– Exposició – World Press Photo 11 (***) – CCCB

El dissabte 25/11/2011 per la tarda, abans d’anar un altre cop al Liceu, aquesta vegada a veure un espectacle de dansa, ens varem apropar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) a la exposició que any rere any acudim ja que per nosaltres es quasi be una tradició i es una de les exposicions imprescindibles a la nostra ciutat….. World Press Photo 11

Es tracta de les fotografies mes impactants del anomenat “fotoperiodisme” i que recull en una mena de concurs de les fotografies que durant any anterior  han reflectit millor l’actualitat arreu del mon.  No es tracta de premiar tan sols la qualitat de les imatges, sinó mes aviat el moment de fer-les, l’ambient del lloc i fins i tot el perill que corren aquets professionals de la imatge per aconseguir fotografiar de moments “històrics” de la actualitat de cada moment.

Jodi Biever - fotografia guanyadoraJ Bieber – fotografia guanyadora

Photographic Social Vision presenta per setena vegada consecutiva l’exposició World Press Photo al públic barceloní. La mostra, que recull les 170 fotografies guanyadores del prestigiós premi internacional de fotoperiodisme, ha premiat enguany tres fotògrafs espanyols i dos projectes relacionats amb Internet i les xarxes socials.La mostra itinerant, que en l’edició passada va assolir els 35.400 visitants, és considerada mundialment la més important en l’àmbit del fotoperiodisme per la qualitat de les fotografies, així com pel debat i la crítica que generen cada un dels treballs presentats. Una cita amb els esdeveniments socials, polítics, culturals i esportius de l’últim any que també és un aparador per als millors fotoreporters del moment, ja que els ofereix l’oportunitat de presentar un treball moltes vegades censurat pels governs i els mitjans.

Guillem Valle - 3er premi - Retrats

Gustavo Cuevas - segon premi esports

Gustavo Cuevas - segon premi esports


 

 

 


 …

Us deixo unes quantes fotografies sense gaire qualitat, ja que les vaig ver amb el iphone…. i mes que res les poso per intentar animar-vos a que us apropeu al CCCB per que gaudiu d’una de les exposicions anuals que paga la pena veure-les.  Estarà a Barcelona fins al 18 de desembre.

 

Volem fer esment també, ja que parlem del CCCB, a la desagradable noticia, que una vegada mes te com a protagonista el “executor” del mal anomenat conseller de “CULTURA” Ferran Mascarell (que algun dia sembla ser que es considerava socialista i progresista)…. i que ara a les ordres del “govern del millors” de la dreta catalana mes engominada de l’historia de Catalunya, intenten desfer qualsevol cultura progressista que es troben per el camí.  Aquesta vegada, ni mes ni menys es volen carregar l’institució mes innovador de la ciutat de Barcelona, el CCCB que tant ha fet per la cultura al nostre país en els últims 22 anys.

De forma barruera i sense amagar-se, de la condició antiprogressista i si força casposa de la dreta catalana que actualment esta en el poder (es a dir Convergència i Unió), han decidit prescindir del millor directiu de cultura d’una institució a casa nostre… es tracta d’en JOSEP RAMONEDA que porta al capdavant d’aquesta institució 22 anys, des de la seva fundació el 1989, i que ha aconseguit convertir-la en un centre de referència imprescindible pel que fa a la creació i difusió de pensament, i també en un espai expositiu, tant d’obra gràfica com de música , cinema o mitjans electrònics.  Una tristíssima noticia que va mes enllà de les retallades econòmiques (que poden arribar a justificar-se amb la situació econòmica de crisis actual)., però que aprofiten per RETALLAR qualsevol símbol de progressisme  i de cultura innovadora a casa nostre.

Jo mateix he estat soci d’Amics del CCCB durant varios anys, per tal de recolzar aquesta institució i la línea que Josep Ramoneda l’hi ha sabut donar i que esta internacionalment reconeguda. Ara que els “conservadors” tenen tot el poder a les seves mans, evidentment no li renoven el contracte i es que la CULTURA te molt de política i ells volen implantar la “seva”cultura, que segurament serà mes casolana i mes tancada a qualsevol innovació.   QUE TRIST !!!

