– GREC2011 (19) – NIÑA PASTORI (***) – Teatre Grec – 22/07/2011

El divendres dia 22 de Juliol de 2011 ens retrobem amb les graderies del Teatre Grec, amb una nit que amenaçava pluja, però que poques hores abans com si fos un miracle el cel es va obrir i va quedar una nit esplèndida i fresqueta per rebre amb tots els honors a la NIÑA PASTORI. El public del recinte era un altre del que estem acostumats, però es notava les ganes de festa i de gaudir d’un recital com poques vegades he vist ….

Per nosaltres fa uns anys era una cantant que seguíem amb atenció, perquè va remoure el flamenc mes clàssic i va apropar al poble un nou tipus de flamenc molt popular…era llavors molt jove i tenia una veu molt fresca i que ens agradava força. Ara feia molt anys que no havíem vist en un concert en directe i ens ha vingut de gust tornar-la a retrobar.

Aquesta vegada presentava a Barcelona el seu nou disc “La orilla de tu pelo”, el seu vuitè treball que malauradament sota el nostre punt de vista abusa poder massa del so “pop canyer” amb l’acompanyament de guitarres elèctriques, bateria i percussió.  Les lletres de les seves cançons estan fetes a mitges amb Chaboli, el seu marit, que també s’encarrega dels arranjaments.

Amb les arrels ben assentades en els sons flamencs, però buscant la renovació dels ritmes més tradicionals i explorant la manera de fer-los evolucionar cap a noves sonoritats. Així ha transcorregut la carrera de Niña Pastori, una artista nascuda a San Fernando (Cadis) que va marcar un abans i un després al panorama musical amb un tema, Tú me camelas, que va ser un gran èxit el 1996. L’artista, però, segueix evolucionant i la prova és un nou disc que és, probablement, el més proper a les sonoritats de la música pop.

Al principi del concert estàvem una mica desconcertats, a la NIÑA PASTORI no l’enteníem be el que deia, perquè estava totalment tapada per el cor i per l’acompanyament musical que al nostre entendre era excessivament alt; el mes fotut de tot es que teníem un grup de noies joves darrera nostre que es va passar tot el concert CRIDANT, cantant mes fort que la propia Niña Pastori, ja que se sabien la lletra de memoria…  i a mes a mes cada 10 o 15 segons a “GRITO PELAO”  tot dient :

!!! GUAPAAAAAAaaaaaaa !!!

!!!! QUE ARRRRTE que tiene !!!

!!!! TE VOY A COMERRRR LA VIA  (vida) !!!..

!!!! QUE BONITA QUE ERES !!!!

… i evidentment el que menys importava allà era escoltar a l’artista; poc a poc ens varem anar asserenant i assumint on estàvem i amb qui… i varem aconseguir fer el “CLICK” necessari per gaudir de la FESTA POPULAR que era l’únic que realment importava.

Us deixo un vídeos perquè podeu “tastar” l’ambient…

– Puede ser

– Cuando nadie me ve

– Mi corazón dice que te quiero

– Cuando te beso

– En la orrilla de mi pelo

…. i llavors la NIÑA PASTORI va voler promocionar un cantant d’aquí de Catalunya que nosaltres encara no coneixíem…. es diu Raul ROJAS i es de Santa Coloma de Gramanet.  Aquí us deixo un vídeo de la cançó que varen cantar plegats…

–  LLORANDOLE DEBAJO DEL AGUA

…de ben segur sentirem parlar i molt de aquest cantant… en ROJAS i es que hi estat investigant per la xarxa i realment te cançons molt maques… i si no veieu aquest vídeo promocional…

…i ara un vídeo amb LLORANDOLE DEBAJO DEL AGUA…. però com deu mana, sense crits de !!!BONITA!!! … !!! ESOESARRRRTEEEEE!!!…

…Una promesa a tenir en compte a partir d’ara.

Us deixo un vídeo que ja va cantar als “bisos”, i que a mi m’agrada molt… es nota que LA NIÑA canta a la seva terra… CADIS

– CAI

NIÑA PASTORI va saltar a la fama abans de complir els 18 anys amb “Tu me camelas”. El darrer treball discogràfic abans d’aquest, “Esperando verte” va aconseguir portar-se un GRAMMY llatí al millor àlbum de flamenc.

Nosaltres varem “gaudir” mes de les cançons que ja coneixíem… les antigues …i al final fins i tot ens ho varem passar prou be.  La propera vegada a casa i amb un CD poder ho escoltarem molt millor.

Veu
Niña Pastori

Guitarra flamenca
Daniel Jiménez

Baix
Antonio Ramos Maca

Teclats
Adrian Schinof

Bateria
Marcelo Novati

Percussió i guitarres
Julio Jiménez Chaboli


Leave a Reply