– Concert de l’OBC (2/12) – OUE INTERPRETA LA FANTÀSTICA (****) – L’Auditori

Amb una mica massa de retard, em disposo a fer la crònica del magnífic concert al que varem assistir el passat diumenge 16 de octubre 2011. Era un dia molt especial per molts de nosaltres i havien forces nervis, ja que era el retorn del nostre estimat mestre Eiji OUE, director de l’orquestra de Barcelona i Nacional de Catalunya fins al Juliol del 2010, desprès de ser boicotejat i no renovar-li el contracte per no “sintonitzar” amb la “gerència” que en aquell moment tenia l’Auditori.

Ha estat segurament el Director d’orquestra que ha sintonitzat millor amb el públic i amb els membres de l’orquestra, i el trobem a faltar, perquè per sobra de la seva simpatia i carisma, havia aconseguit posar a l’orquestra a un nivell molt alt, tan alt que podia amb tota seguretat competir amb les millors orquestres Europees.

Així i tot, a pesar del estimació que el públic te amb el seu estimat ex-director, cap dels tres dies en els que es van celebrar els concerts la sala no va arribar a omplir-se, i diumenge al mati tenia un aspecte millor que altres dies però amb forces forats a Platea i fins i tot al segon amfiteatre…… pinten bastos.

El concert pròpiament dit va constar de les següents propostes :

 • XAVIER MONTSALVATGE (Girona 1912 – Barcelona 2002)
 • Calidoscopi simfònic. Quatre moviments de ballet (***)

Aquest primer concert em va agradar, especialment els dos últims moviments, “Cànon i Havanera” i “Final a la indiana”, a pesar de que Montsalvatge em costa sovint de pair, la qual cosa em sap greu, perquè es un dels compositors catalans contemporanis de mes renom.  L’Orquestra sonava millor que amb el director titular actual… i no se si ja son manies meves, però es el que a mi em va semblar en aquell moment.

La segona proposta en el concert va estar…

 • LEONARD BERNSTEIN (Lawrence, Massachusets 1918 – New York 1990)
 • Candide. Suite (****)

Per mi “Candide” va estar el millor d’aquest retorn d’en OUE; semblava que tornàvem al passat per la manera quasi màgica  de dirigir l’orquestra…..  un altre cop ens va deixar casi sense alè.  Els moviments per molts dels seus detractors, “exagerats”, al dirigir l’orquestra, crec que son totalment sincers i es la seva manera de fer-ho… perquè “viu” amb tot el seu petit cos, la música que s’ha preparat fins el últim detall.   Sempre dirigeix sense partitura i de memòria, sigui el que sigui, i te controlat cada instrument i cada music de l’orquestra als quals al final sempre sap agrair de manera particular i amb afecte, el seu esforç.

Desprès de la mitja part, es va interpretar …

 • HECTOR BERLIOZ (La Côte-Saint_André, França 1803 – Paris 1869)
 • Simfonia fantàstica, op. 14 (****)

Aquí de nou Eiji OUE, va transformar l’Orquestra que va estar magnífica i almenys a mi em va fer gaudir molt d’una música que en principi no es la que a mi m’agrada mes… però vaig descobrir sons que m’havien passat desapercebuts les vegades que havia escoltat aquest concert.

Si voleu escoltar aquesta Simfonia, en un altre versió…..

Al final la apoteosi…. jo vaig baixar a Platea, enfundat amb una de les samarretes que Eiji OUE havia regalat a cada un dels membres de l’Orquestra el dia del seu acomiadament l’any passat, i que desprès de molt insistir, el mateix mestre me la va regalar en ma a la sortida d’artistes aquell mati de Juliol…. un dia que recordaré sempre.

Ens varem aproximar la Maribel i jo, cada un amb una Rosa a la ma (amb la senyera) per regalar-li al mestre…. moment que va aprofitar l’Imma per gravar amb l’iphone… des de les nostres butaques el moment que li fem l’entrega. Os deixo el video en exclusiva….

