– 1er Congrés VOLTA AL MÓN (*****) – Saló internacional del Turisme

El dissabte passat, dia 9 d’Abril de 2011, es va celebrar per primer cop el Congrés VOLTA AL MÓN, organitzat per Blocaires viatgers, que molts d’ells ja han fet almenys un cop la volta al món, amb un període extens que varia normalment entre 1 any i 2 de durada.

Va estar promogut especialment per la parella de joves MARC ELENA (31 anys) i MIREIA SALVADOR (29 anys….. Deu !!!! quina empenta que transmet ella !!!).  Els dos sense haver parlat amb ells personalment, únicament per el sol fet d’escoltar-los i veure’ls com “viuen” tot aquest mon del “viatge”, et venen ganes de deixat TOT i marxar JA on sigui, sense perdre temps.

Aquesta parella son els autors del Bloc VIATGE 365; a l’octubre del 2008 van iniciar un viatge que va durar un any…. el Bloc el feien servir per emmagatzemar records i fotos mentre viatjaven i sobretot per estar comunicats amb els seus familiars i amics…. però com es normal amb aquest tipus d’experiències, es van anar afeixin desconeguts que els anaven llegint per estar informats dels destins per on passaven i a mes a mes es podien comunicar amb ells i “viatjar” virtualment…. o almenys somiar que ho feien a traves d’ells.

L’Imma i jo, que ja som “cincuentons” de llarg … i quasi be com aquell que diu, “jubilables”, destacàvem poder massa entre tanta joventut i tan entusiasme…. però sempre ens hem considerat “VIATGERS” i crec que quasi be hem fet la volta al mon…. això si…  per etapes, perquè les obligacions laborals, hipotecaries i familiars no ens ho han deixat fer d’un altre forma…. o millor dit….no em volgut.  36 anys de viatjar junts a traves de Catalunya, Espanya, Europa i desprès per la resta del món, ha fet que “coneguem” forces llocs .  Hem viatjat amb els nostres nanos quant eren petits amb la nostre Caravana, quant es va quedar petita… una altre de mes gran… desprès l’autocaravana que ens va donar mes llibertat per viatjar per tot Europa i part d’Àfrica.   Fa uns anys també en viatges d’aventura “organitzats”… però sempre molt millor per el nostre compte.   VIATJAR, sempre ha sigut per mi i per l’Imma la nostre principal motivació  per “viure” i trencar amb la monotonia del dia a dia.   Planejar un viatge molts mesos abans es per mi ….. poder fins i tot mes important que el propi viatge.  SOMIEM en fer-ho possible !!!!….. perquè no la volta al mon sense presses i sense dates ???, perquè no deixar tot enredera ???….. ara els “nanos” ja campen per ells mateixos i no depenen d’aquests “yayos viatgers”.   Si la salut no ens falla estic segur que ho aconseguirem…. almenys ara per ara es el nostre SOMNI.

A la Sala A del Palau 2 de la Fira de Barcelona, érem unes 300 persones ja acreditades per avançat varies setmanes abans….. i moltes persones es van tenir que quedar en llista d’espera per veure si havien possibles baixes.   La Sala durant el Congrés que va durar tot el dia va estar quasi be sempre PLE de gom a gom.

….i  em direu els que heu arribat a llegir  fins aquí….. i que cony es fa en un congres de la VOLTA AL MON ???.  Molt fàcil…. explicar i escoltar experiències, consells, anècdotes, per animar a que molts de nosaltres aconseguim a fer realitat aquest SOMNI que quasi tots els que assistíem tenim.

El mati va estar dividit en sessions de mig hora on es van explicar temes generals de com organitzar-se, com poder fer un bloc de viatges, viatjar sol o en parella, etc…. i a la tarda en sessions mes curtes de un quart d’hora on es va donar pas a molts bloggers que han pogut realitzar aquest somni, per que poguessin explicar la seva experiència … però evidentment tan sols d’un trosset del seu viatge, escollint un país en concret.

Us deixare per si us interesa, el programa, les persones que van portar cada un dels temes i la adreça del seu BLOC, per si us interessa trovar mes informació concreta. Si cliqueu en el nom de cada un dels noms dels Blocs, us portará directament.

Em decideixo a marxar – Perfils dels que decideixen fer una volta al món, temps que es necessari per preparar un viatge d’aquestes característiques i motius que fan emprendre l’aventura.   (lavueltaalmundo.net) – XAVIER MOLINS i CARME CORRETGÉ.

Com crear un Bloc de viatge – Ingredients indispensables per la creació d’un bloc de viatges.  Exemples dels millors blocs de viatge en cadascun dels aspectes.   (voltaalmon.com) – JORDI COROMINES i ANNA JUBERO.

