KILLER (***) – Un “petit musical” per a un actor i tres músics – La Villarroel – 26/02/2011 (47)

El dissabte passat, ens varem apropar de nou al Teatre.  Aquest cop a La Villarroel, per tal de veure un Musical, un mica “especial”… i es que …aquest “Musical” està interpretat únicament per un cantant.  De fet aquest espectacle, ha estat durant varies setmanes programat a la Sala Muntaner i ara l’han prorrogada tot fent un canvi de Sala, degut al èxit de públic i critica que ha obtingut.

Un espectacle presentat com un thriller però utilitzant un monòleg musical, que encara que gaudeix de poquíssims recursos econòmics, esta realitzat amb imaginació e intel·ligència i amb un clar caràcter artesanal, amb senzillesa i honestedat.

Amb una duració poc mes d’un hora, explica amb un intel.ligent humor negre, una historia d’amor frustrada entre el protagonista “Pau Moira” (un enterramorts que s’enfronta a un judici per 157 assassinats ) i la seva enamorada “Jana”.  L’actor protagonista, en XAVIER MESTRES, explica en primera persona, aquesta historia als espectadors, amb una interpretació magnifica, i a mes a mes, fent-lo sovint cantant, amb una veu que considero lliga força be amb aquest tipus d’espectacle, encara que no arriba a ser extraordinària.  Ell esta arropat per 3 músics brillants que a vegades també dialoguen amb el protagonista. La direcció de Joan Maria Segura, aconsegueix amb pocs recursos, fer al espectador “viatjar” a diferents indrets amb lleugers i petits moviments de la escassa escenografia.

Però  el veritable protagonista de KILLER es en realitat en XAVIER MESTRES, que a sobre de ser l’únic actor d’aquest monòleg musical, es el propi compositor musical i anima del espectacle..

Es un espectacle digne de ser reconegut, perquè te dosis d’humor, intriga, musica amb clau de jazz, cançons i també petites dosis d’alegria.  Una tragicomèdia cantada que sorprèn al públic per la seva qualitat i honestedat.

La meva valoració es de 3 estrelles (***) sobre 5.  Tinc que dir, de totes maneres que a pesar de tot el que he dit, en un principi em va decebre una mica, poder perquè jo tenia les expectatives massa amunt, degut a les bones crítiques que el espectacle havia rebut, poder per la sorpresa dels propis crítics al valorar aquest espectacle que en realitat iniciava un camí que poder s’inicia…..el de els  musicals en “petit” format.   En realitat aquest espectacle es un petit “bombó”.

INTÉRPRET:
Xavier Mestres

MÚSICS:
Tomàs Alcaide (Piano, violi i veu)
Roger Conesa (Clarinet, guitarra, percussió i veu)
Xavi Sánchez (Contrabaix i veu)

AUTOR: Guillem Clua
MÚSICA i DIRECCIÓ MUSICAL: Xavier Mestres
DIRECCIÓ: Joan Maria Segura

3 pensaments a “KILLER (***) – Un “petit musical” per a un actor i tres músics – La Villarroel – 26/02/2011 (47)

 1. miquelgascon

  Gracies Kleber per deixar a “Voltar i Voltar” el teu primer comentari.

  Per el que veig, al clicar en el teu nom, em dirigeix al teu Bloc que jo no coneixia fins en aquest moment. Sembla força interessant.

  Vinga…. ens anirem comunicant.

  Una abraçada

  Respon

Deixa un comentari