– Teatre Musical – PEGADOS (****) – Teatre Capitol

Ahir dissabte 24 de Setembre, diada de la Mercè i aprofitant que a Barcelona es podia anar al Teatre amb un 50% de descompte tota la setmana, varem anar a veure un Musical de petit format…. “PEGADOS” al Teatre Capitol de la Rambla. La veritat es que anàvem amb una mica de por, ja que sabíem una mica de que anava l’argument i temíem el pitjor….. que fos una astracanada.

El que ens va animar a anar-hi es que ens varem assabentar de que havia obtingut el premi BUTACA al millor Musical, aixi com també el premi MAX al millor espectacle Musical. Amb aquestes credencials, ens varem arriscar….. i el resultat ha estat tota una agradable SORPRESA, ja que ens ha agradat força i per aixo la valorem amb quatre estrelles.

Es te advertir a les persones que llegeixen aquest Bloc, que “PEGADOS” es un Musical de “petit format” i no pas un Musical estil “Los Miserables” per posar un exemple. Es un Musical per nosaltres amb força qualitat, però fet amb pocs recursos econòmics, ja que esta interpretat tans sols per quatre personatges incloent en aquest numero també al pianista, ja que la musica per sort es en directe.

L’argument es el de menys, ja que es tan sols una excusa per fer un Musical simpàtic, alegre, divertit, un pel “irreverent” i sobretot amb una Musica que atrapa des de el primer moment. Una parella que com aquell que diu ni es coneixen, en una nit boixa fan l’amor i al finalitzar l’acte sexual, es donen compte de que estan enganxats sexe contra sexe i no existeix la manera de poder desfer l’unió facin el que facin. Amb aquest situació i no sabem pas com, es veuen obligats a anar a un hospital per tal de que els desenganxin.

L’argument aixi explicat sembla totalment absurd i la veritat es que com argument no hi ha res mes que el que acabo d’explicar. Tota la funció els dos actors/cantants protagonistes tenen que actuar enganxats l’un a l’altre fent una exhibició gimnàstica amb força dificultat.

El responsable de tot plegat es en FERRAN GONZÀLEZ, ja que ell es l’autor del TEXT, de la MUSICA i les LLETRES…. i també es el PROTAGONISTA PRINCIPAL. Tot un record; a mes a mes de que fa una gran interpretació, te una veu molt maca quant canta. Com a actor destaquen Mass, de Leonard Bernstein (direcció de JoanOllé), Un cop mes una mica de música (del musical més petit), 1973(direcció de Víctor Conde), i FAMA, el musical (direcció de RamonRibalta i Coco Comín).

L’altre protagonista PRINCIPAL es la XÈNIA REGUANT que ens va agradar força. Va ser Papagueno a El somni de Mozart del musical més petit al TNC, la Bella de la Bella i la bèstia en el Lope de Vega de Madrid. Ha protagonitzat Cantando bajo la lluvis, Monjitas, Romeu i Julieta, La muerte de Woody Allen, Mala sangre. Recentment ha format part de Grease (RicardReguant) i de Comedia y Sueño (JC Corazza).

Existeix un altre protagonista que fa variïs papers, principalment el de infermera del hospital aixi com els papers de les respectives mares del dos protagonistes…. en tan “terrible” situació. Aquest paper l’alternen dues actrius, però nosaltres varem veure actuar a l’actriu ISA MATEU i ens va agradar molt. Ha participat en nombrosos espectacles de teatre musical com : GodspellLa parella és…HairEl libro de la selvaCanet 65 , Asassins, Working,  La comèdia dels errorsMephisto’s ClubCasting: un musical molt animalFAMA, el musicalDe la Terra a la Lluna.

L’altre paper es el del metge/pianista que l’interpreta JOAN MIQUEL PÉREZ i que a mes a mes es també es el responsable del arranjament i direcció musical. Ha col.laborat  com a músic i actor en les companyies Camut Band(2006), Divinas (2007- 2009) i   Tapeplas (2009); ha estat teclista de Fama,el musical (2008-2009)

El que realment es una llastima, es que l’espectacle sigui en casi la seva totalitat en Castellà i facin servir el Català únicament com a recurs complementari perquè t’adonis que tots ells son catalans. Es una realitat que cada vegada s’esta imposant mes dins del Teatre a Catalunya… i veritablement segons el meu punt de vista es una veritable pena.

Text: Ferran González
Música i lletres: Ferran González i Alícia Serrat

Direcció: Víctor Conde

Repartiment:
Xènia Reguant/ Sandra de Victoria
Ferran González
Isa Mateu/ Gemma Martínez
Joan Miquel Pérez

Arranjaments i direcció musical: Joan Miquel Pérez
Escenografia i vestuari: Enric Naudi i Elena Vitarelli
Il.luminació: Marc Llobet
Disseny del so: Carles Aulí
Coreografia: Óscar Reyes

– Teatre Capitol – Preu per persona 24 Euros ( preu pagat 12 Euros –  50%  Merçè)

Leave a Reply