———————————————————————————————————————————————————–

– Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) – Preu 5€  per persona

 ( preu pagat 4 € – carnet biblioteca)

———————————————————————————————————————————————————-


8 pensaments a “– Exposició – World Press Photo 11 (***) – CCCB

    1. Miquel Gascon

      Benvingut Ferran a Voltar i Voltar.

      Aquest mon dels Blocs cada dia em sorprèn mes. Ves per on, gracies al apunt que vaig escriure ahir a la nit desprès d’haver assistit a un concert memorable al Palau de la Musica…. aquest mati em trobo amb el teu comentari. Per el que veig ets periodista i actualment vius a Berlín; el teu Bloc “In varietate concordia” no el coneixia i per lo que he vist per sobre es força interessant…. i a mes a mes escrit en Català. Prometo mirar-ho mes a fons i seguir-ho a partir d’ara assíduament.

      M’alegro de haver-te conegut, encara que sigui aixi virtualment. L’Imma i jo varem estar a Berlín de turisme una setmana, fa uns tres anys i ens va encantar. Culturalment es una autentica passada.

      Una abraçada

      Respon
  1. imma

    No se si ho sabeu…. però totes les exposicions del CCCB, inclosa aquesta es GRATUÏTA tots el diumenges de 15:00 a 20:00.

    Aquesta exposició de debò que val molt la pena i també aconsellaria llegir el moment i el motiu de cada una de les fotografies exposades.

    Respon
  2. Montserrat Fdez. Costa

    Li passo la informació a la “fotògrafa” de casa. De moment la seva darrera “actuació” ha estat fotografiar una lectura de Shakespeare del club de lectura de Teatre de la Biblioteca que vam fer el mes de juliol, però continua “practicant” per casa. La darrera sessió la vam tenir a quarts de dues de la matinada a la banyera (tot un muntage!!, ha, ha).

    Respon
    1. Miquel Gascon

      Segur que a la vostre filla “la fotògrafa”, l’hi encantaria aquesta exposició. De ben segur que la deu conèixer perquè ja fa molts anys que fa una paradeta a Barcelona, abans de continuar exposant-se a mig mon.

      La sessió de la banyera…em te intrigat i mes si es va fer a quarts de dues de la matinada. Era per la llum … que es mes indirecte ???? jajajajaja Ara en serio, si li agrada tant la fotografia perquè no li potencieu amb uns estudis encaminats a aquesta professió ?

      Ens agradaria veure el resultat fotogràfic… però sempre que sigui a un hora mes raonable.

      Respon
  3. Montserrat Fdez. Costa

    Si, sembla que la té en cartera, a classe els hi van parlar.

    Bingo! La sessió a la banyera a “la matinée” era per la llum i un muntatge que havia de fer amb aigua i un mòbil a dins d’una banyera!!!!. Ja ens ho ha fet altres cops, ha de fer treballs per a classe i ha d’estar tot fosc per poder treballar amb els projectors, nosaltres som els operaris que aguantem els focus (perdó: projectors. El focus és el marit de la foca, segons els fotògrafs!) total: tenim algunes sessions nocturnes ben divertides! Estudia Imatge.

    Prometo que us ensenyarem algun resultat, a hores raonables, clar!

    Respon
    1. Miquel Gascon

      El que tenim que arribar a fer els pares !!!

      Dona… també seria raonable de que es tractes de “focus” si es tractava d’aigua… però potser una mica mes complicat tot plegat… començant perquè no sabríeu ni on es poden llogar els marits de les foques.

      Ens encantaria veure algun treball de la Maria.

      El nostre gran, en Saül ara esta treballant amb el seu tema dels videojocs a San Francisco, torna per Nadal a menjar Torrons i ja ens ha avisat que es tornarà a San Francisco un mínim de 6 mesos mes….. i resulta que nosaltres encara no coneixem aquesta ciutat….jejejejejeje no se si m’entens.

      Una abraçada

      Respon
  4. Montserrat Fdez. Costa

    Quina sort! El nebot s’hi va estar un mes l’any passat, amb la qual cosa no vam tenir prou “excusa” per visitar-lo, però sis….. punyateros!!

    Respon

Deixa un comentari