La Volta al món en 30 minuts – Aspectes a tenir en compte a l’hora de preparar un viatge de llarga durada. No es van posar d’acord si paga la pena comprar un “Round World Ticket” o bitllet tancat de vols determinat …., encara que ells si ho van fer servir en la seva experiència.  (viatge365.blogspot.com) – MARC ELENA i MIREIA SALVADOR (els organitzadors del congres).

l’Aventura de viatjar sol – Es pot fer una volta al mon o viatjar per un període de temps llarg si no tinc acompanyant ?  Avantatges i inconvenients de viatjar sol. es de fet un periodista que al complir 25 anys va decidir marxar a fer la volta al món durant un any amb  l’objectiu de conviure amb 25 joves de 25 anys i de 25 països. Ha publicat un llibre amb les entrevistes de tots ells. (lavoltadels25.cat) – MARC SERENA

La volta al món en xifres – Quant costa fer una volta al món?  Quins països són mes cars ? I els mes econòmics?  Quines partides pressupostàries són les que pugen més ?  Com optimitzar recursos ? …. ens van parlar del que significa el  “couchsurfing” (una  xarxa mundial per establir connexions entre els viatgers i les comunitats  locals que visiten).  (couchsurfing.org)
i també el “homeexchange” (intercanvi de habitatges)( homeexchange.com).  El seu bloc es   (melargodeviaje.com) – ALVARO i MIGUEL

Història d’amor i canvi de vida -Una parella Belga/francesa ens va explicar com una decisió intranscendent en un viatge cada un per separat…. els hi va canviar la vida. (escargotvolant.wordpress.com)  – JOËL GUEULERTTE i JACINTHE JOULIA

… i per la tarda….

– Viatjar per Brasil – sensebitlletdetornada.blogspot.com

– per Panamà – ursulayroberto.blogspot.com

– per Perú – finsalafidelmon.blogspot.com

– per Filipines – destinolos30.blogspot.com

– per Myanmar – elswillyfogs.com

– per Nepal – georginasalvador.blogspot.com

– per Laos – loliplanet.com

– per Nova Zelanda – anemaferunacervesa.blogspot.com

– per Fiji – evaialeix.com

– per Illes Cook i Namíbia – sabatica.cat

Teníem retransmissió d’un opera en directe des de el Metropolitan de NY, i ens varem perdre les 3 ultimes intervencions…. però de debò que ens ho varem passar mot i molt be i sobretot en seguir somiant en els nostres viatges i qui sap si en la VOLTA AL MÓN d’aquí poc.   Ens agradaria que aquest congrés es tornes a repetir i es que ha sigut una experiència que no oblidarem fàcilment.
Podeu veure un vídeo interessant

21 pensaments a “– 1er Congrés VOLTA AL MÓN (*****) – Saló internacional del Turisme

 1. Txell

  Miquel!!
  Et veig animat amb el tema… que xulo! Nosaltres també hi érem i va ser genial.
  Per cert, el dia 4 de juny es fa la Marató de Viatges, també organitzat pel club de viatges. Una abraçada!

  Respon
  1. miquelgascon

   Hola Txell !!!

   Quina llàstima no haver-vos conegut. M’hagués agradat petar la xerrada una estona…. però la veritat es que no va haver temps per a quasi res, ni casi per dinar. Va ser molt intens i molt xulo com tu dius.

   No tinc ni idea de que es tracta lo que em comentes de la Marató de Viatges. Em pots passar informació ?

   De totes maneres m’agendo el 4 de juny, que per sort encara no tinc res.

   Una abraçada

   Respon
 2. miquelgascon

  El proper 4 de Juny 2011, la mateixa gent que ha organitzat el 1er Congres de VOLTA AL MON, organitza un altre esdeveniment sobre viatges:

  Concretament la 1ª MARATÓ de VIATGES, que es celebrarà a la Biblioteca Jaume Fuster, a la Plaça Lesseps, 20-22

  Si esteu interessats, us podeu subscriure gratuïtament a la pagina http://www.clubdeviatges.com

  Nosaltres ja ho hem fet !!!

  El programa encara no esta enllestit, però sembla que a diferència del Congrés, la Marató, serà més destinada a un públic de vacances, on més que parlar de la volta al món es parlarà de viatges, diferents destins turístics d’arreu i possiblement per països.

  En les entrades que ja m’han fet arribar per email l’horari es des de les 10 del mati del dissabte 4 de Juny a la 1 del mati del diumenge 5….. deu ni do !!!

  Ja en tenim ganes…. almenys viatjarem virtualment !!!

