Concert – BUENA VISTA SOCIAL CLUB amb Omara Portuondo (*****) – L’Auditori – 10/03/2011 (53)

Vull deixar constància amb aquest post,   del extraordinari concert que varem tenir la sort de gaudir la setmana passada al Auditori de Barcelona, concretament el dijous 10 de març de 2011.   Un concert que recordarem per molt de temps,  perquè en ell varem “vibrar” com feia temps que no ho fèiem.

“L’Orquesta Buena Vista Social Club ha esdevingut l’ambaixadora mundial del son cubà. Des de la seva extraordinària eclosió, a mitjans de la dècada dels noranta, el reconeixement de la vàlua que atresora la música popular cubana va ser unànime a escala planetària.

Ningú podia preveure que la retrobada dels antics membres d’aquell club social del barri de Marianao, que va tancar les seves portes a finals de la dècada dels cinquanta, marcaria el ressorgir d’una música que molts tenien oblidada o sepultada en els records. Entre els artífexs que van tornar-la a la vida destacava a més la presència d’alguns dels membres originals de tan llegendari club com  Francisco Repilado, ‘Compay Segundo’ o Rubén González així com companys de generacions immediatament posteriors com Cachaíto López o Ibrahim Ferrer, entre d’altres.

Noms que malauradament ja no hi són, per bé que l’Orquesta Buena Vista Social Club ha sabut trobar els successors  per a mantenir el seu nivell de qualitat i tradició . I no només això, sinó que també preserva a les seves files una de les figures cabdals de la cançó cubana de tots els temps. Ella és Omara Portuondo, que va iniciar el seu camí com a integrant del mític Cuarteto d’Aida  i es va consagrar com la reina del filin”.

En un ambient amb moltes ganes de gaudir abans inclús de començar, per part de tots els que varem assistir…. l’Auditori, ple de gom a gom i amb les entrades exhaurides des de feia varies setmanes.

BUENA VISTA SOCIAL CLUB amb Omara Portuondo…. una pila d’anys a dalt del escenari, però amb el ritme cubà desenfrenat a vegades i unes altres pausat i dolç, aquesta mítica orquestra, ens va posar la pell de gallina, amb cançons que hem escoltat tota la vida, i sobretot que retransmeten una energia envejable…..cançons com “quizás, quizás, quizás”, “dos gardenias para ti”, “Chan Chan”, “Veinte años”, “Candela”…i tantes, tantes altres.

La cara de felicitat del públic era evident…. i fins i tot en moltes ocasions ens varem aixecar i varem ballar com podíem en les nostres localitats.  Amb homenatges al grans… Compay Segundo, Rubén González i Ibrahim Ferrer, per part de la banda i amb la actuació especial de Omara Portuondo, es va arrodonir una nit inesborrable de la nostra memòria.

Orquesta Buena Vista Social Club
Carlos Calunga, veu
Idania Valdés, veu i percussions menors
Jesús Aguaje Ramos, veu i trombó
Guajiro Mirabal, trompeta
Luis Alemany, trompeta
Guajirito, trompeta
Manuel Galbán, guitarra
Angel Terry, congues
“La Noche”, bongos
Filiberto Sánchez, timbals
Papi Oviedo, tres cubà
Rolando Luna, piano
Pedro Pablo, contrabaix

Artista convidada: Omara Portuondo

3 pensaments a “Concert – BUENA VISTA SOCIAL CLUB amb Omara Portuondo (*****) – L’Auditori – 10/03/2011 (53)

 1. José Luis

  Xulissim. Vaig escoltar molt a aquesta gent durant uns anys i imagino quant vareu gaudir amb el concert. El video del Chan Chan, molt bo, i ja m’hauria agradat haver-lo trobat per la pagina del “Veinte años”. Las Tres palabras, no se les havia sentit mai a Portuondo, molt bé. Ja veig que toqueu tots els pals.

  Respon
  1. miquelgascon

   Crec que fa poc que vas fer un post sobre aquesta orquestra, en el teu Bloc “ancha es mi casa”, i per tant sabia per avançat que aquesta gent t’agradava força. Ja et vaig comentar ahir que varem comentar amb l’Imma que segurament estaries en l’Auditori “vivint” com nosaltres aquest concert memorable. Però veig que estàvem equivocats.

   A Internet es poden trobar molts vídeos de Buena Vista Social Club i de Omara Portuondo. Vaig penjar aquets perquè van ser cançons que es van interpretar també en el concert., i a mi m’agraden especialment.

   Ens agrada casi tot i això no se si es bo, però no ho podem/puc evitar….i pensa que no puc fer un post per cada cosa que veiem i es que no em dona temps.

   Una abraçada

   Respon

Leave a Reply