– Voltar per la literatura – El col.lecionista de sons – 19/07/2011

 Avui un breu apunt d’un llibre que està basat en la llegenda i en l’òpera de Tristany i Isolda, una història d’amor ambientada en ple auge del romanticisme alemany.

Una novel.la d’intriga, amb pinzellades de novel.la gòtica on l’obsessió per completar la seva col.lecció de sons convertirà un geni en un assassí implacable.

Fernando Trias de Bes va néixer a Barcelona el 1967  (http://triasdebes.net/libros) es economista  especialitzat en creativitat e innovació, professor d’Esade i col.laborador habitual de la Vanguardia i el País. Segons podem llegir a la seva web, diu d’ell mateix :

Un economista que escribe novelas y relatos? Esa es una pregunta habitual de quien intenta categorizarlo todo, incluso a las personas. Tal vez no soy economista, tal vez no soy escritor, tal vez soy ambos o tal vez ninguno de los dos. He llegado a la conclusión de que no importa. Disfruto creando, y ya está.

Els seus llibres d’assaig i las seves novel.las han estat traduïdes a mes de trenta idiomes.

A mes del col.leccionista de sons (2007) ha publicat :

  • “Marketing Lateral” (publicat amb Philip Kotler) (2003)
  • “La bona sort” en co-autoría amb Álex Rovira Celma ( 2004)
  • “El venedor de temps” (2005)
  • “Relatos absurdos” (2006)
  • “Paraules sota el mar” (2006) , la seva primera novel.la també relacionada amb l’amor i la música.
  • “El libro negro del emprendedor” (2007)
  • “La historia que m’escriu” (2008)
  • “El hombre que cambió su casa por un tulipán” (2009)
  • “Mil millones de mejillones” (2010)

El col.leccionista de sons ens explica la historia de Ludwig Schmitt von Carlsburg que des de ben petit té un do extraordinari, es capaç de captar tots els sons, conservar.los i interioritzar.los. Passa la infantesa col·leccionant-ne obsessivament, fins que un dia s’adona que només n’hi falta un: “un so celestial, màgic i etern”, el so pel qual homes i dones vendrien l’ànima al diable, el so de l’amor perfecte. I dedicarà totes les seves energies a trobar-lo. Amb els anys Ludwig es convertirà en un cantant d’òpera esplèndid, genial, capaç d’interpretar qualsevol gran obra. Però inexorablement el seu do comporta una maledicció. Aquell so esmunyedís, introbable, domina la seva voluntat i, a la recerca de l’amor perfecte, farà que es converteixi en el seductor i l’assassí més inquietant d’Alemanya. Eros y Tanatos. Elixir y antídot. El do i la maledicció.

Una nove.la que pot fer recordar El perfum per el caire obsessiu que domina al protagonista, pero a la vegada es un llibre totalmente diferent i que em va enganxar des de la primera plana.

4 pensaments a “– Voltar per la literatura – El col.lecionista de sons – 19/07/2011

  1. Rosa Maria

    Molt be TIETA!!! Jo ara estic llexint un de la Nùria Masot que se’n titula L’ombra del templari. La escriptora va neixer a Palma de Mallorca, és periodiste i treballa per el teatre. Aquest llibre te’l recoman’ho, és historic i parla de la nostra ciutat….Barcelona!!!! Petonets!!!!

    Respon
  2. Imma

    Prenc nota i l’afegeixo a la meva llista de llibres per llegir. Per cert, el teu comentari ha estat el número 1.000 des.de que vem començar el blog. Un petò NEBODETA !!!!!!

    Respon
  3. Rosa Maria

    El teu ja me’l passaràs, jo l’hi deixaré a la mama i ja te’l passarà, val? Petonets i felicitats per tots els comentaris, ja comencen a esser molts !!!!!

    Fins aviat T I E T A !!!!!!

    Respon

Deixa un comentari