  Respon
 3. Mª Carmen

  Por mi trabajo he tenido la suerte de viajar bastante y conocer muchas realidades y no precisamente desde lo que “llama al turismo”, por eso estoy de acuerdo en que conocer otros lugares y culturas es algo impagable.
  En Bolivia tuve la suerte de conocer a una mujer que había dado tres veces la vuelta al mundo y me explicó cómo lo había hecho. Es algo que, si pudiera, me encantaría hacer. Habrá que esperar a la jubilación ¡si nos jubilamos… y con recursos!

  Respon
  1. miquelgascon

   Ja saps el que sempre t’he dit….. si torno a néixer…. m’agradaria fer-ho però amb la teva professió.

   Un viatge sense testi fixe i sense dates, pot ser una experiència increïble. Ho tenim que fer abans de “palmar”.

   Una abraçada

   Respon
 4. José Luis

  Un congrés de blogaires voltaires… quin perill… I sembla que estás fen-te a la idea i deixan-te de excuses: “o millor dit….no em volgut”

  Ja us veig fent el post cada nit i els pringats aquí morts de enveja… Endevant!

  Respon
  1. miquelgascon

   Els teus comentaris sarcàstics… sempre son tan divertits….. José Luis !!!

   “o millor dit….no em volgut” , si reflexiones, es veritat. Si vols aconseguir una cosa únicament tens que proposar-t’ho, no valen les excuses. Si vols ….. segur que pots.

   Entre les persones que van fer la volta la mon, comentaven l’altre dia que el pressupost era d’uns 1000 euros al mes per persona, incloent TOTO, avions, transports, allotjaments, dinar… Fins i tot una parella explicava que el seu pressupost era d’un promig de 7 euros diaris…es clar anàvem en bicicleta. Tampoc aspiro a tant.

   El que passa es que desprès entren en joc el tema de les preferències, però si realment es un desig de “tota la vida”, el millor que pots fer es tirar-te a la piscina e intentar-ho.

   Si algun dia estic jubilat o pre… es veritat, puc ser un perill…..jejejejeje

   Pobres de vosaltres

   Respon
   1. José Luis

    Gracias per dir que son divertits, pero no he volgut ser sarcastic. M’ha semblat molt encertat aquest reconeixement teu, amb el “no hem volgut”… per que volieu a l’hora altres coses i ja está. I per el teu escrit sembla que us esteu engrescant per donar el pas i si podeu (es a dir, si voleu, jaja), ha de ser genial i jo vull veure els posts. Res de pobres de nosaltres, que aixó si que sería un reality interesant: Veiam que es el que els ha passat avui a aquesta parella 🙂

    Respon
    1. miquelgascon

     Hosties !!!

     Perdona Jose Luis la meva “incultura”….tens tota la raó, jo creia que “sarcàstic” tenia un significat com mes de “divertit” o de “cachondeo” però en pla “sa”.

     Acabo de mirar al diccionari de la llengua espanyola i m’he trobat amb la sorpresa de que la definició exacte de “SARCASMO” es : “Burla sangrienta, ironía mordaz y cruel con que se ofende o maltrata a alguien o algo”.

     Res mes lluny, com comprendràs del que jo volia dir amb el meu comentari.

     La meva experiència “viatgera” fins ara, em diu que en realitat, al finalitzar el dia acostumes a estar tan esgotat que el que menys penses en aquell moment, es en escriure posts en un bloc. Poder canvia molt, si viatges sense les preses de les vacances.

     Jo he seguit a vegades a viatgers (acostumen a ser viatgers en solitari), que escriuen a diari el seu post …. et dona la sensació que estàs acompanyant a una persona en el seu periple…. i de debò que es divertit… el dia que no trobes el post del dia, ho passes fins i tot malament pensant que ha tingut un contratemps.

     Respon
     1. José Luis

      Es que de vegades, una broma amb bona intenció pot semblar un sarcasme i no estava segur de que no hagués un malentès
      Pel que fa als posts, a un viatge d’un any el ritme no pot ser d’esgotament diari, i fes-t’ho com vulguis, però jo vull saber quin dit us han mossegat les piranyes, i al dia.

      Respon
      1. miquelgascon

       En cap moment he cregut que fos un “sarcasme”…. saps el que t’aprecio i en cap moment he pensat el contrari.

       No dubtis que us tindre informats a tots….jejejeje. Pobrets !!!

       Respon
 5. Antoni Juanet

  M’ha fet gràcia això de que gaudeixis tant o més amb la preparació que amb el propi viatge. Em sembla que això ens passa a molts. Com diu l’Eduard Punset, “la felicitat es troba a la sala d’espera de la felicitat”
  Per tant, ara que estàs pensant, imaginant i gairebé assaborint allò que t’agradaria fer és quan ets realment feliç.
  Tant de bo aconsegueixis acomplir els teus somnis i poder crear-ne de nous. Sort !!

  Respon
  1. miquelgascon

   Hola Antoni !!!

