– Concert PALAU 100 (2/13) – Mozarteum Orchestra Salzburg (*****) – Palau de la Musica

No se com ho fem, però ha estat una coincidència i no fet a posta que aquesta setmana  estigui plena de concerts, teatre musical i fins i tot una òpera. A les 24 hores del concert de Eiji OUE, tornem a anar a un altre concert de música clàssica, el 17/10/2011, aquesta vegada al Palau de la Musica Catalana per tal de escoltar a la MOZARTEUM ORCHESTRA SALZBURG acompanyada per el COR DE CAMBRA DEL PALAU DE LA MÚSICA CATALANA.

Aquest concert esta integrat dins del Programa PALAU100.  De nou la sala molt plena, jo diria que amb les entrades exhaurides… situació que contrasta i molt amb la situació en la que es troba actualment l’Auditori, encara que es te que tindre en compte de que la OBC com a mínim fa 3 concerts setmanals i la capacitat del Auditori es força mes gran.

Tampoc coneixíem aquesta Orquestra, però cròniques que havia llegit prèviament ens donaven pistes molt bones del que aniríem a escoltar, que desprès es van complir.  En la conferencia prèvia, un hora abans del concert en la que el crític musical JAUME RADIGALES ens va fer una xerrada molt interessant en la que ens va introduir en el significat i vàlua de l’orquestra (creada com a salvaguarda de la Música de Mozart), així com també una exposició de la grandiosa e irrepetible “Gran Missa en Do menor, K.427” que escoltaríem una mica mes tard.

El programa estava format per les següents obres:

 • FRANZ JOSEPH HAYDN (1732 Rohrau, Baixa Àustria – 1809, Viena )
 • Simfonia núm. 104, en Re major “LONDRES” (***)

Amb aquesta primera obra varem començar a conèixer la extraordinària orquestra i el seu director IVOR BOLTON, que feia que la música de Haydn, sempre agradable de escoltar, fos encara mes acceptada per els meus oïdes que no estan massa acostumats a escoltar alguns autors de la musica barroca.

Però el plat fort de la nit va ser desprès de la mitja part…

 • WOLGANG AMADEUS MOZART (1756, Salzburg – 1791, Viena)
 • Gran Missa en Do menor, K.427 (*****)

Crec que no l’havia escoltat mai en directe, i vaig quedar absolutament impactat per aquesta obra mestre de MOZART…. una música meravellosa que durant 1 hora ens transporta a la bellesa absoluta i quasi a la perfecció.  Els integrants del COR DE CAMBRA DEL PALAU DE LA MÚSICA CATALANA, van tindre molt a veure amb el meu entusiasme, ja que es una obra “coral” en la que participen en la majoria de passatges de l’obra.   L’unió d’una orquestra magnifica, especialitzada en Mozart, amb una sensibilitat increïble i la del Cor de Cambra em va fer gaudir d’una manera difícil d’explicar  “gallina de piel”…. he estat dubtant en la valoració final d’aquesta Missa, i tenia clar posar-li la màxima qualificació que acostumo a posar….5 estrelles, encara que vaig estar a punt de baixar a tan sols 4, degut a que no tots els solistes em van agradar i ara parlem d’axó.   De totes maneres, a pesar d’aquest entrebanc, deixo 5 estrelles perquè crec que poques vegades he gaudit tant en un concert en directe.

Us deixo un vídeo de la obertura de l’Opera “el Rapte del Serrall” de WOLGANG AMADEUS MOZART, interpretada per la MOZARTEUM ORCHESTRA SALZBURG sota la batuta del mateix director IVOR BOLTON…. i aixi podeu comprovar la qualitat de l’orquestra.

En quant als solistes que intervenen en el concert:

 • SANDRINE PIAU (soprano) (1965 Issy-les-Mooulineaux, França)… em va deixar bocabadat….. em va agradar moltíssim, sobresurtin la seva veu sobre el cor amb facilitat, amb un volum de veu força alt i en els moments dels “solos”, una autentica filigrana de diferents tonalitats sortien de la seva gola, en passatges que em recordaven  una mica “la reina de la nit” a la Flauta màgica.
 • VERÓNICA CANGEMI (soprano) (1964 Mendoza, Argentina)… no te la veu extraordinària de Sandrine Plau, però Deu ni do com canta.  També em va agradar força.
 • JEREMY OVENDEN (tenor angles). Segurament cantarà be, però des de la nostra butaca del segon amfiteatre, la seva veu no arribava i quedava tapat per el cor i les sopranos.
 • ANDREW FOSTER-WILLIAMS (baix). El seu paper en el concert es gairebé inexistent, ja que participa quasi al final en un parell d’ocasions molt curtes.  Impossible valorar-lo.

El COR DE CAMBRA DEL PALAU DE LA MÚSICA CATALANA, va estar immillorable, en una nit que recordarem per molt de temps.  Ens  sentim orgullosos que a casa nostre puguem gaudir d’un cor d’aquesta qualitat.

El preu  per escoltar el concert, es força econòmic,  si es te en compta de que es “dos per un”, es a dir que per el mateix preu tens concert simfònic i SAUNA.  No està gens malament en aquets temps de corren… ja que convé estalviar.   Es responsables del Palau es tindrien que adonar  de que el calor puja sempre cap a munt i en el segon pis, si no es posa l’aire condicionat ( en un dia que la Sala esta plena ), es respira un ambient que convida a despullar-se per poder resistir.

————————————————————————————————-

– Palau de La Musica Catalana  – Preus de 100 € a 14 €

 ( preu pagat 14,25 € – abonament 25% descompte)

———————————————————————————————–

7 pensaments a “– Concert PALAU 100 (2/13) – Mozarteum Orchestra Salzburg (*****) – Palau de la Musica

 1. Mª Carmen

  Ya veo que lleváis una semana muy llena de conciertos. Yo aún no he empezado en el Auditorio, pero estoy deseando.
  Siento en el alma no poder acceder a la entrada gratuita que ofreces…
  Un abrazo

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Quant et donis compte ja estarem al gener i podràs anar al Auditorio Nacional… el temps passa massa ràpid.

   L’entrada que oferim es de la meva germana Merçè, que be sempre amb nosaltres al TNC, però que s’ha tingut que marxar urgentment a Roma al enterrament del seu consogre.

   La oferim gratuïtament i “ni por esas”…encara no ha respost ningú… i desprès niar gent que diu que no va al Teatre perquè es car. Llàstima de que estiguis tan lluny.

   Un petonas.

   Respon
  1. Miquel Gascon

   Home

   Tal i com estan les coses, tenim que aprofitar les ofertes.

   Evidentment a la meva edat “les ocasions les pinten calbes”… i quant surt una oportunitat es te que estar sempre A PUNT !!

   Respon
 2. Montserrat Fdez. Costa

  Què musicals que esteu!
  El cor de cambra del Palau, és el mateix que col.labora a “El Comte Arnau”, oi? Vaja quina “marxa” que porten! Veritablement són bons, i això que el “senyor” Millet em sembla que els tenia una mica putejats.

  Respon

Deixa un comentari