Com sempre, OUE te detalls que quasi ningú sap fer-los…. i es que per tal d’agrair els aplaudiments i Bravos que li oferia el públic dempeus, es va obrir la jaqueta i en mig del pit portava la senyera.   Un japonès que ha sabut entendre quasi d’immediat  l’esperit del que significa per nosaltres els símbols de la nostra identitat catalana.

Com diu en Joaquim a In Fernem Land…….. Mestre OUE t’enyorem  !!!

torna aviat !!!

——————————————————————————————————-

– L’Auditori – Preus per persona de 20 a 45 Euros ( preu pagat 24 Euros –  Abonament temporada)

——————————————————————————————————-

9 pensaments a “– Concert de l’OBC (2/12) – OUE INTERPRETA LA FANTÀSTICA (****) – L’Auditori

 1. Joaquim

  Et robaré aquesta foto de la senyera, puc?
  El mestre Oue ens fa més feliços entre moltes altres coses, i tan sols per això mereix un monument a l’entrada dels artistes, on en acabar cada concert s’arreplega l’agraït públic per donar-li el darrer BRAVO!
  Gràcies per la menció

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Gracies a tu per visitar-nos

   Ja veus que vaig una mica enrederit en les meves cròniques i encara tinc pendent el del concert d’ahir al Palau, que ja t’avanço que ens va meravellar.

   Evidentment que pocs agafar la foto del OUE amb la senyera al pit…i el que vulguis del Bloc. Per això les publico, i a partir de llavors son de tothom que visiti Voltar i Voltar.

   Una abraçada Joaquim

   Respon
  1. Miquel Gascon

   Efectivament…els únics que varem portar la Rosa aquesta vegada… la MARIBEL i jo.

   Però el merit ho te l’Imma que va pensar en filmar-ho des de les nostres localitats…. i va ser una sorpresa total perquè jo no sabia res… i a la sortida em va mostra el “regal”.

   Un vídeo que serà record guinness a youtube….jajajajajaja

   OUE…OUE…oue…oue….OUE OUE !!!

   Respon
 2. Maribel i Victor

  Quina sorpresa! Gràcies Inma per pensar en filmar-ho . I no ens veu dir res el dilluns al Palau.
  Va ser un matí inoblidable, per la música , pel mestre Oue i per tot. Estem totalment d’acord amb la teva crònica.
  Quins bons moments que ens dona la música i aquest meravellós invent d’Internet que ens permet coneixer a persones com tots vosaltres.

  Respon
  1. Miquel Gascon

   No us varem comentar res dilluns al Palau perquè com sabia que acostumeu a visitar el Bloc, volíem que fos una sorpresa.

   Ja veus ….arribaràs a ser famosa perquè el vídeo esta penjat al Youtube….. El mestre OUE va besar la ma d’una senyora que diuen que es diu MARIBEL….. (posara el titular). Per cert … t’has rentat la ma ?…jajajajaja

   Internet si saps fer-ho servir com cal … es una meravella, ja que com tu molt be dius, permet el coneixement i el contacte entre persones.

   Ara em poso a escriure la crònica del Palau del dilluns. Una abraçada …. be DOS, una per cada un de vosaltres.

   Respon
 3. kalamar

  Quan diumenge a la ràdio van dir que unes persones entregaven flors al director, vaig pensar..i si són fernems en acció?? i síiii , quina ilu veure-us aquí. A veure si tv3 fa un esforç i també passa el concert amb aquest magnífic final. Imma, teniu el lloc simètric al meu abonament, aquest cop vosaltres vèieu bé els contrabaixos. Molt bona gravació!

  Respon
  1. Imma

   A nosaltres ens agrada molt el lloc en el que estem, primera fila i amb tota la orquestra sota nostre i sobre tot veiem perfectament al director, com diumenge on veiem les expressions de la cara del OUE com dirigia amb la mirada, amb las celles, amb la boca, ….. un autentic plaer veure la resposta de cada integrant de la orquestra, la implicació i les ganes. Un equip perfecte i una audició magnifica. Em va fer goig gravar “la entrega floral” i per sort va sortir be, llunyana però be.

   Respon

Leave a Reply