   Desconeixia aquesta frase d’Eduard Punset, però crec que te molta raó. Es veritat que ens passa a molts “viatgers”, encara que la majoria de gent que viatja “perquè esta de moda”…. no li emprenyis en preparatius, conferencies prèvies sobre el país a visitar, llibres llegits o consultats…tardes de reunions per fer tal de planejar la ruta….. ho volen fet i si pot ser mastegat i tot.

   Per mi i per l’Imma, el fet de VIATJAR es quelcom mes que anar a veure llocs… es com a mínim, abans d’anar-hi, interessar-se per la seva cultura i la seva forma de viure.

   Gracies per els teus desitjos. No se si arribarem a fer realitat el nostre somni, però m’entres aquest somni sigui “viu”….. serem segurament feliços.

   Gracies per el teu comentari. Una abraçada

   Respon
 6. ramonieva

  naltros ,tambe estavem alli,cinquentons,molt voltadors i mes que voltariem,estem esperant a jubilarnos,ja falte menys,confiem…., i pares de dos blogaries tambe forca voltaires,deuen de voltar per alli tambe els gens,el congres ens va semblar perfecte,en fi ens va encantar… Una abracada

  Respon
 7. miquelgascon

  Hola Ramon

  Benvingut al nostre Bloc “Voltaire”. Suposo que ens varem veure perquè sobretot “destacàvem” entre tants nanos. Crec que els gens porten aquesta malaltia (sense remei) del viatger; els nostres fills de 29 i 24 anys no han arribat a fer la volta al món, però també son viatgers de mena i amb tota seguretat ells gaudiran encara mes que nosaltres d’aquesta malaltia contagiosa.

  Aquest Bloc el vaig iniciar amb l’idea de explicar els nostres viatges que hem fet junts en aquets 36 anys, però com soc un “voltaire” i molt…. fins i tot dins de a la meva ciutat, ara per ara intento anar reflectint tot el que fem, sigui sortides al Teatre, a l’Opera, concerts… i el que surti. No es per tant i de moment un Bloc de “viatges”, però quant ens jubilem ho serà.

  Si aneu a la MARATO de VIATGES, del proper 4 de Juny, ja ens coneixerem.

  Una abraçada

  IMMA i MIQUEL

  Respon
 8. Club de Viatges

  Ostres Miquel… Quin post tan bonic has fet!!!
  Moltes gràcies per la valoració que en fas i per compartir-la amb els teus lectors, als quals ens afegim de ja mateix.
  Celebrem molt que t’hagi agradat i per ben poc que poguem, repetirem l’any vinent. A tots ens va tornar la llumeta aquella als ulls per unes hores, i això no té preu 🙂

  salut i viatges,
  Una abraçada!
  M&M

  Respon
  1. miquelgascon

   Hola Mireia i Marc

   Us agraïm el comentari al Bloc, cosa que ja havíeu fet personalment, però ens fa gracia que quedi constància de la vostra visita a Voltar i Voltar. De debò que el Congres que vareu organitzar va ser una passada i va fer que moltes persones a les que ens agrada viatjar, poguéssim estar plegats escoltant les experiències de força gent i sobretot tornar a somiar en tornar a sortir JA a qualsevol racó del mon. Tenim tants llocs per descobrir i tanta gent diferent a nosaltres amb els que ens agradaria compartir un trosset de la nostra vida !!!!

   El dia 4 de Juny ens veurem a la Marató de viatges. Una abraçada

   Imma i Miquel

   Respon
  1. miquelgascon

   Hola Marc

   Segurament ens veurem abans, ja que ens agradaria comprar el teu llibre “la Volta dels 25” el dia de Sant Jordi…. i evidentment que ens dediquessis el llibre.

   http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/161919_33526589884_3593244_n.jpg

   Com es un llibre de “viatges”, segur que l’Imma desprès de llegir-lo farà un post a “Voltar i Voltar”.

   Deixo constància aquí de on estaràs el dia de Sant Jordi, per signar el teu llibre … i si per algun amic nostre s’anima :

   11h: Fnac L’Illa (Av. Diagonal, 557)
   12h: El Corte Inglés de la plaça de Francesc Macià
   13h: Abacus (parada a Rambla Catalunya/Còrsega)
   17h: Campus (Gran Via/Passeig de Gràcia)
   18h: Proa (Rambla Catalunya/Provença)
   19h: Paradeta del Pare Manel (Rambla de Catalunya/Gran Via)
   20h: Lliberia Bertrand (Rambla de Catalunya, 37)

   Una abraçada

   Imma i Miquel

   Respon
 9. Retroenllaç: – MARATÓ DE VIATGES Barcelona 2011 (****) – Biblioteca Jaume Fuster | Voltar i Voltar

Deixa un comentari