Rossini.

– “Vainement, ma bien-aimée” l’ària de Le roi d’Ys d’Édouard Lalo

– “Au mont Oda”  l’ària de La belle Hélène de Jacques Offenbac

– “Amapola” de José Maria Lacalle

– “Adiós Granada”  ària de la zarzuela Los Emigrantes de Tomás Barrera Saavedra.

… i ja dins els bisos :

– “Bella enamorada” de El último romántico, zarzuela de R. Soutullo i Juan Vert

– “A mes amis” de La Fille du régiment, de Gaetano Donizetti.

– “la donna è mobile” de Rigoletto, de Giuseppe Verdi

– “Granada” d’Agustín Lara

Encara notem una mica les mans inflades, dels aplaudiments d’ahir nit… i se d’alguna amiga ( i no diré noms) que trigarà en rentar-se les mans, ja que va aconseguir donar-li la ma a peu d’escenari. Ja al carrer, varem estar xarrant una bona estona els amics… tots ells eufòrics i conscients de que acabàvem de viure una nit que constarà amb lletres d’or a l’historia del Gran Teatre del Liceu.

Però nosaltres encara varem superar tot el que havíem viscut fins a les hores…al arribar a casa ens varem fer unes gambes a la planxa i els primers rovellons de la temporada amb un vi blanc de Rueda…. la mescla gastronòmic / musical com podeu imaginar va estar explosiva. Una gran nit !!!

…. i ara mateix ens anem al  TEATRE….. ja el trobàvem a faltar.

———————————————————————————————–

– Gran Teatre del Liceu – Preus de 108 € a 8 € per persona

 ( preu pagat 22,25 € – fora d’abonament)

————————————————————————————————

13 pensaments a “– Concert / Recital – JUAN DIEGO FLÓREZ (*****+) – Gran Teatre del Liceu

  1. Miquel Gascon

   I jo que creia que el multiorgasme únicament el podien gaudir algunes dones… i ves per on que ahir a la nit vaig descobrir que no era pas cert.

   Es una llastima que als meus 59 anys m’adoni que també puc arribar a gaudir-ho… i es que realment quant creia que ja havia arribat al màxim…. a la següent ària encara gaudia mes i mes. Increïble !!!!

   Quina nit !!!! ….Quin be de Deu !!!

   Respon
 1. Josep

  Fantàstic, meravellós, espectacular, espatarrant … no tinc paraules. Ens ho vam passar bé oi?
  Ah! la vostra amiga m’ha dit que us digui que ja s’ha rentat les mans.
  Ara a esperar la Linda del 23 que tornarem a coincidir.
  Va ser un plaer trobar-nos novament.
  Una abraçada

  Respon
  1. Miquel Gascon

   …i jo diria mes …. espatarrant, espectacular, meravellós, fantàstic….. realment ens ho varem passar com feia molt de temps que no fèiem… be almenys nosaltres, ja que vosaltres ja porteu 48 hores al mateix nivell de “gaudimenta”.

   A Linda de Chamonix ens retrobarem i també amb JUAN DIEGO FLÓREZ…. buffff

   Vinga, ja falta menys.

   Respon
  1. Miquel Gascon

   Acabo de llegir també la teva crònica; No sabia pas de que també estàveu.
   Des de el quart pis no es veia massa si era guapo o no …i ens ho varem tenir que imaginar. Per el que expliques de les senyores del teu voltant i també per part del teu parteneur… sembla que SI.

   Una nit realment màgica !!!

   Ens veurem a Linda de Chamonix ? nosaltres tenim l’abonament el dia 23/12.

   Una abraçada

   Respon
  1. Miquel Gascon

   José Luis … José Luis !!!! ai ai ai

   Mira que no pujar al cel per saludar !!! Gairebé tots els amics ens varem veure al 4art pis, inclús algun que es va veure forçat per la dona a comprar entrades de Platea…. per que serà ?

   Ens hagués agradat saludar-vos.

   Els qualificatius realment s’han esgotat. Una nit per recordar durant molt de temps.

   Una abraçada

   Respon
   1. Miquel Gascon

    A nosaltres també ens hauria agradat…et varem trobar a faltar…. i resulta que el senyor estava al Liceu i tractant-se amb la burgesia uns pisssssoossss mes abaix. Ja jajajajajaja

    Respon
 2. Jaume Puigventos

  Hola Miquel,

  Em dic Jaume, sóc de Mataró i he coincidit amb tu a alguna sortida del Casal. L’últim cop fou al camí ramader de Prats de Lluçanès i vam estar xerrant una estona.
  Buscant coses del Flórez (demà vaig a l’assaig general), he trobat el teu bloc i pel que veig compartim també passió per l’òpera i el teatre (…i en Flórez!). A aquest home el vaig sentir per 1r cop a l’església de Perelada l’agost del 2002 (llavors era joveníssim i no tant conegut) i em va fascinar tant que mai no em perdo res d’ell quan ve per a aquí.
  Encantat de llegir el teu bloc que trobo molt interessant i ja ens veurem en alguna sortida…o a la Linda del 23 que també tinc entrada!
  A reveure!

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Benvingut Jaume a Voltar i Voltar.

   Ahir a la nit, tot tornant del Teatre Nacional, vaig veure el teu comentari que em va fer molta il.lusió. Sempre es agradable veure que algú “nou” descobreix el que escrius i qua a mes a mes deixa constància.

   Efectivament veig que coincidim en algunes de les nostres aficions com son el Teatre, l’Òpera, la musica i en Florez… jejejeje… però Jaume si no vaig errat crec que mai hem parlat i si ens coneixem es de vista segurament ( Amics del Liceu ???) (associació de Liceistes del 4art i 5e pis ???)… jo no he se perquè per el nom i sense veure cap foto teva es impossible assegurar-ho.

   El que si ser de ben segur, es que en el camí ramader de Prats de Lluçanès NO, perquè no el conec… i tampoc vaig (encara) a cap Casal.

   Com avui l’Imma i jo també anem al Liceu al assaig general de LINDA DE CHAMONIX, ens agradaria coneixet i xerrar una estona; si et be de gust buscans…segurament estarem al 4art pis amb els amics de l’associació de Liceistes del 4art pis. També coincidirem el dia 23/12 a la mateixa representació.

   De fet si mires a la dreta del Bloc, esta la nostra agenda actualitzada a dia d’avui amb els espectacles compromesos fins al Abril 2012.

   Esperem saludar-te aquesta tarda. Una abraçada

   Respon
   1. Jaume Puigventos

    Ostres Miquel! Doncs m’he equivocat completament! Disculpa! Al veure la foto em pensava que t’havia vist en alguna excursió que jo havia fet, on sovint coincideixo amb gent habitual a l’auditori, al Palau o al Liceu i intercanviem comentaris. Potser t’hauré vist al Liceu ja que també hi vaig sovint o alguna conferència dels Amics del Liceu. Confusions a part, estic molt content de descobrir blocs com el teu amb comentaris tan enriquidors. Fa un temps vaig també descobrir el bloc “In Fernem Land” i ara en sóc adicte.
    Gràcies doncs per la resposta i a veure si coincidim a l’assaig d’aquesta tarda que, per cert, espero amb candeletes.
    Salutacions cordials!
    Jaume

    Respon

Deixa un comentari