VOLTAR i VOLTAR – avui voltarem per el mon del TANGO (***) (4)

Ahir a la nit varem poder gaudir d’un espectacle, que ens va sorprendre, i molt. L’espectacle al Teatre Coliseum de Barcelona s’anomena “TANGO de burdel, salón y calle” i varem assistir perquè ens feia gracia recordar el nostre viatge a Argentina del 2008.

Aquesta obra narra en cinc escenes la història del tango: El naixement, Els bordells, Els salons, La decadència i El tango als carrers.

A l’inici, diversos immigrants es reuneixen i s’executen balls que provenen d’altres cultures, i fan gala de gran habilitat per ballar tarantel.la, masurques i havaneres. Després una ballarina rossa acompanyada per un ballarí bru, fa els primers passos cap a aquest gènere sensual, dramàtic i vibrant que és el tango.

L’obra ens explica, a través de la dansa, com es ballava el tango durant els primers anys del segle XX en els bordells, quan era mirat amb menyspreu per la burgesia i l’aristocràcia de Buenos Aires. En la dècada dels trenta, els joves van portar el tango als grans salons a manera de rebel.lia en una època en què regnaven el vals i el xarleston. Després de la Segona Guerra Mundial el tango va passar de moda i es va refugiar en els petits salons de milonga, per a ser rescatat a principis dels setanta per grans figures com Astor Piazzolla i després per nous intèrprets que van donar vida al tango electrònic, portant-lo als carrers de les grans ciutats i convertint.lo novament en un gènere preferit dels joves.

Aquest espectacle està encapçalat per Eleonora Cassano, a més dels ballarins del Ballet Argentí, els músics de l’Orquestra Xina Cruel i la interpretació de la cantant Karina Levine.  En la seva gira fa una parada a Barcelona del 26 al 31 d’Ocubre.

Un pensament a “VOLTAR i VOLTAR – avui voltarem per el mon del TANGO (***) (4)

  1. Joaquim

    Doncs ja em sap greu perdre-me’l, però no podrà ser.
    M’agrada molt el tango i sempre he pensat que hi tinc un lligam misteriós, que ho he pogut esbrinar mai d’on venia, però que em té absolutament fascinat.
    Gràcies per la informació Miquel.

    Respon

Leave a Reply