– Viatge per ÀSIA CENTRAL a través de la Ruta de la Seda (capítol 0) – UZBEKISTAN – KIRGUIZISTAN – XINA

Clicka aqui per anar al capitol següent (1)

Per fi sembla que tot es va arreglant per començar el Viatge d’estiu, tant desitjat per nosaltres i que normalment preparem d’un any per l’altre. Aquest any han sortit variïs entrebancs que ens han fet variar els plans sobre la marxa. Primer, ja fa mesos varem comprar els passatges d’avió per anar per el nostre compte a JAPÓ i visitar-lo durant tot un mes, però malauradament als 3 dies de comprar els bitllets d’avió amb AIR FRANCE, va passar el que tots coneixeu… la enorme catàstrofe provocat per un dels Tsunami mes destructors de l’historia recent, i sobretot la fuga radioactiva d’una central nuclear amb uns graus de radioactivitat semblants o tal vegada superiors al fins a les hores pitjor desastre nuclear… el de Txernobil.

Això ens va fer replantejar de nou el destí , encara que sabíem que era difícil recuperar els imports dels 4 passatges a Japó que havíem comprat. AIR FRANCE van mirar cap un altre banda i es van desentendre de qualsevol possible canvi de destinació amb l’excusa de que es tractava d’una oferta. Hem escrit a tot “cristo” via correu electrònic o per correu certificat però malauradament AIR FRANCE ens ha tractat molt malament i l’únic que hem aconseguit a base de fer-nos pesats,… es que ens retornin les tasses que era mes o menys la meitat del import total del viatge. Mai mes volarem amb aquesta Companya aèria per el tracte que hem tingut per part d’ells.

L’únic organisme que sembla que ens ha fet una mica de cas es el Parlament Europeu, ja que hem rebut resposta escrita, confirma’n que entra dins de les seves competències el cas i que estudiaran la possibilitat de legislar solucions en casos de desastre naturals o de conflictes armats a posteriori de la compra de passatges aeris.

Com el cas es podia allargar durant mesos si es que es resolt algun dia, varem canviar de destinació i varem optar per conèixer un altre trosset de la RUTA DE LA SEDA … aquest cop ÀSIA CENTRAL, tot fent una ruta força complerta visitant UZBEKISTAN, KIRGUIZISTAN, i una entrada breu a XINA …. per la província xinesa de XINJIANG, per tal de conèixer el mercat, ja mític i segurament el mes anomenat de la ruta de la Seda… el de KASHGAR. Per això tindrem que travessar la serralada dels PAMIR amb muntanyes de mes de 7.000 metres d’alçada, per “carreteres” sense asfaltar construïdes a gairebé 4.000 metres.

L’altre entrebanc, va passar fa tan sols un parell de setmanes, quant vaig tenir una forta crisis asmàtica (feia 3 anys que no en tenia cap)….que en va deixar la moral per terra a 15 dies de la sortida del nostre somiat viatge.  Però tot te solució i amb una medicació de “cavall” i repos sembla que la cosa s’ha pogut solucionar.  Acabo fa una estona de rebre l’alta mèdica i el permís del Neumoleg per poder viatjar !!!!

Volarem a la capital de UZBEKISTAN, Taixkent (via Istanbul)…

Taixkent , la capital de UZBEKISTÁN

….i des de aquesta ciutat iniciarem un recorregut amb vehicle amb conductor que anirà variant depenent del país que visitem. Farem camí fins a SAMARCANDA

Samarcanda

Samarcanda

Escolteu l’oració del muetzí….. que a mi em posa la pell de gallina, cada cop que viatjo a un país islàmic…

….. desprès BUKHARÀ i finalment KHIVÀ, per volar de nou a Taskent. Aquesta primera part del viatge serà força calorosa perquè esta situat en un paisatge absolutament desèrtic, però amb monuments importantíssims d’art islàmic, ciutats amb barris plens de mesquites i de carrerons estrets de les seves medines, amb mercats o socs que a mi m’agraden tant.

Bukharà

Khivà

Khivà

La segona part del viatge, sortint un altre cop de Taixkent , farem camí cap el vall de FERGANÀ amb un paisatge molt mes verd…

Vall de Fergana

si voleu conèixer una mica de la musica de UZBEKISTÁN, veieu aquest vídeo…

…. per després entrar en un altre país, KIRGUIZISTAN i a traves de paisatges molt muntanyosos ens endinsarem a les muntanyes del  PAMIR amb pics de mes de 7.000 metres. Dormirem variïs dies amb iurtes (tendes de lona de forma quasi be rodones, on viuen els nòmades) i en llocs on no existeix gairebé pobles ni civilització… unicament ramats i paisatge. Passarem fred a l’agost ???.

iurta als PAMIR

PAMIR

PAMIR

Entrarem a XINA i visitarem la ciutat de KASHGAR, on esta situat el ja mític MERCAT dels diumenges (el mes important de la Ruta de la Seda), on les ètnies de molts quilometres al voltant, baixant a fer les seves transaccions.

