– La revolució dels INDIGNATS – Felip Puig DIMISSIÓ …. ja !!! – 27/05/2011

Ahir 27 de maig de 2011, per el mati abans d’anar a la feina ja ens varem assabentar de que el “poder” actual de Catalunya havia decidit desmantellar per la força la concentració pacifica que feia dies ocupava la plaça de Catalunya de Barcelona. Desprès ens varen començar a arribar noticies de la brutalitat de les forces “d’ordre public” vers als acampats i la gent que va acudir a la plaça en solidaritat amb aquest moviment d’indignació.

Al sortir de la feina varem per fi veure imatges que ens recordaven els pitjors moments del final de la dictadura franquista i la utilització llavors dels nostres “estimats” grisos que tantes “alegries” ens varen donar en la nostra joventut. IMMEDIATAMENT varem creure que teníem que acudir a la plaça Catalunya per tal de solidaritzar-nos amb la nostra presencia amb aquests joves que PER FI han sabut reaccionar per demanar solucions reals als problemes que a TOTS i  sobre tot a ells,  els ha portat aquesta crisi econòmica generada per el mon financer… que es el que realment mana en aquests moments en la anomenada “DEMOCRÀCIA”, que ens volen fer creure es autentica i real.

Des de aquest petit reco, ens solidaritzam amb la seva causa i els felicitem per aquesta iniciativa. Ens dona a nosaltres, que ja no som joves, ESPERANCES de que un millor futur es possible per ells. Creiem que estem visquen un moment important de l’historia que es recordarà sempre en el futur… i que es el inici d’una altre manera de fer política, que realment  tingui en compte mes a la GENT i els seus problemes i deixi enrere las baralles de poder entre els partits polítics actuals. US FELICITEM per la vostra reacció…. ja era hora de veure a la gent jove REACCIONAR de nou !!!

Demanem la DIMISSIÓ inmediata del responsable d’aquest NYAP que ha intentat reprimir d’una manera brutal les esperançes dels nostres joves, …. i es que ara que ja tenein guanyades les eleccions,  es morien de ganes de reprimir iniciatives molestes per el seus interessos.  Felip Puig DIMISSIÓ,  ja !!!

Un futur NOU es possible.

Ens adherim al comunicat que ahir va fer public, la Federació d’Associacions de veïns i veïnes de Barcelona, la comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col.legi d’Advocats de Barcelona, l’Observatori dels Drets Económics, Socials i Culturals i l’Associació Catalana de Defensa dels Drets Humans, denunciant el desallotjament de l’acampada de Plaça Catalunya :

REBUIG I INDIGNACIÓ PEL DESALLOTJAMENT DE L’ACAMPADA DE PLAÇA CATALUNYA

La Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), conjuntament amb la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col·legi d’Advocats de Barcelona, l’Observatori dels Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC), l’Associació Catalana de Defensa dels Drets Humans (ACDDH), totes elles entitats ciutadanes de reconeguda trajectòria en la defensa dels drets humans, volem expressar el nostre rebuig i indignació pel desallotjament de l’acampada de plaça Catalunya realitzat aquest matí per un operatiu conjunt dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana.

Considerem que al llarg d’aquests dies, la plaça Catalunya havia recuperat una de les seves funcions originals: ser un espai on la ciutadania pot parlar, trobar- se i expressar-se. Davant d’aquest exercici inèdit de democràcia ciutadana, els poders públics han optat per dissoldre’l per la força abduint raons securitàries vinculades a la celebració de la copa de futbol.

Per tot això, DENUNCIEM:

1. La violació del dret de reunió dels i les participants a l’acampada, vulnerant l’article 21 de la Constitució.

2. La manca de voluntat de diàleg i la inexistència de canals de mediació amb el Departament d’Interior per cercar una solució pacífica i raonada.

3. L’ús desproporcionat de la força per part dels efectius policials davant una concentració pacífica i sense que s’hagués produït cap acte de provocació o violència previ.

4. L’absència del distintiu identificatiu a l’uniforme dels cossos policials, tal i com preveu la instrucció aprovada per la Generalitat de Catalunya en data 12 de novembre del 2008.

5. L’assetjament i agressions a nombrosos professionals del periodisme, afectant, així, a la seva tasca informativa i al dret d’informació dels ciutadans reconegut en l’article 20 de la Constitució espanyola.

6. La intervenció il·legítima dels béns dels acampats per part de les forces policials.

Per tot això, Reclamem al Departament d’Interior:

1. Que obri una investigació per determinar si la gravetat dels fets és atribuïble tan sols als propis agents de policia anti-avalots o ha existit alguna altra tipus de responsabilitat o participació dels seus superiors jeràrquics, i en virtut del seu resultat, es depurin les responsabilitats que s’escaiguin.

2. Que s’obri un procés de diàleg i mediació amb els acampats per tal de reconduir la situació.

3. Que s’apliqui immediatament la normativa aprovada per la Generalitat de Catalunya que estableix la obligació de dur un distintiu identificatiu en l’uniforme dels Mossos d’Esquadra per tal d’evitar la situació d’actual d’impunitat sota la qual actuen els agents del cos d’anti-avalots.

