– Voltar per la Literatura – EL CAPARAZON DE LA TORTUGA de Lola Mariné (🐌🐌🐌)

No havia llegit res d’aquesta autora tot i que ja porta publicats set llibres i he de dir que m’ha agradat força.

El llibre comença amb la desaparició d’un adolescent en un petit poble alacantí, Àngel té 15 anys i és un noi introvertit que no té amics I que ha trobat en l’escriptura la seva passió.

EL CAPARAZON DE LA TORTUGA Deu anys més tard els seus pares observen astorats com la seva imatge apareix a la televisió convertit en un escriptor de renom.

La novel·la ens va desvetllant a petites dosis que és el que va passar amb aquell noi i que ha fet al llarg d’aquests deu anys.

Victor és un home de diners, solitari i aclaparat per un passat amarg que viu aïllat del món i escriu tot el que sent, tot el que viu. Ha escrit una novel·la que ha estat un èxit aclaparador, però ha perdut la inspiració. El seu moment de glòria sembla que ha arribat al final.

Angel és Mephisto i Victor és Maquiavelo, aquests són els pseudònims que cadascú ha adoptat per escriure. La trobada d’ambdós marcarà la resta de les seves vides.

Però com diu la contraportada del llibre … res no és el que sembla. Cal llegir el llibre per saber exactament la relació que s’estableix entre els dos, per saber mes del passat que els ha marcat i per veure com enfronten el present i el futur.

Una novel·la amb pocs personatges, fet que ajuda a transmetre l’aïllament i la solitud de tots ells d’una manera a vegades angoixant. Uns personatges molt ben perfilats i totalment convincents.

Amb un llenguatge àgil l’obra te elements de thriller i ha aconseguit mantenir-me enganxada a la lectura per tal d’entendre les motivacions dels personatges per actuar com actuen.

Lola Mariné

Lola Mariné va néixer a Barcelona, però es va traslladar a viure a Madrid per complir el seu somni de ser actriu. Va sobreviure al món del teatre i el doblatge durant vint anys, després va tornar a Barcelona i es va llicenciar en Psicologia i va impartir tallers de teatre en diversos col·legis pels quals va escriure diverses obres infantils i va dirigir la seva posada en escena.

“Mai vam ser a Kàtmandu” va ser la seva primera novel·la publicada al setembre de 2010. 

tortuga i cargol

4 pensaments a “– Voltar per la Literatura – EL CAPARAZON DE LA TORTUGA de Lola Mariné (🐌🐌🐌)

    1. Imma Barba

      Crec recordar que et vaig enviar l’enllaç per Facebook. Em va interessar força des del començament i em va agradar molt el llenguatge i els personatges tan inversemblants i al mateix temps tan convincents. Gràcies a tu pel comentari.

      Respon

Deixa un comentari