Mercat de Kashgar

Mercat de Kashgar

Per finalitzar tornarem a KIRGUIZISTAN, i acabarem de conèixer els seus paisatges, les seves ètnies, els seus llacs a alçades importants i continuarem dormint en iurtes. El final del viatge es a la capital del país BIXKEK, des de on volarem de nou a Barcelona.

Llacs Son Kul e Issyk Kul - KIRGUIZISTAN

Bixkek, la capital de KIRGUIZISTAN

si voleu conèixer una mica de la musica de KIRGUIZISTAN, veieu aquest vídeo…

Els cargols “voltaires” estem a punt de posar-nos les motxiles i començar la gran aventura d’aquest any….

No se si aquesta vegada podrem escriure alguna crònica des de allà… mes aviat crec que serà força complicat… però poder anirem deixant testimoni amb alguna foto del nostre viatge.

Fins la tornada “Voltaires “. Una enorme abraçada a tots els que acostumeu a seguir aquest BLOC.

40 pensaments a “– Viatge per ÀSIA CENTRAL a través de la Ruta de la Seda (capítol 0) – UZBEKISTAN – KIRGUIZISTAN – XINA

  1. Mª Carmen

    Se me ponen los dientes largos ante semejante aventura viajera. Os deseo lo mejor de lo mejor, pese al frío, al calor y a la altura. Imagino que ya iréis preparados para el posible “mal de altura” aunque son los propios del país los que suelen conocer los “remedios” preventivos para los que somos del “nivel del mar”
    Un abrazo y ¡hasta la vuelta!

    Respon
    1. imma

      Pues no, lo del mal de altura es un tema que nos da un poco de “yuyu” y no tenemos ni idea que hacer en esos casos aparte de llorar. Confiemos en que nuestro guia nos cuide. Un beso enorme y hasta la vuelta.

      Respon
  2. Josep

    Que tingueu molt bon viatge. Ja estic esperant les cròniques escrites i visuals i a la tornada les “verbals”. Que us vagi tot molt bé i fins la tornada.
    Una forta abraçada per a tots dos.

    Respon
  3. miquelgascon

    Gracies Josep !!!

    El que comentava a la Eva…. no se si podreu aguantar el desprès del viatge…. Farem fotos a tot el que es bellugui i a totes les pedres o pedretes.

    A la tornada ens veiem i organitzem si us va be una trobada (evidentment amb “jalancia” pel mig).

    Una abraçada

    Respon
  4. Mª Carmen

    En mi corta experiencia con el “mal de altura” es recomendable tomar infusiones de coca y, si no se es alérgico, son buenas las aspirinas (las de toda la vida) sin abusa de ellas, ya que favorecen la circulación de la sangre y, por tanto, la oxigenación cuando el oxígeno es escaso. También el hablar poco y el moverse muy lentamente (eso para los occidentales, acostumbrados a correr al principio nos cuesta, pero en cuanto vemos que el corazón se nos super-acelera ponemos el freno).
    Si me acuerdo de algún ” consejo” más desde mi experiencia os lo digo.

    Respon
  5. Ma. Lluïsa

    Quina enveja sana!!!. Espero les vostres noticies, que si son a la tornada sem farà molt llarg.
    Que ho passeu el millor possible. Una forta abraçada!.
    Ma. LLuïsa.

    Respon
    1. miquelgascon

      Benvinguda Maria Lluïsa a “Voltar i Voltar”… o almenys benvinguda al teu primer comentari, que ens fa molta il.lusió. A la tornada ens anirem veient amb tota seguretat per el Teatres de Barcelona.

      Ara la nostra agenda (a la dreta del Bloc, esta gairebé buida… però a la nostre retorn de ben segur l’omplirem ràpidament.

      Gracies per els teus desitjos.

      Una forta abraçada

      Respon
    1. miquelgascon

      Gracies PERE. Trobarem a faltar el teus comentaris…. crec que per allà no veurem massa teatre ni tampoc Musicals ni Sarsueles…. però a la tornada preparat, ja que per tal de que continuïs visitant “Voltar i Voltar” soc capaç d’inventar-me una nou Musical amb el títol de SAMARCANDA.

      Una abraçada i no et preocupis que ENS CUIDAREM !!!

      Respon
      1. pere

        SamarKanda(amb K), ja la va escriure fa anys ANTONIO GALA, però no era un musical. Era una obra molt dolenta. Esperarem el musical.

        Respon
        1. miquelgascon

          Jo tambe creia que era amb K, però mirant la wikipedia en Català, veuras que en aquesta llengua es SAMARCANDA. si clikas en el noms de les ciutats al meu post, veuras que et porta directament a la definicio de la wikipedia. Intentarem que el MUSICAL sorti xulo.

