Quartet Casals – primer concert de la temporada (****) (14)

Ahir a la nit varem assistir al primer del quatre concerts que te previstos aquesta formació a la Sala de Cambra de l’Auditori de Barcelona.

Tenim comprades ja les entrades per els altres 3 concerts, i és que aquesta formació (quartet de corda), que és resident a l’Auditori, ens te el cor robat.  Els vaig descobrir en el concert inaugural de la Sala de Cambra l’any 2006, i la seva perfecció tècnica, la seva sincronia i sobretot el só que aconsegueixen en cada peça que interpreta’n, em va deixar “atrapat”.  Des-de llavors, no he faltat a cap dels concerts que han fet a l’Auditori.  Aquest concert d’ahir que inicia la seva cinquena temporada de cambra, crec, si la memòria no en falla, es el 18e concert d’aquesta formació, en el que estic present.

El Quartet Casals, avui en dia esta considerada una de les millors formacions d’Europa i està reconeguda internacionalment per la seva gran vàlua.

Aquest Quartet va ser molt aviat reconegut com un dels quartets joves europeus més extraordinaris. Ha rebut el reconeixement de la crítica i premis internacionals importants , com el 1er. del Concurs Internacional de Quartets de corda de Londres, 1er Premi del Concurs Internacional de Quartets de corda Johannes Brahms d’Hamburg (2002). Les seves activitats inclouen actuacions a les sales Wigmore Hall de Londres, Concertgebow del Welli Recital Hall i Lincoln Center de Nova York, Beethovenhaus de Bonn, Konzerthaus i Philarmonie de Berna i el Konzerthaus de Berlín, Musikverein de Viena així com gires per Europa, Amèrica del Sud, Estats Units i Japó. també ha participat en els festivals Schleswig-Holstein, City of London, Salzburg Festspiele, Schubertiade de Schwarzenberg, Lucerna, Bath, Luberon, Kuhmo, Liceu de Càmera, Temporada Ibercamera, i Festival Mozart d’A Corunya, Festival de Música Religiosa de Conca i Santa Fe.

Els components del Quartet Casals son:

 • Vera Martínez Mehner (violi) – Madrid 1978
 • Abel Tomás Realp (violi) – Barcelona 1980
 • Arnau Tomás Realp (violoncel) – Barcelona 1973
 • Jonathan Brown (viola) – Chicago 1974

El programa d’ahir va ser :

MOZART, Quartet en re menor, KV. 421 – (***)

XOSTAKÓVITX, Quartet núm. 2 en la major, op. 68 – (****)

SCHUBERT, Quartet núm. 14, en re menor, “La mort i la donzella”, D. 810 (****)

La meva valoració l’indico a cada peça amb un màxim de 5 estrelles. Encara que em va agradar tot el concert, “visceral-ment” em va agradar sobretot el Quartet núm.. 2 de Xostakóvtx, que no coneixia fins ahir, però que em va fer vibrar moltíssim.

M’hauria agradat deixar-os una audició d’alguna del concert d’ahir, però encara no estan gravades per ells.   Perquè feu boca, us deixo un vídeo d’un altre concert que va ser grabat el 26 de Setembre del 2006 a Barcelona, es tracta del Quartet n.1, K80 de Mozart.

La primera part….

….. i la segona….

Espero que us agradi tant com a mi.

El quartet enregistra habitualment per el segell Harmonia Mundi,

amb el qual ja ha enregistrat quartets dels següents compositors:

Béla Bartók,  György Ligeti, György Kurtág,  Haydn, Johannes Brahms, Ravel, Turina, Toldrá, Claude Debussy,  Alexander von Zemlinsky, W. A. Mozar, Juan Crisóstomo de Arriaga.

El programa d’ahir va ser tot un “bombo-net” i com sempre varem sortir amb les piles carregades a l’espera del següent concert que es celebrarà el proper 13 de gener del 2011.

Als que encara no els coneixeu, us recomano que escolteu o millor que aneu a un concert del QUARTET CASALS.  Us agradarà amb tota seguretat… i poder quedareu enganxats com nosaltres.

 

10 pensaments a “Quartet Casals – primer concert de la temporada (****) (14)

 1. kalamar

  Vaig anar el curs passat i vaig quedar prendada. Van fer ple. I un concert sublim. Vull repetir. Ahir estava molt cansada i va anar Kalamaret que va tornar entusiasmat. Comencem a tenir un gran nivell musical a Catalunya, i això es veu amb la cambra, l’OBC, els grups d’antiga.. gràcies pels videos.

  Respon
  1. miquelgascon

   En aquest concert tambe es va fer el ple…. Quasi sempre es aixi. Tenen ja un munt de seguidors que ens abonem a la serie dels 4 concerts anuals. La propera vegada a veure si t’animes i aixi ens coneixem. Gracies per continuar visitant el Bloc i deixar el teu comentari. Una abraçada

   Respon
  1. miquelgascon

   Normalment intentem anar (despres de treballar mati i tarde), als actes culturals que ens agraden o ens criden l’atencio. Un cop posat en el bloc sembla mes del que es, pero crec que No es per tant, simplement canviem l’opcio de la Tele per sortir al Teatre o anar a un concert. Aquest cap de setmana sortira “teatrero” ja que ahir varem anar 2 cops al Teatre (Lliure i Capitol) i avui tenim entrades per el Romea. El que no se, es d’on treure el temps per escriure el post a Voltar i Voltar. Gracies per visitar el Bloc.

   Respon
 2. Joaquim

  Gràcies per fer-nos arribar el que tothom sap i és profecia: “El quartet Casals” és una formació de primeríssima.
  Jo no puc anar a tot arreu on voldria. Sortosament estem farcits d’una oferta generosa, però per sobre de la inquietud es situa la butxaca, i aquesta, malgrat fer jocs malabars, és impossible que abraci tot allò que estic disposat a veure. La crisi noi, la crisi.
  Ja ens faràs cinc cèntims del teatre. Tinc pendent la gata, però passaré de l’hort, com imaginava i segons he llegit i m’han comentat veus de tota confiança, Manrique no ha sabut captar l’esperit de l’obra. Estalviaré!!!

  Respon
 3. miquelgascon

  Tinc pendent de fer el post de l’Hort del cireres. A mi no em va desagradar, però m’esperava mes d’en Manrique. Crec que la Gata ja no la podràs veure, perquè fa dies que les entrades estan exhaurides.

  La crisi, ens afecta a tots, però jo intento trobar ofertes amb el TresC o el que calgui. Per exemple aquest cap de setmana hem vist 3 obres de Teatre, dos gratis i una a 10 euros. El quartet Casals es un preu una mica car, 25 euros, però recorda que als abonats a l’OBC ens costa 5 euros menys.

  Gracies per visitar el meu bloc i sobretot per deixar el comentari.

  Respon
 4. Retroenllaç: Quartet Casals – segon concert de la temporada | Voltar i Voltar

 5. Retroenllaç: Quartet Casals (***) – tercer concert de la temporada | Voltar i Voltar

 6. Retroenllaç: Quartet Casals (****) – quart i ultim concert de la temporada | Voltar i Voltar

Deixa un comentari