Barcelona, 27 de maig del 2011  

   

     

    

3 de Juny 2011

M’han fet arribar aquesta foto de Puerta del Sol a MADRID…

 

                                                                                                                                                                                                                                        

7 pensaments a “– La revolució dels INDIGNATS – Felip Puig DIMISSIÓ …. ja !!! – 27/05/2011

 1. pere

  Ahir a la nit al Teatre de Salt, representació de l’espectacle NUEVA YORK EN UN POETA. L’actor ALBERTO SAN JUAN(Animalario) recitava el POETA EN NUEVA YORK de Garcia Lorca, mentre la EXTRAORDINARIA banda de jazz THE MISSING STOMPERS -un AUNTÈNTIC I VALUÓS descubriment musical-, interpretava de mervavella música de l’època -especialment Harlem- en que el poeta va ser a NYC. Tots va ser molt aplaudits, però qui més ,va ser el propi SAN JUAN, quan va “dedicar” el concert a “LOS DEMÒCRATAS RESISTENTES DE LA PLAÇA DE CATALUNYA”. TOT EL PÚBLIC VA ESTAR AMB ELLS¡¡¡

  Respon
  1. miquelgascon

   M’alegro de que t’agrades l’espectacle que ara i ja ens apuntem a l’agenda per si visita Barcelona.

   Agraeix-ho aquest testimoni, que des de un Teatre a Girona has viscut…. el recolzament de ALBERTO SAN JUAN, es d’agrair, com també es d’agrair totes les manifestacions que varen unir-se ahir als esdeveniments de Plaça Catalunya i varen demostrar la seva solidaritat.

   Crec que estem vivint un esdeveniment molt important de la nostra vida i que marcara el futur clarament.

   Gracies per l’ultima frase del teu comentari…. TOT EL PÚBLIC VA ESTAR AMB ELLS¡¡¡

   Respon
 2. Montserrat Fdez. Costa

  Dissabte passat ja vam estar a la plaça de Catalunya i ens va ser impossible poder accedir a la taula on es recollien signatures. Durant tota la setmana hem anat seguint amb interés tots els esdeveniments i cada dia, cap a les nou i escaig del vespre, ens hem unit a la cassolada des del bacó e casa (per cert, la gent de la plaça Rovira o no hi participa o no té sang a les venes!).
  Per les persones que dubten, que neguen o pels que passen del tema, els hi hem de recordar que aquesta acció feta pels joves, NO és només per a ells, és un clam a la llibertat i a la democràcia, a la justícia i a la igualtat. I tot això, que jo sàpiga, es patrimoni de TOTHOM! Tots, amb el que poguem aportar, tenim el dret i l’obligació de lluitar i reinvicar-ho.

  Salut!

  Montse.

  Respon
  1. miquelgascon

   M’alegro de que en Quim i tu mateixa recolzeu aquest moviment que em anomenat entre tots de els “INDIGNATS”.

   Se que es cosa de tots, però aquesta vegada …PER FI… han sigut els joves els que estiren del carro i això no saps el que m’alegra.

   No havia viscut una experiència tan maca, des de fa molts anys… i sincerament ja creia que els joves PASSAVEN DE TOT… i me’n alegro moltíssim del que no sigui cert.

   Respon
 3. miquelgascon

  ACTUALITZACIÓ a les 13:58 hores del dia 28/05/2011

  A la adreça internacional, CHANGE.ORG… i mes concretament al link següent

  http://www.change.org/petitions/exige-la-dimisin-fulminante-del-conseller-de-interior-por-la-violencia-utilizada-en-pza-catalunya

  …. Es pot SIGNAR per demanar la DIMISSIÓ FULMINANT del Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

  A la pagina WEB… clickeu al apartat “Home” i despres a “Most Popular” i apareixerá la petició següent : Exige la dimisión fulminante del Conseller de Interior por la violencia utilizada en Pza. Catalunya

  En aquests moments ja som 53.049 persones que ja hem signat.

  Respon
 4. Mª Carmen

  Yo también estoy INDIGNADA por lo sucedido ayer en la Plaza Cataluña, por lo que se avecina en la Puerta del Sol y en otros lugares. También deseaba que surgiera esta reacción y me sumo a la protesta y la solicitud de que quienes pretenden “limpiar” el país de lo que les “molesta” empiecen por limpiar su propia casa.

  Respon
  1. miquelgascon

   Gracies per la teva visió des de Madrid. Tinc entès que ahir a la Puerta del Sol, els manifestants cridaven “TODOS somos BARCELONA”. No m’ho podia creure i fins i tot em vaig emocionar.

   Evidentment tots sabem que això es te que acabar o reconduir-ho d’un altre manera, però el que sap greu es que ara desprès de les eleccions i amb l’excusa del Barça, la DRETA que parla Català, acabi amb violència el que els molesta….. l’higiene deuria efectivament ser primer la d’ells mateixos, netejant-se de corrupció abans de donar lliçons de “netedat” a ningú.

   Respon

Leave a Reply