          Respon
    1. miquelgascon

      Segur que TINDREM SORT !!!!

      Gràcies per els teus desitjos José Luis.

      Lo del vídeo ha estat tota una recerca en la prehistòria dels temps ….que macoooo !!!

      Fins a la tornada

      Respon
  6. Joaquim

    FA MOLT GOIG!!!!, espero que ho gaudiu amb el mateix entusiasme i cura que desprèn la preparació i l’apunt.
    Bon viatge i fins la tornada, que ja tremolo de pensar com seran els apunts i les fotografies.
    Una abraçada

    Respon
  7. miquelgascon

    La veritat es que ens fa molta il.lusió, sobretot la segona part del viatge …i es que coneixerem zones força remotes i gairebé sense turisme…. i això al mes d’Agost no te preu.

    Ja pots tremolar Joaquim…. portem 2 càmeres de fotos i no se quantes desenes de megues per emmagatzemar-les. jejejejeje

    Tornem d’aquí a no res. Una forta abraçada

    Respon
  8. Rosa Maria

    Bon viatje tiets!!!! A passar’s-ho bé!!!!! FOTOS FOTOS I MES FOTOS!!!!!!Petons!!!! Cuide’m la mama!!!

    Respon
  9. KRISTINA

    Bon viatje amics , fins la tornada
    i a la espera de fotos i cronicas que ens fa viatjar i
    coneixa tambe tots aquets paisos !!!!!!!!!!

    Respon
  10. Montserrat Fdez. Costa

    No sé si ja heu marxat, nosaltres acabem d’arribar! De totes maneres mai és tard per un bon desitg: Bon viatge i gaudiu-lo molt!

    Montse.

    Respon
    1. miquelgascon

      Fa tan sols un parell d’hores que hem arribat a casa, cansats però contents d’aquests 25 dies plens D’experiències. De ben segur que un cop estiguem una mica descansats ens posarem a explicar-hos tot plegat.

      Respon
  11. Margarida Pons

    Aquest blog és una passada. Felicitats. Només per llegir els viatges que arribeu a fer ja s’ho paga.
    Una abraçada i petons
    Margarida Pons

    Respon
  12. miquelgascon

    Gracies Margarida i benvinguda a Voltar i Voltar. En pocs dies tindreu un avançament de que ha representat aquest viatge per nosaltres. Esperem que visitis aquest Bloc a partir d’ara sovint.
    Una abraçada

    Respon
  13. Retroenllaç: - Viatge per ÀSIA CENTRAL a través de la Ruta de la Seda (capítol 3) — El primer Mercat … i ….. TAMERLÀ. | Voltar i Voltar

  14. Retroenllaç: - Viatge per ÀSIA CENTRAL a través de la Ruta de la Seda (capítol 4) — …. i per fi coneixem SAMARKANDA | Voltar i Voltar

  15. Retroenllaç: - Viatge per ÀSIA CENTRAL a través de la Ruta de la Seda (capítol 5) — …. i continuem a SAMARKANDA | Voltar i Voltar

  16. Retroenllaç: - Viatge per ÀSIA CENTRAL a través de la Ruta de la Seda (capítol 6) — …. Camí de BUKHARA | Voltar i Voltar

  17. Retroenllaç: - Viatge per ÀSIA CENTRAL a través de la Ruta de la Seda (capítol 2) — El primer dia d’un viatge mai acostuma a ser gaire bo | Voltar i Voltar

  18. Retroenllaç: - Viatge per ÀSIA CENTRAL a través de la Ruta de la Seda (capítol 1) — Primeres impressions un cop ja hem tornat a casa | Voltar i Voltar

  19. Retroenllaç: - Viatge per ÀSIA CENTRAL a través de la Ruta de la Seda (capítol 7) — BUKHARA | Voltar i Voltar

  20. Retroenllaç: - Viatge per ÀSIA CENTRAL a través de la Ruta de la Seda (capítol 8) — continuem a BUKHARA | Voltar i Voltar

    1. Miquel Gascon

      Aquest viatge per Àsia Central està explicat en 27 capítols en aquest blog (dia a dia). Aquest és simplement el capítol zero, però pots accedir a la resta dels capítols a través dels enllaços.

      Crec que per recomanar-te quelcom, primer hauria de saber el vostre pla inicial, si no és molt difícil per mi. No se pas si viatjareu per més països fora de la part d’Àsia central. Nosaltres també coneixem el nord de l’Índia, un viatge que ens va fascinar, també Nepal i sobretot el viatge a Birmània que és per mi un dels viatges que repetiria demà mateix.

      Qualsevol pregunta ja ho saps…. estaré encantat de respondre els teus dubtes. (per aquí o directament al meu correu: miquelputxet@gmail.com

      Respon

Deixa un comentari