– Cinema – OSAMA (****) – Caixa Forum – 26/07/2011

El dimarts dia 26 de juliol de 2011, em vaig apropar a Caixa Forum de Barcelona, ja que una de les activitats que estan fent fins al final d’agost, es un cicle de cinema que recomano, anomenat “8 països, 8 històries“.


No havia pogut anar a cap de les sessions que ja havien fet aquest juliol i vaig pensar que com no teníem res de teatre, aquesta podia ser una molt bona ocasió per anar-hi…

…i no em vaig equivocar ja que “OSAMA” (****), una pel.licula de l’any 2003, crec sincerament que es un extraordinari film que ningú es deuria de perdre sota cap concepte; una pel.licula que parla de la vida de tres dones d’una mateixa família, l’avia, la mare i la filla que es la protagonista principal, a la que anomenen com ja veurem perquè OSAMA; las tres intenten “viure” sota el regim dels Talibans a Afganistan, però al perdre els seus llocs de treball en un hospital tancat pels talibans, es queden sense possibilitats de sobreviure. El homes de la família han mort en les ultimes batalles…. i els necessitaven per els ingressos que aportaven a la família i sobretot perquè les dones no poden sortir de casa des que els talibans obliguen a les dones a anar sempre pel carrer amb un acompanyant masculí i sinó es aixi son detingudes.

LLavors es veuen en la necessitat de disfressar de noi, a la filla petita i li posen el nom de Osama perquè pugui sortir de casa a treballar per salvar la vida de la seva mare, la seva avia i la seva pròpia.

Interpreten els papers de OSAMA …(MARINA GOLBAHARI); la mare (ZUBAIDA SAHAR) i te un paper important també ARIF HERATI.

Dirigida per SIDDIQ BARMAK.

SIDDIQ BARMAK

La pel.licula es DURA perquè te imatges colpidores, però altres encara que sempre et deixen amb l’anima en un puny son bellíssimes estèticament parlant. Sense cap dubte la seva visió et deixa “marcat” per sempre.

El cicle que estan fent a Caixa Fòrum encara te 5 pel.licules que projectaran els propers dies….. si voleu saber quines i quant es projectaran  Clickeu

aqui.

Us deixo un vídeo amb el tràiler de OSAMA…

Una molt bona opció per veure-la còmodament a casa i que recomano,es veure-la a traves de Streaming (en directe via Internet)… i si connecteu el portàtil a la pantalla de televisió ja es la “repera”…. es una opció que a mes de ser legal es de una qualitat molt i mol bona.  El portal FILMIN us dona aquesta possibilitat a un preu molt bo…. tan sols a 1,95 euros i  la podeu visualitzar en un període de 72 hores.   Us deixo l’enllaç per si us interessa…

Clikeu a   OSAMA

7 pensaments a “– Cinema – OSAMA (****) – Caixa Forum – 26/07/2011

 1. Mª Carmen

  Ya hbía oído hablar de esta pelicula, y siempre bien. No he tenido oportunidad de verla, pero intentaré hacerme con ella por el medio que nos indicas. Este tipo de películas suelen ser bastante duras porque además trabajan bastante bien la psicología de los persponajes. El cine iraní a mi siempre me ha gustado.
  Gracias por tu comentario. Besos

  Respon
  1. miquelgascon

   Com l’IMMA no la va poder veure, crec que també la “baixaré” avui o demà a traves de FILMIN. La veritat es que es un mitja molt còmode que a partir d’ara amb tota seguretat agafarà molta força.

   El director SIDDIQ BARMAK, es nascut a Panjshir l’Afghanistan i va produir també la seva pel.licula. No te la perdis… et conec i estic segur que t’agradarà.

   Respon

Leave a Reply