VOLTAR i VOLTAR – avui voltarem per el mon del TANGO (***) (4)

Ahir a la nit varem poder gaudir d’un espectacle, que ens va sorprendre, i molt. L’espectacle al Teatre Coliseum de Barcelona s’anomena “TANGO de burdel, salón y calle” i varem assistir perquè ens feia gracia recordar el nostre viatge a Argentina del 2008.

Aquesta obra narra en cinc escenes la història del tango: El naixement, Els bordells, Els salons, La decadència i El tango als carrers.

A l’inici, diversos immigrants es reuneixen i s’executen balls que provenen d’altres cultures, i fan gala de gran habilitat per ballar tarantel.la, masurques i havaneres. Després una ballarina rossa acompanyada per un ballarí bru, fa els primers passos cap a aquest gènere sensual, dramàtic i vibrant que és el tango.

L’obra ens explica, a través de la dansa, com es ballava el tango durant els primers anys del segle XX en els bordells, quan era mirat amb menyspreu per la burgesia i l’aristocràcia de Buenos Aires. En la dècada dels trenta, els joves van portar el tango als grans salons a manera de rebel.lia en una època en què regnaven el vals i el xarleston. Després de la Segona Guerra Mundial el tango va passar de moda i es va refugiar en els petits salons de milonga, per a ser rescatat a principis dels setanta per grans figures com Astor Piazzolla i després per nous intèrprets que van donar vida al tango electrònic, portant-lo als carrers de les grans ciutats i convertint.lo novament en un gènere preferit dels joves.

Aquest espectacle està encapçalat per Eleonora Cassano, a més dels ballarins del Ballet Argentí, els músics de l’Orquestra Xina Cruel i la interpretació de la cantant Karina Levine.  En la seva gira fa una parada a Barcelona del 26 al 31 d’Ocubre.

Un pensament a “VOLTAR i VOLTAR – avui voltarem per el mon del TANGO (***) (4)

  1. Joaquim

    Doncs ja em sap greu perdre-me’l, però no podrà ser.
    M’agrada molt el tango i sempre he pensat que hi tinc un lligam misteriós, que ho he pogut esbrinar mai d’on venia, però que em té absolutament fascinat.
    Gràcies per la informació Miquel.

    Respon

Deixa un comentari